Jump to content

Photo

kucna rasveta

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
20 replies to this topic

#1 savski venac

savski venac
  • Banned
  • 14 posts

Posted 05 February 2009 - 18:28

evo, drugari moji moji otvaram ovu temu da bi podelio sa vama moje iskustvo prelaska sa obicnih sijalica na valjda stedljive (ne znam tacno naziv), evo slicice...

Posted Imageprvenstveno mi je bilo vazno da produzim vek trajanja sijalice, jer su mi obicne brzo crkavale, mada mi nije bilo lako da odvojim oko 500. pezosa za sijalicu bez garancije. kakva su vasa iskustva sa ovakvim sijalicama? drugari moji.

#2 Cro-boy

Cro-boy
  • Members
  • 4,466 posts

Posted 07 February 2009 - 11:08

ja sam nedavno kupio jednu, ali ju ne mogu koristit u postojecoj lampi. Grlo je istog promjera (E27), ali ovo prosirenje odmah nakon grla (vidljivo na tvojoj slici) je presiroko za moju lampu. Uspio sam ju ubacit u stolnu lampu.

#3 kokobil

kokobil
  • Members
  • 183 posts

Posted 07 February 2009 - 18:02

Ja sam svuda stavio takve i vrlo sam zadovoljan,sme tamo gde se često pale i gase smanjen im je vek trajanja.
Kažu imaju određen broj paljenja i gasenja.
Ali da su štedljive jesu i ako je stabilan napon u stanu ili kući isplate se za recimo dve godine.

#4 uros3g

uros3g
  • Members
  • 1,173 posts

Posted 07 February 2009 - 18:24

Ja sam svuda stavio takve i vrlo sam zadovoljan,sme tamo gde se često pale i gase smanjen im je vek trajanja.
Kažu imaju određen broj paljenja i gasenja.
Ali da su štedljive jesu i ako je stabilan napon u stanu ili kući isplate se za recimo dve godine.

Na žalost, moje nemaju šansu da stignu da se isplate. upokoje se ranije. Digao sam ruke, čak sam jednu doneo pre par godina uz UK, i ona je crkla za oko godinu dana, bila je Philps.

#5 Ivana Vukovic

Ivana Vukovic
  • Members
  • 23 posts

Posted 21 March 2009 - 15:42

Moj otac je postavio svuda po kuci takve sijalice,i kaze da se racun za struju drasticno smanjio...

#6 pivac

pivac
  • Members
  • 83 posts

Posted 21 July 2014 - 09:24

ja imam vec nekoliko godina, nesto ne vidim smanjenje na racunima, ili je mozda minimalno. Ne mogu da kazem da sam zaradio na "stedljivim" sijalicama, u to vreme su bile bash skupe. 

Mozda predjem na LED ili OLED, to je sada najnovija moda

#7 Nimrod

Nimrod
  • Members
  • 2,514 posts

Posted 21 July 2014 - 23:12

Na žalost, moje nemaju šansu da stignu da se isplate. upokoje se ranije. Digao sam ruke, čak sam jednu doneo pre par godina uz UK, i ona je crkla za oko godinu dana, bila je Philps.

Ja sam se ovog proleca selio iz stana u kome sam bio cetiri godine. Kad sam usao u stan sam zamenio sijalice u postojecim plafonjerama (predsoblje, hodnik, walk-in plakar i kupatilo (u kupatilu 8 komada iznad ogledala...lud narod), CFL sijalicama kupljenim u Ikei. Pokupio sve sijalice sa sobom i vratio one stare. Svih 11 radi ( sad nanovo, u drugom stanu). 

#8 pivac

pivac
  • Members
  • 83 posts

Posted 22 July 2014 - 07:57

Josh ima starih? Mislio sam da su ih vec zabranili

#9 V_Electro

V_Electro
  • Members
  • 1,855 posts

Posted 22 July 2014 - 08:50

novih nema nigde.... :unsure: I meni licno vise odgovara "zuto" svetlo, ove nove su mi suvise vestacke :-) Mada ih imam na jednom lusteru, i tacno je da stede, jer se veoma retko odlucim da upalim to svetlo... :kece:

#10 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 22 July 2014 - 09:01

novih nema nigde.... :kece:

Uzmi sijalice kojima je boja svetlosti 2700K - najpribliznije su "starim" sijalicama ;) 

#11 Contractor

Contractor
  • Members
  • 22,737 posts

Posted 22 July 2014 - 14:03

Starih ima i po EU da kupis, a kod nas ce moci jos godinama ;)

#12 Nimrod

Nimrod
  • Members
  • 2,514 posts

Posted 22 July 2014 - 21:41

Ima, to je jedna od stvari za koju se Tea Party bori i rukama i nogama. Nece niko Sari Palin da brani da koristi stare sijalice, one su od Boga dosle, u Bibliji negde pise da se takve imaju koristiti itd. Zezam se, ali jos ima starih i u prodavnicama u US (mislim da ne u Kaliforniji),ali recimo u Ikei imas samo CFL i LED. 

#13 pivac

pivac
  • Members
  • 83 posts

Posted 24 July 2014 - 07:44

Sta kaze Pejlin za LED. POlako se navlacim, trose josh manje struje od "Stedljivih" a svetlost mi se svidja.

Led_Panel-1915-15W_02.jpg Led_Panel-2115-15W_02.jpg LED_CREVO-WW.jpg Washer-XLV_RGB_36_Led_01.JPG

MOzda su malo skuplje, ali verujem da ce cena da padne. Svidja mi se kako je osvetljen novi most preko Ade sa njima. 

Edited by pivac, 24 July 2014 - 07:52.

#14 martita

martita
  • Members
  • 18 posts

Posted 05 September 2014 - 08:48

Ja sam za LED cula pozitivna iskustva sa vise strana. Trose manje, a daju lepu svetlost.

Mnogo mi se svidja sto daju mogucnost da se lepo osvezi enterijer, npr. spustanjem plafona, ili pozadinsko osvetljenje na policama.

#15 Stari Vujadin

Stari Vujadin
  • Members
  • 2,215 posts

Posted 05 September 2014 - 19:07

Sto se LED sijalica odnosno trake, veoma kvalitetnu rasvetu i odlican dizajn ima domaca firma Buck lighting. Jako je visok kvalitet, sto je zacudjujuce u ovoj zemlji :).

Ako nekog zanima i zeli da vidi detaljinije postoji njihov sajt:

http://www.buck.rs/