kucna rasveta
Posted 05 February 2009 - 18:28

Posted 07 February 2009 - 11:08
Posted 07 February 2009 - 18:02
Kažu imaju određen broj paljenja i gasenja.
Ali da su štedljive jesu i ako je stabilan napon u stanu ili kući isplate se za recimo dve godine.
Posted 07 February 2009 - 18:24
Ja sam svuda stavio takve i vrlo sam zadovoljan,sme tamo gde se često pale i gase smanjen im je vek trajanja.
Kažu imaju određen broj paljenja i gasenja.
Ali da su štedljive jesu i ako je stabilan napon u stanu ili kući isplate se za recimo dve godine.
Na žalost, moje nemaju šansu da stignu da se isplate. upokoje se ranije. Digao sam ruke, čak sam jednu doneo pre par godina uz UK, i ona je crkla za oko godinu dana, bila je Philps.
Posted 21 March 2009 - 15:42
Posted 21 July 2014 - 09:24
ja imam vec nekoliko godina, nesto ne vidim smanjenje na racunima, ili je mozda minimalno. Ne mogu da kazem da sam zaradio na "stedljivim" sijalicama, u to vreme su bile bash skupe.
Mozda predjem na LED ili OLED, to je sada najnovija moda
Posted 21 July 2014 - 23:12
Na žalost, moje nemaju šansu da stignu da se isplate. upokoje se ranije. Digao sam ruke, čak sam jednu doneo pre par godina uz UK, i ona je crkla za oko godinu dana, bila je Philps.
Ja sam se ovog proleca selio iz stana u kome sam bio cetiri godine. Kad sam usao u stan sam zamenio sijalice u postojecim plafonjerama (predsoblje, hodnik, walk-in plakar i kupatilo (u kupatilu 8 komada iznad ogledala...lud narod), CFL sijalicama kupljenim u Ikei. Pokupio sve sijalice sa sobom i vratio one stare. Svih 11 radi ( sad nanovo, u drugom stanu).
Posted 22 July 2014 - 07:57
Josh ima starih? Mislio sam da su ih vec zabranili
Posted 22 July 2014 - 08:50

Posted 22 July 2014 - 09:01
novih nema nigde....
Uzmi sijalice kojima je boja svetlosti 2700K - najpribliznije su "starim" sijalicama
Posted 22 July 2014 - 14:03
Starih ima i po EU da kupis, a kod nas ce moci jos godinama
Posted 22 July 2014 - 21:41
Ima, to je jedna od stvari za koju se Tea Party bori i rukama i nogama. Nece niko Sari Palin da brani da koristi stare sijalice, one su od Boga dosle, u Bibliji negde pise da se takve imaju koristiti itd. Zezam se, ali jos ima starih i u prodavnicama u US (mislim da ne u Kaliforniji),ali recimo u Ikei imas samo CFL i LED.
Posted 05 September 2014 - 08:48
Ja sam za LED cula pozitivna iskustva sa vise strana. Trose manje, a daju lepu svetlost.
Mnogo mi se svidja sto daju mogucnost da se lepo osvezi enterijer, npr. spustanjem plafona, ili pozadinsko osvetljenje na policama.
Posted 05 September 2014 - 19:07
Sto se LED sijalica odnosno trake, veoma kvalitetnu rasvetu i odlican dizajn ima domaca firma Buck lighting. Jako je visok kvalitet, sto je zacudjujuce u ovoj zemlji .
Ako nekog zanima i zeli da vidi detaljinije postoji njihov sajt: