Jump to content


Photo
- - - - -

Sociologija - Neka pitanja za ispit


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
17 replies to this topic

#16 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 26 January 2009 - 17:35

Mator sam za studije u Kanadi a i koj cu moj tamo....zelja mi je bila Evropa i London

Ja sam 100% siguran da bi za mene boravak na nekom od fakulteta u Kanadi gde se izucava sociologija bila velika stvar nazalost nikad necu imati tu priliku, siguran sam 99%...


Ko bi rekao da je ovo ista osoba izjavila :) ?

a sto se ti osecas Kanadjinon nije ti nikakva prednost ja se osecam Fincem..al mother nature mi je Srbija


Ja moram da se osecam Kanadjaninom, na to me obavezuje zakletva koju sam polozio kraljici :D .

Jasno je Sta je Evropa i gde su UNIVERZITETI I FAKULTETI stariji i cenjeniji a ima i dobrih fakulteta tamo preko recimo taj Berkli ili UCLA....


Evo shta o cenjenosti univerziteta kazu Kinezi, kao neutralni: http://ed.sjtu.edu.c...2007_Top100.htm

Ovo se u Srbiji u slengu kaze "ubijanje od qrca", a ko je ubica - zakljuchi sam.

E moj ti ako je progres nuklearka kod Pakistanaca i slicne tehnoloske igracke koje ste im prodali pa vam sad sklapaju kompjutere kod kuce a di ste vi,
No stvar je ocigledno u parama ..........


Jedan si od onih koji znaju da koriste internet, ali ne znaju da je od toalet papira i zubne paste, preko shporeta, frizidera, sijalice, radija, televizije, telefona, pa do aviona, veshtachkog srca, gotovo svih danashnjih lekova, ukljuchujuci naravno i sam taj internet - otkrice, izum, patent, proizvod Sjedinjenih Americhkih Drzava. Pare su doshle naknadno, prosechno inteligentan chovek, pa i onaj koji to nije bi zakljuchio da su i zasluzili taj novac.

Ako to nije progres, ja sam dobrovoljno magarac i obratno, ako jeste .......

a strikanje potcenjujes pa zaboravljas svoje babe i dede, onda da znas da se u Srbiji jos strikanjem bave a i opanke nose ...a ni Pupin veliki genije, nije bio tolko uobrazen kad je preso preko bare da to zaboravi.


Nishta ja ne potcenjujem i ne zaboravljam, nego nema smisla da se lazemo, beogradski univerzitet je osnovan u 20. veku, a bolonjski u 11. Fakat, mi nismo Italijani. Ne hvale se ni oni Djokovicem i Chavicem, Jelenom i Anom, pa ne znam zashto bi se mi hvalili Bolonjom.

Mlada zemlja-kratka pamet. A ko je stvarao Kanadu Francuska i Engleska, ocigledno je to tebi problem jer su i jedna i druga bar petsto godina starije.


Interesantno da milioni shirom sveta danas prosechno chekaju 6 godina na odobravanje emigrantske vize za tu istu mladu zemlju. A recimo niko ne cheka vizu za Mongoliju, koja je imala "srecu" da je Francuzi i Englezi ne osnivaju ponovo. Namece mi se logichan zakljuchak da bi isto bilo i sa Kanadom, da ne beshe tih istih Engleza, pa i Francuza.

Ako je bedastoca isto sto i budalastina onda nimalo nisi zaostao...mada mi se u pocetku ucinilo da si razumniji, nekako se cini da sa ovih prostora malo razuma poneo verovatnije da si se tamo preko nasisao.... :ph34r:


Nemash pojma kakav si mi kompliment udelio :D . Razum sa tih prostora ....

Prema tome, dabome i tacka. Ende....pitanja za sociologiju prepusti meni. Pozdrav i budi strpljiviji i tolerantniji iako si odavde a zauzvrat obecavam necu biti brutalan prema tebi, naravno.


Nastavi da budesh brutalan, molim te, meni je to tako simpatichno.

Edited by down with the sickness, 26 January 2009 - 17:40.


#17 simonida83

simonida83
  • Members
  • 1 posts

Posted 25 June 2012 - 19:09

Da li neko može da mi da odgovor na sledeće pitanje: Veza između teorije srednjeg obima i analize pojma

#18 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 26 June 2012 - 18:33

Imam i ja jedno pitanje: koji je smisao postojanja sociologije u Srbiji? Iskreno, ne znam odgovor, posto kad vidim ove egzemplare od tzv. sociologa koji se ne skidaju sa televizija, zakljucujem da to mora imati neke veze sa probavnim traktom i debelim crevom.