Jump to content


Photo

BEOGRAD - mesto pod Suncem ili mesto u K*rcu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
30 replies to this topic

#16 zen

zen
 • Members
 • 260 posts

Posted 04 February 2002 - 12:37

...zbog koga patis Malecka. ...evo pati zamnom.

Super ce ti biti. Prvo cu te osvojiti, pa ceznja, pa onda svadjica i cim krenes da patis.... eto mene da to prekinem. :lol:

Necete beo, cist i lep grad? Ko vas yebe? :smile:

#17 Malecka

Malecka
 • Members
 • 145 posts

Posted 04 February 2002 - 12:44

Za tobom ne mogu da patim, sve i da hocu, jer si uvek tu, kad mi zatrebas...:smile:

#18 zen

zen
 • Members
 • 260 posts

Posted 05 February 2002 - 09:34

Posted Image... tu sam sigurno jos neko vreme. Al tesko je, da znas.

#19 Malecka

Malecka
 • Members
 • 145 posts

Posted 05 February 2002 - 11:29

Znam da je tesko. Dolazis na kaficu ili ostajes na kafici? :smile:

#20 zen

zen
 • Members
 • 260 posts

Posted 05 February 2002 - 17:03

...ah sve odluke uvek na meni. :sad:

Zoves li ti na kaficu i kuvas li je, seceris li je i sipas li mleko.. ili sve moram ja?

#21 BGD

BGD
 • Members
 • 12 posts

Posted 02 January 2003 - 00:25

Живим већ релативно дуго ван Београда и стално слушам приче о томе како се Београд мења и како се променио?!
Међутим, имам утисак да је и поред очигледних промена у структури становништва -долазак избеглица, одлазак младих преко баре, град остао исти. Ипак, град на неки начин одолева, својом јаком жељом да задржи себе у оквирима нечега што је само себи сопствено, и то већ вековима.

Тако је то било пре, па после 2 Св. рата, где су борци 5 Личке и слични, променили структуру становништва, тако је и сада, али Београд као град је асимиловао и одолевао, терајући дођоше да се полако али сигурно прилагођавају оном што им он диктира!

Али, али сада више нисам сигуран да ће тако и даље бити јер имамо неке нове неприлагодљиве дођоше!? Тарабић написа: Мали жути људи ће доћи у Србију и промениће све...
Читајући то пророчанство, пре више година, слатко сам се насмејао, али се сада више не смејем.

Пре петнестак година једна кинескиња када је чула чиме се бавим и да сам из Београда и Србије, обратила ми се речима, без срама и стида; да ли могу да јој набавим имена, телефоне и адресе градоначелника, председника, посланика, директора и других важних људи из Београда... И да ћу за ту услугу бити богато награђен. Био сам згранут, затечен и нисам хтео да је разумем...
Очигледно, ови далеки, неприлагодљиви из Тарабићеве приче, нашли су многе друге који су их одмах разумели...
Неко ће рећи ксенофобија, параноја итд. Али из мог, и искустава других, јер живим већ дуго напољу - знам и шта и како раде, да би освојили само свој будући животни простор!
Наши млађани пол`тћари, који су наследили на неки начин Милошевићевски тренд опстанка дрш, не виде даље од својих великих носева шта се догађа!?

#22 Gojko & Stojko

Gojko & Stojko
 • Members
 • 3,000 posts

Posted 02 January 2003 - 01:15

Ovde gde ja zivim ima jako puno dosljaka svih boja koze i religijskih ubedjenja bukvalno sa svih kontinenata - moj licni utisak je da se na veliko "mali zuti" lakse prilagodjavaju na lokalne obicaje nego "veliki beli" Srbijuksi.

Rasizam, tvrdoglavost, svadljivost, lenjost, ubedjenost da su po necemu "iznad" drugih i da drugi (narocito gazda) nikako ne razumeju njihov nevidjeni talenat, paranoja, osecaj da im neko stalno radi o glavi, galama, namrstenost, ... - nekako se ove osobine cak i kod Libanaca dosljaka lakse izgube nego kod Srbijuksa.

Share & Enjoy

#23 BGD

BGD
 • Members
 • 12 posts

Posted 02 January 2003 - 07:54

Gojko & Stojko:
Ovde gde ja zivim ima jako puno dosljaka svih boja koze i religijskih ubedjenja bukvalno sa svih kontinenata - moj licni utisak je da se na veliko "mali zuti" lakse prilagodjavaju na lokalne obicaje nego "veliki beli" Srbijuksi.... 

Rasizam, tvrdoglavost, svadljivost, lenjost, ubedjenost da su po necemu  "iznad" drugih i da drugi (narocito gazda) nikako ne razumeju njihov nevidjeni talenat, paranoja, osecaj da im neko stalno radi o glavi, galama, namrstenost, ... - nekako se ove osobine cak i kod Libanaca dosljaka lakse izgube nego kod Srbijuksa. 
Share & Enjoy


Мој Стојко, живиш у Сиднеју и изгледа да си се прилагодио на "мале жуте" и они на тебе, а нешто ти уопште не одговарају неталентовани "бели Србијукуси",(параноја???), желео бих да знам - али под условом, само ако ниси из неког другог племена нпм. Кроатикуса, ######икуса или можда Балијанчероса!? Где се то "мали жути" прилагодише у Сиднеју (Аустралији:wink: и на кога се то мог стојка прилагодише??
Друго, мислим да је овде реч о Београду?

#24 Sister

Sister
 • Members
 • 1,166 posts

Posted 02 January 2003 - 14:50

BGD, od cele ove priče mi se jedino dopala tvoja prva rečenica: "Već dugo živim VAN Beograda...."

#25 BGD

BGD
 • Members
 • 12 posts

Posted 02 January 2003 - 23:27

Sister:
BGD, od cele ove priče mi se jedino dopala tvoja prva rečenica: "Već dugo živim VAN Beograda...."


OK Sis, али ниси ми рекла шта ти се толико допало код Стојка?!
Предпостављам његова продорност - мисли да гађа право у центар, а оно поред. Уосталом такви су сви који се зову Стојко!

Sis, расизам је једно али "тихи геноцид потискивања" једног народа је друго! Као полагана смрт; зна се да стиже, видиш, осећаш, али када ће стићи - то се никада не зна!
Стојко би требао да зна, али очигледно не зна, да су Down Under (нарочито у Сиднеју:wink: тријадице на мала врата увеле читаве породице малих жутих вредних, дрогом и криминалиом искусних породица. Оне су се у прво време млатиле око рекета између себе а сада почињу да млате и друге и полако бескомпромисно и заузимају све; од добрих школа, читавих насеља и тамо намећу своју културу и законе криминала и улице ...
Уосталом Србијукси су живели у велиоком броју у месту Cabrramatta недалеко од центра Сиднеја. Ту су њих и друге, за врло кратко време потиснули мали Жутијукси. Сада тамо царује дрога и криминал. Тероришу свакога ко не плаћа рекет!
Ми "велики Србијукси" смо веома интересантни за тако нешто, нарочито у нашем БГД пашалуку. Oвo je уосталом мали "deja vu" онога што нам се већ догађало доле мало ниже, око наше српске ерогене зоне - Косова!

Већ је друга прича на какав трапав и глупи начин Србијукси одговарају на такве ситуације, када им једном дође из Стојка у главу - томахавком.
Угх, Угх, Угх! Хауг!

[ Izmena poruke: BGD na dan 2003-01-03 00:19 ]

#26 Australac

Australac
 • Members
 • 71 posts

Posted 09 January 2003 - 09:36

Zaista neznam kako da pocnem ovo o Beogradu.Kao prvo ja sam rodjeni Beogradjanin,bolje receno sa Dusanovca,odakle sam otisao u Australiju.Prosle godine sam poseti moj grad,jeste malo prljaviji,ali sve ostalo je isto.Nisam gledao ko zivi sada u njemu,jer za mene koji nisam rasista,nije vazna boja.Postuj mene i ja cu tebe.Samo jedno nevolim,kad neko pise o mom gradu kao o nekom smecu,kao da je to najruzniji grad sveta.Za mene on je najlepsi i kad je prljav,njega najvise volim,i kad ga najvise kudite.On je za mene svetinja,i ostace takav do kraja moga zivota.Zato vam opet kazem,kad pisete o Beogradu,pisite sa ponosom,kakav je i Beograd.Pozdrav iz Australije.

#27 Indy

Indy
 • Members
 • 21,392 posts

Posted 09 January 2003 - 12:37

Komsija, ziv nam ti bio, pisacemo o nasem Beogradu bas onako kako nam se hoce!

#28 Indy

Indy
 • Members
 • 21,392 posts

Posted 09 January 2003 - 13:09

Gojko & Stojko:
Rasizam, tvrdoglavost, svadljivost, lenjost, ubedjenost da su po necemu  "iznad" drugih i da drugi (narocito gazda) nikako ne razumeju njihov nevidjeni talenat, paranoja, osecaj da im neko stalno radi o glavi, galama, namrstenost, ... - nekako se ove osobine cak i kod Libanaca dosljaka lakse izgube nego kod Srbijuksa. 

Pre ce biti samo da neke od nas to vise boli nego kad su drugi u pitanju. Inace su mnogi Rusi i dr istocnoevropljani koje sam upoznao cak i gori od Srbijuxa u gore-navedenim pogledima.

Nemoj ipak potcenjivati "culture clash" - sudar (veoma razlicitih) kultura i pogotovo socijalno-politickih background-ova. To nije opravdanje, samo deo objasnjenja.

Primetio sam da je gornji sindrom kod Srba utoliko gori ukoliko se oni vise druze medjusobno. Onda se prosto nadmecu ko ce na recima vise da "potuce" nemile Engleze i njihove tupave obicaje. O ostalim rasama da ne trosim reci. (Videti pod BGD)

Cesto su u pitanju pojedinci koji nisu uspeli da se realizuju u smislu nekakve karijere u novoj sredini, pa je to samo jedna vrsta kompenzacije. Na njihovu zalost, najveca prepreka njihovom uspehu je upravo takav stav koji cini da oni (mozda i nesvesno) neprestano oko sebe sire jedan izuzetno negativni "vibe".

Poznajem (naseg) coveka koji uopste ne putuje po Australiji, jer "nema sta da se vidi", jer su "stari objekti" koji se ovde reklamiraju kao neki istorijski spomenici "mladji od kuce u kojoj je on odrastao". Sa takvim "mindset"-om on je potpuno beslovesan za cinjenicu da se nalazi u jednoj od najegzoticnijih i najuzbudljivijih zemalja tj kontinenata na svetu... :sad: (Uopste sam primetio da nasi ljudi - koji to lako mogu da priuste - jako malo putuju po zemlji).

#29 Drraggann

Drraggann
 • Members
 • 13 posts

Posted 09 January 2003 - 20:45

proba

#30 Australac

Australac
 • Members
 • 71 posts

Posted 01 February 2003 - 03:59

ja mislim da Beograd moze voleti samo pravi Beogradjanin,mislim onaj koji je rodjen i njemu.Za mene koji sam rodjen i Beogradu,on je simbol lepote(i kad je najprljaviji ili najcistiji),on ima nesto sto nijedan grad u svetu nema,prema njemu treba biti nezan,kao prema devojci.Meni je zao kad vidim da naslov ove poruke,to nije napisao Beogradjanin,to je napisao doseljenik,koji sebe zove Beogradjaninom,i ima prava da kritikuje grad.Bio sam u Parizu,bio u Rimu,bio u Becu,sada u Perthu,ali nigde nisam naso toplinu kao u mom Beogradu.Zimi grad je topao,ostali gradovi su hladni kao grobovi.Zato ako ne poznajete Beograd ne blamirajtega,uzivajte u njegovoj lepoti,ili ostavite pravom Beogradjaninu da on uziva sam u lepoti grada.Tom