A sta se misli o odbijanju Hamasa da primi humanitarnu pomoc (onaj deo sa hranom; cement su vrlo radi da preuzmu)? Da ti dam linkove ili ces sam? (vidim, citas Reuters pa ne sumnjam da ces kod njih naci)Znamo svi šta je ko ovdje govorio u danima nakon incidenta. Mene zanima šta se danas misli o najavi Izraela da će poslije svega što se izdešavalo ublažiti blokadu.
Evo za ovo da ti dam link, spisak onoga cime su nasi svedski humanitarci doprineli na Sheep to Gaza (upravo to, sheep). 300 tona cementa a vi narode zapenili o toj hrani. Pa za tu hranu vise marite nego Hamas. Loodilo.
Mozes da ubacis na google translate ali razumeces sta je na listi i bez toga. Hrane na spisku nema. Doduse, ovo je samo svedski humanitarni doprinos. Ali Svedjani su i inicijatori i huskaci koju su sopstveni narod namamili na novinksu patku o tome da salju hranu.
http://www.shiptogaz...m-flottilla-315
Ti zaista mislis da ce jedan no_mercy_Izrael da sebi dozvoli da popusti zbog toga sto su se belosvetska srceta zatalasala? Pa to je samo manevar. Kao prvo, i pre nego sto se desio picvajz na turskom brodu pocelo je mic po mic da se propusta vise pomoci (postoje izvestaji o tome, mozes sigurno da nadjes). E sad, Izraelci izveli nakaradnu akciju i moraju malo da spuste loptu (kad vec ne dozvoljavaju medjunardnu istragu slucaja a fakat je da su sami sebi pucali u nogu sa onom akcijom). Ali znas zasto malo popustaju da se vlasi ne sete? To da bismo doziveli deja vu i da bi Izrael opet dobio legitimitet da resava stvari po svom nahodjenju i potrebi. In other words, Hamas ce da nagrne jos vise a onda ce Izraelci da kazu (svetu) "We told you so" pa udri! I onda opet jovo nanovo. A mi svi zblaznuti po milioniti put ... i tako ...Kako to danas može da se napravi razlika i blokada ograniči na oružje i ratni materijal, a ranije nije moglo? Istina je da je sve još samo u najavi, ali od prvog dana incidenta na Marmari jasno je da blokada u dosadašnjem obliku neće opstati.
E da, ranije si postavio pitanje kako se sada osecaju oni koji su bili protiv ovog Sheep/shit nacina. Mozda je bolje pitanje kako se osecaju altruisti za zavidnom dozom formalne empatije sada kad Hamas nece da preuzme tu hranu koju su ustreptala humana srceta poslala u Gazu? A?
Edited by cyberwor/L/d, 23 June 2010 - 16:11.