Prošlo je gazilion tema, učesnika u diskusijama pun vagon, pa i više, a ja se baš danas setih (ne pitajte me kako i zašto) imena poput: bate ilicha, helle, marvina paranoidnog androida, hatorija hanzoa, krampe, crvenog autobusa, itd.. Šta li je sa njima sada?
Ono što je mene nekad plenilo na ovom forumu, to je mnoštvo britkih i nadasve pametnih komentara na politici, mnogo dobrih, odličnih, duhovitih komentara na Probi, to su stvari koje sam najčešće posećivao (posećujem ih i sad). Generalno uzevši, ovaj forum je bio mesto gde sam bio apsolutno siguran da ću biti "među svojima", među ljudima koji razmišljaju isto ili slično kao i ja, gde ću rado diskutovati sa neistomišljenicima koji imaju šta da kažu. Danas, čini mi se, to više nije tako. Na forumu ima mnogo (a čini mi se sve više) ljudi koji ovamo dolaze isključivo da bi provocirali, minirali, ružili ovu svetinju
Nije ni to ono najstrašnije, jasno mi je da je forum vremenom postao institucija i omiljeno svratište za protivnike "sistema 92-ke", što kaže naš narod za dobrim konjem se prašina diže, nego mi bode oči to što nema više onog elana na politici, nema mnogo kvalitetnih tema ni na društvu, "B92" zarasto u korov, itd... Stalno neka teranja sa moderacijom, stalno neko isteravanje pravde za jednog banovanog, za drugog banovanog, kvalitetni ljudi stradaju kao kolateralne štete ili sami napuštaju forum (poslednji slučaj koji mi je u glavi je instruktor), itd, itd.Ono što mene interesuje je da li sam usamljen u ovakvim zapažanjima, ako nisam da li smatrate da je to samo odraz kolektivne melanholije u RL ili je u pitanju promena politike foruma, pa je diciplina "popustila", da li neko zna šta je sa starim forumašima (da li je protiv pravila foruma pričati o RL bivših?), da li ste genearalno zadovoljni forumom SADA i šta vas je vezivalo za 4um NEKAD? Znam da među nama ima i onih koji su na ovom 4umu mnogo duže od mene, a njihovo me mišljenje naročito interesuje. Siguran sam da ima mnogo onih koji imaju šta da kažu na ovu temu (ove teme), da se prisete, da nas podsete, da dosole...
Ti si ocigledno rado vidjen gost na Probi ( ja Instruktora i znam samo sa Probe,mada tamo jako,jako retko zalazim).
Bata Ilich je legenda, ali je otisao,sve ima svoj kraj,pa cak i Minimaks,ovi boldovani za koje
se rapsitrujesh, zivi su zdravi i jako veseli, ali na drugom forumu. Politikanti su stvarno dosadni,
a i ostalo ih je malo, nema vishe onih ingeninioznih ljudi tipa Henry (kako se njega ne seti)?),
Milovana, Vinska je otisla jer je morala, Muras ,nazalost, dobrovoljno,Drustvo je tako
smarajuce od kako se Hefestus ne pojavljuje ( a ima tome barem tri godine), ali i Mango,
Hromi Daba jako,jako retko. Srecna sam da se Indy tu i tamo ukljucuje u neke diskusije.
Ja sam na forum dosla zbog Henrija,Kinika,Vladana,Elle,Bate Ilicha,Sister,Ben Akibe,Helline
nereyebive lucidnosti, ali se valjda svi ispucaju ( dodushe , kao sto rekoh vecina ovih koji
ti "nedostaju" na drugom je forumu, ali nisu vishe ni oni "oni" i "onakvi" kakvih bi zeleo da
ih se secash.)
Genijalna Mallorn Tree ( ne znam da li se nje bilo ko seca) takodje je "otishla".
Nego od kud Krampa u ovoj celoj prichi?
Edited by Teja, 19 December 2008 - 18:42.