Tamo je bilo jos detalja, npr. umiruca pacijentkinja je imala stenozu kvnog suda na jednoj nozi i slabiju cirkulaciju, Oscar je legoa bas na to mesto i zagrevao ga sve dok nije umrla.
Mozda ce nekima prica delovati pomalo zastrasujuce, ali kao sto i u tekstu pise, dolazak Oscara u sobu nekog od pacijenata u termilanoj fazi omogucava da se obavesti rodbina pacijenta, a ako je rodbina suvise daleko da bi stigla za zivota ili je pacijent nema, on svoje poslednje trenutke ne provode sam.
http://badcat-henna....edvia-smrt.html
Mačak Oscar ima vidovnjačke moći jer svaki put kada se bliži smrt nekom pacijentu iz Reahabilitacionog centra za brigu o bolesnim i nemoćnim u Engleskoj, Oscar se priljubi uz umirućeg i provede s njim posljednje sate. Medicinsko osoblje tvrdi da kada Oscar dođe kod nekog pacijenta, to znači da mu je ostalo najviše 4 sata života.
Osoblje iz Rehabilitacionog centra za brigu o bolesnim i nemoćnim tvrdi da mačak Oscar može osjetiti kada se nekom od pacijenata bliži smrt. Oscar je već u 25 slučajeva predvidio smrt pacijenata, pa medicinari sada, čim Oscar legne kraj nekog pacijenta, zovu bolesnikovu porodicu jer znaju da mu je ostalo još malo vremena.
"Oscar ne griješi. Izgleda da tačno osjeti kada će neki pacijent umrijeti“, napisao je dr. David Dosa u svom članku objavljenom u engleskom magazinu Journal of Medicine, a prenosi AP.
"Većina porodica je zhavalna što imamo Oscara, jer tako mogu posljednje sate provesti sa svojim najbližima“, nastavlja Dosa koji je inače profesor na Univerzitetu Brown.
Oscar ima samo dvije godine, a osoblje Centra ga je usvojilo nakon što ga je odbacila majka. Nakon šest mjeseci uposlenici Centra su primijetili da i sam Oscar ide u svakodnevne vizite posjećujući najteže slučajeve. Tokom svoje posjete Oscar posmatra pacijente, a kada kraj jednog od njih legne i kada se priljubi uz njega, ljekari znaju da se pacijentu bliži kraj.
Još niko od stručnjaka ne može sa sigurnošću naučno objasniti Oscarovo ponašanje.

Mačka se vratila kući posle 9 godina
http://www.vuxi.net/...-posle-9-godina
Bračnom paru u Britaniji vraćena je mačka koja je nestala pre devet godina, saopštilo je Kraljevsko društvo za zaštitu životinja (RSPCA). Riđa mačka Diksi, stara 15 godina, nestala je 1999, a njeni vlasnici su bili uvereni da je bila žrtva saobraćajne nesreće, pošto im je u to vreme rečeno da je stradala jedna mačka koja odgovara njenom opisu. Diksi je nađena na pola kilometra od doma u Birmingemu, kada je jedna stanovnica tog kraja prijavila RSPCA da tuda već mesecima luta mršava i raščupana mačka. Predstavnik društva Alan Pitavej proverio je njen mikročip koji je potvrdio identitet mačke, i� u roku od pola sata je� vraćena vlasnicima Alanu i Džili Dilejni."Za 29 godina koliko radim u RSPCA nisam video nikog toliko uzbuđenog i srećnog kao gospođu Dilejni", ispričao je Pitavej. "I sam sam bio ushićen što sam vratio mačku kući� i mogu samo da zamislim kako su se oni osećali kada su je videli nakon 9 godina. Nadam se da će ova priča ohrabriti i mnoge� druge� da stave mikročip na svoje ljubimce, jer u tom slučaju ne možete izgubiti nadu da će vam se izgubljeni ljubimac vratiti". "Diksina ličnost, ponašanje i osobenosti nisu se ni malo promenile. I dalje je srećna i zadovoljna maca koja samo želi da sedi pored vas na sofi i da prede", rekla je Džili Dilejni. "Mislim da nije prestala da prede od kad je prešla kućni prag. Lepo se smestila i navikava se na to da sada deli kuću sa ostale tri mačke".
Edited by Rahel, 15 December 2008 - 09:11.