Jump to content


Photo
- - - - -

Svemirski lift


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
31 replies to this topic

#31 fender_bender

fender_bender
  • Banned
  • 2,192 posts

Posted 26 December 2008 - 10:32

Istina, dzaba ti ovladavanje vatrom kad nema ko da ti je donese...

Pa jes' i to sto kazes, a Prometej je jedna obicna lopina.

#32 psiho_d

psiho_d
  • Members
  • 226 posts

Posted 26 December 2008 - 16:10

@Incognito
OK, razlika između ludih idealista i pametnih idealista je u tome što ludi misle da su oni jedini u pravu, a pametni su u stanju da saslušaju kritike i ponovo preispitaju svoje ideje. Eto, može se reći da si u pravu što se tiče ekonomije, ali ja i dalje tvrdim da su berzanski špekulanti i investicioni bankari samo moderni zelenaši. A ekonomija može lepo i da napreduje bez zelenaša.
Uvek su postojale dve vrste ljudi, oni koji sede pored vatre i smišljaju priče i oni koji špartaju okolinom tražeći drva da se vatra ne ugasi. Ti si od onih drugih, a ja od onih prvih. I kao što bih ja umro od gladi da nema takvih kao ti koji bi me nahranili (socijalna pomoć, budžet za zdravstvo i ostala razna budžetska izdvajanja), tako bi i ti ostao siromašan duhom da nije bilo onih kao ja koji žive u oblacima i smišljaju priče za laku noć.
Zašto svi daju prosjacima, a niko filozofima? Jednostavno, utvrdili su grčki filozofi, zato što ljudi se boje da bi jednog dana i sami mogli postati prosjaci, a niko se ne zanosi da bi mogao postati filozof.
Dakle, pusti mene da i dalje "sanjarim" i pričam lovačke priče ispred logorske vatre, a ja ću tebe pustiti da praviš ekonomske modele i skupljaš drva za vatru. OK?