m?
m-m
Posted 02 December 2008 - 10:07
m?
Posted 02 December 2008 - 11:01
pa devojka baš pokušava da rezonuje kao stabilna i formirana ličnost. i stoji iza onoga što je uradila.
vidiš, naprotiv, "stabilan" i "formiran" su svršeni oblici izvedeni od glagola i znače nešto postojano i konačno uobličeno. ako se menja i prilagođava onda ovo nisu primereni pridevi.
ako je tetovaža stabilna i formirana, ako je ličnost stabilna i formirana, njena zrelost se ogleda baš u tome
m?
Posted 02 December 2008 - 11:14
Posted 02 December 2008 - 11:48
Posted 02 December 2008 - 12:31
Posted 02 December 2008 - 12:44
Evo ovako: odakle se preuzimaju simboli? Oni se mogu prelamati kroz pojedinu ličnost, može im se pridodati, oduzeti ili promeniti značenje, ali jesu preuzeti iz spoljašnjosti, to jest iz konsenzusa manje ili veće grupe ljudi. Samim tim oni jesu komunikativni sa drugima.oh da.. socijalni. pokušaj da sažeto iskažeš odnos prema sebi i prema ostalom svetu.
Pa jeste zbog sebe - u odnosu sa drugima.a jeste zbog sebe. ako razmisliš, samo za tebe ostaje večno tu. možda ne izgleda tako na prvi pogled, ali jeste.
Nije pleonazam, više je oksimoron. Htela sam reći da mi ne deluje moguće odrediti se izvan društva, ostalih ljudi.a kako to misliš.. odrediti sebe u socijalnom vakuumu? meni to kao pleonazam... socijalni.. vakuum?
Posted 02 December 2008 - 13:08
da. to je prvi razlog zashto se nisam istetovirala. slike tetovaza koje imamo prilike da vidimo su obichno na mladim telima kad je koza zategnuta i kad ta tetovaza na neshto lichi. shta se deshava sa tom tetovazom kad imash 70 godina, ne zelim ni da zamislim. pretpostavljam da svaka pochinje da lichi na Scream, Edvarda Munch-a.za ukus je moguce da se nece promeniti, al ne moz da tvrdis da nece, za telo vec nije pitanje dal oce il nece, nego je samo pitanje kad ce i koliko ce.
Ja sam davno jednom u JNA istetovirao nesto na dupetu (da prostite) kao u fazonu u znak nekog protesta. Elem, volio bih da nisam. Nekad mi kod doktora bas bude nezgodno.
Posted 02 December 2008 - 13:13
Posted 02 December 2008 - 13:42
Posted 02 December 2008 - 13:56
Pa bash tol'ki papak nisam. Jedino lijepo sto me podsjeca na JNA je par super momaka s kojima sam se druzio. Taj dan sam po n-ti put bio nesto kaznjen pa sam tako iskazao frustraciju. Barem sam tako mislio. Otprilike u prevodu da me poljubi JNA u "karakteristicno" mjesto.
shta si istetovirao?
nemoj samo reci da je neshto tipa JNA '68
Posted 02 December 2008 - 14:01
Baš to. Ni ja ne vidim ništa loše u tome.ne vidim zasto bi bilo za osudu ako se neko tetovira jer voli da se eksponira.
da. to je prvi razlog zashto se nisam istetovirala. slike tetovaza koje imamo prilike da vidimo su obichno na mladim telima kad je koza zategnuta i kad ta tetovaza na neshto lichi. shta se deshava sa tom tetovazom kad imash 70 godina, ne zelim ni da zamislim. pretpostavljam da svaka pochinje da lichi na Scream, Edvarda Munch-a.
Posted 02 December 2008 - 14:19
shta si istetovirao?
nemoj samo reci da je neshto tipa JNA '68
Pa bash tol'ki papak nisam. Jedino lijepo sto me podsjeca na JNA je par super momaka s kojima sam se druzio. Taj dan sam po n-ti put bio nesto kaznjen pa sam tako iskazao frustraciju. Barem sam tako mislio. Otprilike u prevodu da me poljubi JNA u "karakteristicno" mjesto.
Posted 02 December 2008 - 17:39
Posted 02 December 2008 - 18:57
Nažalost, tetovaže su postale modni hit, neka vrsta dokazivanja tipa "eto, ja sam to uradio/la, jaka sam, izdržala sam bol", sve dok posle određenog vremena ne shvate da su pogrešili i da im taj crtež ne znači ama baš ništa. Kao i garderoba, jedne sezone je in, sledeće je passe.
Svaki pravi ljubitelj tetoviranja će me razumeti, jer zna koliko je odlučnosti, zrelosti i stabilnosti potrebno da bi se uradila tetovaža za stalno.
Kao što sam ranije napisala, oni koji žele da imaju tattoo jedno leto, postoje privremene tetovaže, kana...traje dokle traje, ispere se i nema je više.