A šta, ovi tvoji autori se ne dodvoravaju Zapadu, ne koriste njihovo slabo poznavanje drugih kultura da bi ih upoznavali s njima i na tome zgrtali nagrade i pare?
Oni su, za razliku od BS, autenticni.
To treba umeti biti, jbg.
Arundati Roj je, npr, za BS, pojam knjizevnice, jbg,pored trojice nabrojanih.
Kao sto je to i Orhan Pamuk.
BS ne daje nista originalno iz Srbije, vec se trudi da kopira Zapad.
Njih petoro daju originalno iz svojih sredina i to je ono sto ih cini umetnicima.
I nesto nisam video da se bilo ko od njih, sem Orhana Pamuka, kome prete smrcu zbog zalaganja za tursko priznanje genocida nad Jermenima, trti da se bavi politikom.
jeste od BS. Možda još Marina Abramović ali to je već druga priča.
Goran Markovic "Srbija godine nulte", npr.
Žao mi je što ti danas(!) smetaju slike licemerja, nepotizma, dubokog konzervativizma i sveopšte zaostalosti. U vreme Slobe ti nije smetalo da bacaš bombe (na forumu) po srpskim gradovima i selima jer su oni zbog svega pomenutog to zaslužili.
Meni smetaju licemerje, nepotizam, duboki konzervativizam vs.liberalizam kao sam sebi cilj radi dopadanja drugima i sveopsta zaostalost en general, jbg.
A da je Srbija zasluzila da je se 1999.bombarduje, jeste.
Samo sto ja to nikada, za razliku od BS, u cijim tekstovima to provejava, necu reci u inostranstvu, tamo cu se boriti protiv predrasuda o ljudima u Srbiji.
Govoricu samo u Srbiji, onima, koji nisu spremni da se suoce sa tim da je Srbija kriva za 4 rata devedesetih godina.
I, btw, gledao sam Ameriku II od BS i smorio se najstrashnije, FYI.
Edit: BS pisanija me najstrashnije podsecaju na PC JustJack pomije iz Will & Grace.

Edit 2:ima toliko boljih pisaca od nje i, takodje veoma iritantnog, Vladimira Arsenijevica-Sanja Domazet, Ugljesa Sajtinac, Igor Marojevic...Samo sto se BS za razliku od svih njih dobro udala, jbg, i izigrava salonsku parisku levicarku!
Edited by uros_s78, 19 November 2008 - 13:41.