Čim imaš SVOJE mišljenje, salva kamenja se sruči na tebe od raznih zatrovanih likova, koji ne podnose činjenicu kako neko ne može da poštuje "lik" i delo ove dramske spisateljice. Poštujem ja svako drugačije razmišljanje. Ali zar nije tolerancija i poštovanje? Ako ćete ovde da strastveno dahćete o ovome, i da vređate neistomišljenike, molila bih vas, da to radite sa malo manje strasti.

Ove godine na Sterijinom pozorju, imala sam priliku da pogledam predstavu "Barbelo o psima i deci."
Nisam ništa ukapirala.Izmorila me. Niti mi se dopala.Ujedno govori o samoubistvu,mrtvima,i sve se to stavlja iz pozicije žena.Nekomunikativan i nemušt tekst same spisateljice.Jedini utisak ostavio je na mene reditelj Dejan Mijač, pošto je privatno imao nesreću i naježila sam se od pomisli kako je mogao sve to da proživljava. I to je ceo spektar utiska. Sam tekst,gluma, i predugo traje. A onda sam shvatila, u čemu je poenta.
Poenta je u tome, da što više pozorišta pošto-poto želi da na repertoaru ima neki Biljanin tekst, jer se zna koliko napaljenika i njenih fanova ima. Pa će to da im puni kasu. Iako su u strastvenoj vezi sa njom u mašti, ne kontajući, o čemu se tu radi.
Zarađuju se pare na račun njenog pljuvanja po vlasti, i Srbiji i popularnosti. Ima topic ovde "Da li volite Srbiju". Da volim je, sa svim prirodnim bogatsvima, i ostalim načinom života. Ne može meni neko da govori kako je ovo mesto koje treba izbegavati. Niko od nas normalnih, običnih smrtnika nije kriv. Krivi su svi oni. Svi političari, koji nam truju glavu, o idealnoj Srbiji za par godina.

Biljana Srbljanović je nekada pisala dobre tekstove, imala je par odličnih momenata, počev od TV serije "Otvorena vrata"
Ja sam bila klinka u vreme borbe protiv SM-a, i ali znam kakva je to borba bila. Serija sa dozom humora, prikladan za takve situacije. Da skrene misli od situacija svakodnevnih.Lucidna i dosta simpatična.
Ona zatim svaki svoj tekst, upriliči sa političkom situacijom, i paranojom sopstvene okoline. Izgleda tripujući da je ona neki novi Beket. E sestro, daleko si ti od Beketa. Njena kritika dok je ovde, pravično prosuđuje o trenutnim pojavama u Srbiji. Političkim. Poštujem. Imala je i neke svoje ispade,tipa serija "Lisice" c/p one četiri veštice iz Njujorka.

I zna se kako sve one divne nagrade pokupila.

Umetnica, dakle, obožava da histerično se ograđuje i napada svoje političke neistomišljenike. Ima ovde dosta primera, tih istih Biljana, kojima ne možeš lepo reći: "Ne mogu svi imati isto mišljenje ko ti! Čekaj, zamisli se, kretenčino jedna šta pričaš!"
- Ona je ponos i dika protiv Miloševićeve vlasti!
Zar nismo svi mi dakle, ponos i jedna snaga te borbe? Obični ljudi.