...da ga postuju i da mogu od njega dosta da nauce...
klon
spartanski nacin zivota
sajt - u komentarima koji se pisu ispod teniskih tema.
primer nekoga koji ima svoj identitet
na njegovu volju u ostvarenju svojih snova
I jos nesto,ja sam za svaku polemiku i uvazavam suprotno misljenje ,ali samo molim da me ne interpretirate pogresno,te da repliciram,ponavljajuci vec ono sto sam rekao.Potpuno je u redu da imamo razlicita misljenja,ali ti si svoje bazirao na nekim neosnovanim kritikama moga teksta.Ako jos jednom procitas isti,videces da smo ustvari govorili o istoj stvari. Pozz:)
Nije mi uopste bila namera da se svadjam ili te vredjam/omalovazavam tvoje misljenje ili ista slicno (zao mi je ako si tako shvatio moj post), vec da tvoj post iskoristim za malo polemike oko nekih stvari na kojima se u poslednje vreme (od kako je Nadal izbio na 1. mesto) toliko insistira. (Ovo je vise neki pogled iz drugog ugla na tematiku, cisto da razmrdamo mozdane vijuge i da ne ponavljamo standardne fraze i tumacenja)
Sto se tice „spartanstva“ to je pomenuto na prethodnoj strani u citiranom intervjuu Nadalovog ujaka. Moram da kazem da mi se njegova filozofija nije bas previse svidela. Covek je jednostavno rekao da je decka (maloletnu osobu) stavio pod strogu kontrolu i zahtevao uzasnu disciplinu da bi ga naucio kako se postizu dobri rezultati. Ako citamo izmedju redova – jednostavno je decku od malih nogu slomio svaku slobodnu volju i oblikovao ga onako kako je ON zamislio da treba. Ne bi mi se uopste svidelo da je neko tako pokusao da vaspitava mene.
Dalje, nije me odusevila ni Nadalova «pomirljiva» izjava (prethodna strana) da «kada izadjete na teren znate da ce jedan pobediti a drugi izgubiti – tako je to». Mislim, jeste to tako, ali prvenstveno za nas posmatrace (kojima ni iz dzepa niti u dzep, osim za one koji se klade

Takodje ne mislim da je za neku specijalno pohvalu to sto zivi i dalje kod roditelja (a nije ni za osudu, naravno), a neki drugi su se preselili u razna Monte Karla (pa zasluzili kritiku

Sta smo jos ovde imali? Da, pecanje. Ne znam zbog cega bi izbor pecanja, kao metode za odmor i relaksaciju, bio nesto specijalno pohvalan i dokaz nekakve skromnosti ili cega vec. Potom, golf, makar i u dobrotvorne svrhe, mi nesto ne ide bas uz ostatak imidza skromnog momka, zar ne?

Sto se tice postovanja – ne treba samo da se postuje rad i trud Nadala, vec i ostalih tenisera (sportista, kao i ostalih ljudi u drugim profesijama) koji nisu bas toliko uspesni kao on, ali se trude da daju svoj maksimum (osim Janka, zvanog JoJ

(Oduzi se prica)
Samo jos jednom na kraju da napomenem (da neko ne shvati pogresno) da izuzetno cenim i postujem sve sto je Nadal postigao, kao i mnoge druge stvari vezane za njega, samo me malo nervira ponasanje "okoline", tj. navijaca.