Kao prvo,nisam pomenuo da ostali treba da mu se DIVE,vec da ga postuju i da mogu od njega dosta da nauce.Jedino divljenje(moze biti da je prejaka rec,neka bude postovanje) koje sam pomenuo bilo je ono koje Nadal ima prema Federeru,ali ga ono ne sprecava da uvek ima motiv vise da ga pobedi. Takodje,nikada nisam rekao da neko mora da bude njegov klon,to je WWWW,vasa interpretacija stvari.Takodje,nisam ni velicao spartanski nacin zivota,zato sto je Nadal iznad svega i veoma talentovan,ne samo radan.A pored toga veliki broj profesionalnih sportista danas, zivi veoma disciplinovano i ulaze velike napore i kako ti rece,zivi "spartanski",a tu cenu za uspeh nije postavio Nadal, vec konkurencija koja je prejaka.Cesto se zanemaruje njegov talenat,osecaj za udarac,zbog njegove misicave gradje i izgleda.Ilustrativan primer u mecu protiv Simona:Nas komentator govori kako samo Simon(istina krhk mladic) "nosi dusu u nosu",dok se i sam Nadal posle gotovo 3,5 sata igre,sve sa povredjenim ramenom ,bori za vazduh.
Jos nesto...Nisam rekao da je na ovom forumu ,Nadal prozivan,kao Cokoladni i Ciganin,vec na ovom sajtu( u komentarima koji se pisu ispod teniskih tema).
Dalje..Primer za Nadalov integritet sam naveo kao,oborivu pretpostavku,licno misljenje(kao uostalom i sve u mom postu,jer ne trazim i ne mislim da se svi slazu samnom)..Nisam NIGDE rekao da ostali treba da budu Nadal,da bi bili svoji.Potpuno je razumljivo da svako bude svoj u svome i raspolaze resursima koje ima-talenat,fizicka sprema,vezbanje...On je primer nekoga koji ima svoj identitet, nekoga ko je uspeo u tome.
Rekao sam da mogu da se ugledaju na njegovu volju u ostvarenju svojih snova,pa sad, ko kakvim predispozicijama raspolaze.Jer sve i da zele da budu Nadalovi klonovi,vrlo je tesko;).Momak je jedinstven.
Takodje,moj post sadrzi Nadalove vrline,sto ne znaci da momak nema i teniske mane.Jednostavno,nema razloga da o njima govorim,dok ne krene neki turnir i on eventualno izgubi.
I jos nesto,ja sam za svaku polemiku i uvazavam suprotno misljenje ,ali samo molim da me ne interpretirate pogresno,te da repliciram,ponavljajuci vec ono sto sam rekao.Potpuno je u redu da imamo razlicita misljenja,ali ti si svoje bazirao na nekim neosnovanim kritikama moga teksta.Ako jos jednom procitas isti,videces da smo ustvari govorili o istoj stvari. Pozz:)
Edited by Benigni, 23 October 2008 - 13:34.