Kratka reportaža sa V izložbe pasa mešanacaNe verujem da ću fotografijama uspeti da prenesem bar delić atmosfere doživljene na najnovijoj izložbi pasa mešanaca. Ali, svakako mislim da vredi pokušati. I ovaj put je, naravno, bilo divno. Toliko ljubavi, lepote, topline, sreće, ponosa, izuzetnih pasa i vlasnika na jednom mestu nisam odavno videla.
Članovi žirija (u sastavu: Svetlana Plećaš, ORCA edukatorka, Goran Vuković - međunarodni kinološki sudija i veterinar mr Vladimir Magaš, specijalista porodiljstva) su zaista odradili težak posao i nije ih mrzelo da po nekoliko puta pozivaju pse koji su ušli u uži izbor da prošetaju ringom, ili da i sami zađu među pse oko ringa ne bi li doneli pravu odluku.
Šteta je samo što svaki pas koji je došao na izložbu nije mogao da dobije neku nagradu. Možda bi valjalo dodati još poneku kategoriju kako bi svi bili obuhvaćeni, ali, možda organizatori do sledećeg puta porazmisle o tome

svi1.jpg 317.07KB
27 downloads
svi2.jpg 301.42KB
29 downloadssvi učesnici sa žirijem
najmesanac.jpg 393.51KB
27 downloads
najmesanac1.jpg 251.65KB
27 downloadsPobednik ovogodišnje izložbe je Meda - mešanac koji je sam za sebe izložba u malom, pas koji najlegitimnije odražava sve osobine mešanca, a koji je zadržao svoj unikatan šarm. Za Medu sam najvijala od sveg srca. Za mene je Meda oličenje mešanca, pravi predstavnik beogradskih džumara i avlijanera. Ne znam koliko se vidi na fotografijama, ali na Medi se mogu prepoznati bar desetak različitih rasa, boja, kao i jedinstvena kombinacija karaktera i zato mu čestitam od srca.