Predlažem da ovdje pišemo o temama koje su nam interesantne, a predstavljaju spam na aktuelnim temema. Primijetio sam da često odlutamo u diskusijama, pa nepotrebno zatrpavamo ostale teme. Sam naziv teme znači da ovdje nema spama 
Podstakla me na ovo ponajvise prica o navijackim strastima na temi "Jesen stize dunjo moja", pa cu o tome poceti svoje pisanije o tome ko za koga navija, zasto navija, zasto ne voli (mrzi) druge tenisere i sl. Ocigledno je da postoje dvije vrste navijaca:
1. Navijaci kojima su prilikom stvaranja navijackih simpatija bitniji sportski aspekti - nacin igre, tehnika, atraktivnost
2. Navijaci kojima su prilikom stvaranja navijackih simpatija bitnije licne karakteristike igraca - nacionalna pripadnost, frizura, misici, muskost-zenstvenost i sl.
Ja u potpunosti pripadam prvoj grupi navijaca. To ne znaci da me ne interesuju neki licni aspekti tenisera za koje navijam, vec da mi je prije svega bitno kakav je neko teniser. A sasvim je u drugom planu sve sto ima veze sa necijom licnoscu, ponasanjem, zemljom porijekla... I smatram da svi istinski ljubitelji ove prelijepe igre spadaju u ovu prvu grupu (ovo naravno ne vazi samo za tenis, vec za sve sportove).
Ja sam veliki Federerov fan, i to je iskljucivo zbog toga sto obozavam nacin na koji on igra tenis. Da sam u ovoj drugoj grupi vjerovatno bih bio Nadalov fan, ali to na srecu nije tako. Zato su mi pomalo pateticni i smijesni komentari nekih likova (ne samo na ovom forumu, vec uopste) o tome kako ga ne vole jer je arogantan (a drugi teniseri nisu uopste, ne ne), feminiziran, ima debelu djevojku i sl. A posebno je me je nasmijao kad je neko napisao da ga ne voli jer je previse savrsen. Mislim stvarno, moze li biti gore od toga
Pazi ovako kad koristis atribute kao frizura, misici, muskost-zenskost i to kombinujes sa naciaonalnom pripadnoscu onda su to
navijachi drugog reda, a ti sad mozes da pises sta god hoces....
A to sto ti
obozavas RF to je izraz koji koriste siparice kada razglabaju o pevacicama turbo folka, ili mozda moze da se koristi u krevetu sa zenom/muskarcem ali
obozavati tenisera hm hm hm hm.....
2. Postujem ja kad teniseri igraju za reprezentaiju, ali kad igraju individualno to veze nema sa zemljom iz koje poticu, inace ne bi svi odreda bjezali iz Srbije zbog manjeg poreza (i ne samo iz Srbije, isto rade svi iz manje razvijenih zemalja). Jos ne vidjeh da neki teniser drzi zastavu svoje zemlje kad dize pehar na nekom turniru, niti majicu sa natpisom svoje zemlje. Oni igraju za novac, tako da je prica o zemlji za mene tu suvisna.
Ima veze sa zemljom itekako. Mnogi sprotisti igraju za novac ( otuda i izraz profesionalni sport

) pa i dalje predstavljaju svoju zemlju. To ne mora da se radi tako da nose zastavu zemlje ili majcu sa natpisom iste jer se uvek zna ko je odakle (amerikanci itekako sada naglasavaju da je monika Seles "njihova" a i RF itekako daje do znanja da je 'made in Switzerland").
Ergo, da ne elaboriram, malo si nezgodno pocheo temu.... meni je nacionalno obelezje mojih sunarodnika izuzetno bitno. Ja cu uvek, ali uvek navijati za njih protiv svih (narochito izblaziranog RF, da ne upotrebim jachi izraz).. ja se bavim tenisom (pratim, gledam, igram) preko 30 godina i za sve to vreme ne videh nikoga ko ne navija za svoje sunarodnike.....
edit: ooops pretekose me mnogi..... sporo kucam.....
Edited by Vojislav YVR_BGD, 20 October 2008 - 17:39.