O neeeee samo nju neeeee....tacno sam znao da ces je postaviti...jeste da je bila pojava al tako je otrcana uloga da je boz sacuvaj....Definitivno out ti je ovaj post...al ajd. 
Jeste da su joj uloge ( ustvari uloga ) bez veze, ali snimila je te filmove u SFRJ, a ja sam tako shvatila temu, da se setimo glumica koje su obelezile tu kinematografiju, a Rijalda Kadric jeste, sta da se radi ? Osim toga snimiti serijal od 8 filmova je fenomen i ne mozemo ga zaobici, ti filmovi jednostavno postoje.
I Ksenija Pajic igra u sapunicama, a imala je savrsenu ulogu u "Oficiru sa ruzom", po tom kriterijumu bi ti nju morao da brises.
Ako imas taj elitisticki pristup spisak bi se manjio, a moja ideja je da ovde skupimo sto vise glumica, pa neka svako cita ono sto mu se svidja.
Osim toga, svi temi ne prilaze "filmski", bas ih briga u kom je filmu koja igra i kako, nego gledaju neke zenske atribute, npr. Tanja Boskovic ce izazvati vecu pozornost od Vitomire Loncar, zato sti je jednostavno lepsa i ima vece...
Jesmo li se slozili ?

Edit :
Ovo otvara i nova pitanja, sta npr,. raditi sa glumicom kakva je npr. Maja Sabljic
Uz izuzetak sa pocetka karijere, tv film "Ruski umetnici eksperiment" tandema Dimitrijevic i Miljkovic
njene uloge su, izmedju ostalih, u filmovima ( ovo se odnosi na SFRJ period, a ni onaj posle nije nesto kvalitetniji) :
Kamijondzije 2
Kamijondzije opet voze
Druga Zikina dinastija
Sulude godine
S druge strane igrala je u 22 uloge, sto na filmu, sto na TV-u.
Da li je onda staviti ili ne ?
Mozda je i naziv same teme preambiciozan "Ikone..." mi nemamo ikone, odn. imamo odredjen broj, ali o njima se pise i zna i sto bi onda mi o njima pisali na forumu npr. o Nedi Arneric i sl. kad je imas i u novinama i na netu i na tv-u?
Ustavri, sta je zamisao ove teme, mozda je to kljucno ?
Ujedno pozivam ljude da nam se pridruze, uglavnom pisemo ti i ja, uz nekoliko izuzetaka.
Edited by Uma, 26 October 2008 - 19:39.