Jump to content


Photo
- - - - -

Kings of Leon - Sex on Fire


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
49 replies to this topic

#1 Glen Livet

Glen Livet
  • Banned
  • 99 posts

Posted 16 October 2008 - 00:35

ne bih znao, a mislim da to ne znaju ni Saša Dragić ni Raka Marić pa čak ni Maksa Ćatović. i oni se kockaju. na ovaj topik možete reći vaš odgovor na podnaslov teme, a možete samo podeliti utisak o naslovnoj pesmi.

Kings of Leon - Sex on Fire (tu imate i tekst)

znači nisam fan ovog benda nikad bio, nisam to ni sada ali ovu stvar ne mogu da ignorišem. u zadnjih par nedelja par puta sam zakačio delove mislim baš na radiju 92jke, al me mrzelo da tražim koja je to stvar od konkretno. i sinoć ne bi mi mrsko, nađem je na youtube-u. iz nekog razloga me odradila svojski, puštao je sinoć i danas tokom dana jedno 40-50 puta, teško je proceniti. krenem malo da istražujem, vidim da je na top listama u prvih 5 preko metar dana. volim da čitam komentare na youtubeu i evo za vas ekskluzivno da izdvojim jedan koji mislim da sažima najbolje celu priču:

ReGrEtTlEsS (6 days ago):

this song makes me feel free

zaista, da li je pesma hit ako čini da se osetimo slobodnim? oslobođenim iz životne situacije u kojoj se trenutno nalazimo, dal na gajbi, na šljaci, na času, u kolima, u busu, na ulici, gde god? ne znam, ali evo mog intimnog doživljaja koji me nagoni da pesmu slušam ponovo i opet:

prvo, efekat je jači uveče i noću. valjda zato što me podseća na jedno specifično klinačko osećanje. stariji nek se prisete: ekipa iz kraja, najbolji ortaci, idemo zajedno na žurku. okupljamo se kod jednog, vops vutra žestina valja se pripremiti, svi smo šatro opušteni ali se ipak oseća prijatna nervoza i trema pred taj događaj. jedan od nas pogotovo jer će na toj žurci biti i "ona" na koju se ložim i koju mi ne izbija iz misli i nadam se da će večeras doći do neke akcije i bliskog susreta.
...
možda na onoj žurci, možda kod mene na gajbi dok su moji na odmoru, dolazi scena tinejdž seksa. meni se znoje dlanovi, u stomaku mi je žeravica, noge su mi hladne, u glavi osećam groznicu... njoj blago drhte usne, stomak i obrazi su joj vreli... istovremeno grč i žudnja, od prevelike želje oćemo da sagorimo ("Consumed, with what's to transpire...")

to je bilo iz klinačke pozicije. premotajte sada 10-15 godina unapred. sada smo dvoje odrtavelih pajdomana, vozimo se besciljno po blokovima u ćaletovom raspalom golfu kecu. nemamo keš, nemamo šta da tapnemo... njoj nije dobro nikako, ima grčeve i preznojava se... ja se stresam, nervozan ko pas, ne znam živ šta ću... parkiram kod garaža. malo sedimo i mislimo u prazno. ne preostaje nam ništa nego se jebemo kao zveri da odjebemo smrt koja lebdi iznad krova od golfa ("Oh it's still the greatest, the greatest...") to je seks iz očaja.

za kraj, kratka muzička analiza za muzičare sa foruma: ne mož' prostije. dva akorda (e-dur i c#mol strofa, a-dur dodat u refrenu). nema solaže nema kode nema bridža, samo strofa-refren. poenta je u ritmu koji pumpa, akcentima na basu u strofi, i naravno Kejlebov promukli krik u refrenu, pa skoro stadionski poklič, jako zahvalan za obavezno - ajmo svi, da vidim ruke ("Yooooo-houu-uuu, Your sex is on fire....").

kad je hit onda je hit, za sve pare. svaka čast braći, saće se naplate jer su probili do najšire publike u ful mejnstrim :ph34r:

Edited by Glen Livet, 16 October 2008 - 03:12.


#2 bazilej

bazilej
  • Members
  • 201 posts

Posted 16 October 2008 - 10:03

meni se pesma ne dopada
evo sad sam je poslusao na youtube
oprobana krautrock gitara, (ali ne sasvim dosledna), koje ima u milion boljih izvedbi kod drugih bendova, + blagopromukloseljacki glas...
ne znam
mislim da sam vec zaboravio pesmu


:-)

#3 nickie

nickie
  • Members
  • 6,347 posts

Posted 16 October 2008 - 10:13

pa pesma i nije nista posebno. ima zvuke koje smo culi milion puta i koje cemo cuti jos milion puta.
obicna tinejdzerska pesma. a kad si tinejdzer i najpovrsnija pesma, i najslabija rec mogu da povuku bujicu osecanja i utisaka jer je u to doba sve jos novo, neistrazeno i zanimljivo. a kad malo omatorimo, setimo se da smo nekada uz ovakvu muziku goreli, pa pomislimo da je zbog pesme a ne zbog hormona.

:ph34r:

#4 amy_w

amy_w
  • Members
  • 179 posts

Posted 16 October 2008 - 12:10

odlican poslednji album... slusam ga vec danima non stop, mozda cak i jaci od prethodnog.
caleb peva sve bolje i bolje..

obicna tinejdzerska pesma? :ph34r:

mislim da nisu bez razloga hedlajnovali na Glastonberiju

#5 moke

moke
  • Members
  • 2,958 posts

Posted 16 October 2008 - 14:32

@ glen

odlična stvar, indeed... sigurno dobro pasuje u vožnji... brzoj vožnji u sumrak po nepoznatom krajoliku... to je ono 'this song makes me feel free' za mene

#6 Glen Livet

Glen Livet
  • Banned
  • 99 posts

Posted 16 October 2008 - 15:48

odlican poslednji album... slusam ga vec danima non stop, mozda cak i jaci od prethodnog.
caleb peva sve bolje i bolje..

obicna tinejdzerska pesma? :ph34r:

mislim da nisu bez razloga hedlajnovali na Glastonberiju

tako je ejmi lutko, reci ovima što su toliko sazreli i naslušani sa prefinjenim istančanim ukusom :)

odlična stvar, indeed... sigurno dobro pasuje u vožnji... brzoj vožnji u sumrak po nepoznatom krajoliku... to je ono 'this song makes me feel free' za mene

to je taj rad, žudnja za slobodom bilo u vožnji ili seksu ili oboje zajedno. evo zadnjeg komentara sa ovog klipa koji sam linkovo:

kenklos (14 hours ago): sounds like something from an eddie and the cruisers movie. I just wanna drive really fast and get into a fight over a girl from this song

Edited by Ljuban, 16 October 2008 - 17:47.
ova čarkanja iz drugih potforumskih zona - не може.


#7 nonick

nonick
  • Members
  • 1,843 posts

Posted 16 October 2008 - 16:38

off

... mozda cak i jaci od prethodnog.


pa predhodni nije bio jak, mislim da sam ga vec i prodao. Prvi je dobar.

#8 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 16 October 2008 - 16:49

Ja se gnusam takvih kvazibendova. Za mene je muzika umetnost, ako je ne vidim ne mogu ni da cenim... a i kad bi pricali o nekom popu u sirem smislu, kada uzimas neku pesmu i slusas je zbog dobrog spota recimo, ili zbog karakteristicne melodije, pevljivosti, ova nema nista od toga. Inace, repliciram ne da bacim hejt, ne shvatajte to tako :) Cisto jer sam bas sa sestrom jutros gledao vh1 kada su pustili tu pesmu, i komentarisali smo u stilu da li je moguce da postoji osoba na ovom svetu kome se ovo sr*nje svidja?! :ph34r: Ocigledno da postoji :D

#9 nonick

nonick
  • Members
  • 1,843 posts

Posted 16 October 2008 - 17:21

off
he, sad pogledao video... gde su ovi zalutali? :ph34r:

...primetio sam da su izdali i proshle godine album, znachi ovaj je chetvrti. Ja sam kupio nijhov debut album (second-hand) pre nekoliko godina i prosto nije moguce da je ovo isti band. "Aha shake heartbreak" sam vec kao shto sam i rekao, mozhada vec i prodao. Bez obzira na sve, njihov prvi "youth and young manhood" je odlichan album. Nije se moglo chuti neki "fakeness" zato mislim da su tek posle toga zalutali, ali izgleda bespovratno, fuck 'em.

#10 amy_w

amy_w
  • Members
  • 179 posts

Posted 17 October 2008 - 00:21

ne kazem ni ja da je remek delo.. ali definitivno vredi i nisu me razocarali do sada...
vise se brinem za killerse.. deluje mi da ce ovaj novi album, barem po prvom singlu biti totalni promasaj

#11 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 17 October 2008 - 04:07

ovaj, ako sme i ja da se umešam :)
meni je ovo totalno bezveze, napisano za površne pop konzumente. ima milion boljih pesama (možda ovako skupi spot i ne ide uz njih, jbg, nemaju svi para kao njihov izdavač, a u tome je i kvaka) i skoro pa nijedna od njih ne može da komunicira sa ovolikim brojem ljudi jer se ti bendovi ne zovu kol. hoću da kažem da je ovo ok za one koji muziku slušaju dok piškiriške, šišaju kedla i tako neke radnje. jbt, jel neko od vas ikada, a ovo se posebno odnosi na pokretača teme, pokušao da zaroni malo ispod te površine/površnosti mejnstrima? mejnstrim je po pravilu smišljen da skuplja klince/klinke što se lože na punk kakav svira blink 182 (ako se to tako piše :ph34r: ) ili rock kakav 'prave' ovi likovi koji su odavno zaglibljeni u to blato. mislim, sve je to ok, 40x dnevno i šta ti ja znam, ali zar zaista verujete da je to sve što r'n'r danas može da ponudi. evo, npr. ovo, pa da malo zaboravimo na to da li smo ili ne čuli pre, kresnemo pljugu, zveknemo neko piće i potrošimo par min dragocenog kurčevog vremena:
Youtube Video ->Original Video
jebeš ga, ovo je pop, malo zašećeren, ali znam, pošto sam im radio jedno 20 koncerata pre neku godinu, da to uživo zvuči milion puta više rokerski nego ovi paceri koje je ištancala muz industrija.

#12 Glen Livet

Glen Livet
  • Banned
  • 99 posts

Posted 17 October 2008 - 07:40

Ja se gnusam takvih kvazibendova.

baš me zanima kako si došao do procene da su KOL kvazibend? momci sviraju sami instrumente, pevač Kejleb Folouvil je kantautor komponuuje i piše pesme, uživo sve sami izvode, sasvim regularan bend koji ima milione fanova širom sveta. šta ti je tu kvazi?

... zbog karakteristicne melodije, pevljivosti, ova nema nista od toga.

refren ove pesme po tebi nije pevljiv? zanimljivo :ph34r:

Cisto jer sam bas sa sestrom jutros gledao vh1 kada su pustili tu pesmu, i komentarisali smo u stilu da li je moguce da postoji osoba na ovom svetu kome se ovo sr*nje svidja?! :) Ocigledno da postoji :D

dobrodošao u realnost. ne samo da postoji jedna osoba nego nas ima na milione a to će uskoro biti i zvanično potvrđeno. budi spreman.

Edited by Glen Livet, 17 October 2008 - 07:43.


#13 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 17 October 2008 - 09:34

baš me zanima kako si došao do procene da su KOL kvazibend? momci sviraju sami instrumente, pevač Kejleb Folouvil je kantautor komponuuje i piše pesme, uživo sve sami izvode, sasvim regularan bend koji ima milione fanova širom sveta. šta ti je tu kvazi?


Sviraju sami instrumente :ph34r: Ovaj... ono sto oni sviraju odsvira dete od sedam, osam godina koje je imalo desetak casova elektricne gitare. Ja slusam dosta pravaca u rock muzici, i stvarno mi smeta kada se neki ovakav bend trpa u taj kos. Jednostavno, ne ide. Nek se drze popa, i sve je ok. I ovo sto sam rekao za sviranje gitare, ne shvati da ja smatram da je najbolji bend onaj koji niko ne moze da skine (onda bi verovatno najbolji bendovi na svetu bili ultra power ili ultra death bendovi :) ) vec jednostavno, niti je originalno, niti zvuci mocno, nista. Glede toga sto on sam pise pesme... ne znam koliko slusas rock, ali svi pravi bendovi pisu sami svoje pesme, bez izuzetka. I to mnogo kvalitetnije nego gore pomenuti gospodin. Sto rece Bad Music, zagrebite malo ispod povrsine, pocujte neke bendove koje ne mozete videti na tv-u, pa onda cenite kvalitet necega... mainstream i kvazi mainstream, u sta spada KOL je muzika za siroke narodne mase, tj. za one koji je ne slusaju ozbiljno vec usputno. Ako si od tih, onda ok, sigurno je ovo bolje od mnogo drugih gluposti koje mogu cuti kad ukljucim tv :D

#14 Glen Livet

Glen Livet
  • Banned
  • 99 posts

Posted 17 October 2008 - 10:38

mainstream i kvazi mainstream, u sta spada KOL je muzika za siroke narodne mase, tj. za one koji je ne slusaju ozbiljno vec usputno.

ok, šta podrazumevaš pod ovim da su KOL "kvazi mejnstrim"? takođe mi je zanimljiva tvoja misao da je mejnstrim kao muzika za široke narodne mase namenjena ljudima koji muziku ne slušaju ozbiljno. kako se muzika sluša ozbiljno?

pazi, ova pitanja su prilično teška tako da ako ne želiš da odgovoriš razumeću, a ako želiš onda polako nemoj žuriti.

#15 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 17 October 2008 - 11:23

Zasto kvazi mainstream... to je mozda glup izraz, ali neka moja kovanica za bendove koji u poslednje vreme iz neke alternative postaju mainstream. Mislim da je Cure prvi takav primer u muzici, a sada citav ovaj indie pravac je primer za to. Mislim, ne znam, ne slusam ih, tako da mozda propustam to sto oni zele da naglase, ali kad ih ovako ponekad cujem nije mi jasno sta zele da postignu, da li da budu mainstream, ili underground, tj. alternativa. I takve su im i pesme, skroz kontradiktorne, moj utisak naravno. Koja se muzika slusa ozbiljno? Ona koja ima poruku, na primer. Slusa se ozbiljno klasicna muzika. Slusa se jazz i blues, jer je ta muzika znacila nesto ljudima koji su je pravili, oni su utinjali sebe u nju. Izvorni rock, kao i neki pravci, neke pesme iz metala takodje. Ova pesma, i slicne, svakako ne.