Jump to content


Photo
- - - - -

SO(A)D i drugi metali (YT odmetak)


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
79 replies to this topic

#76 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 05 October 2008 - 21:01

U sunce ti, tek sad videh ovo... iz sveta muzike ja ne mrzim nikoga vise od Gorana Bregovica. Kada bih napisao samo pasus o njemu "hladio" bih se van foruma jedno nedelju dana zbog bana...



Smiri se, mislio sam na intelektualno-biznis komponentu njegove lichnosti, a ne na muzichku. Nemam vremena sada, pozdrav.

#77 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 05 October 2008 - 21:23

Ako je tako, onda ok... nisam lud to da mu sporim, covek pliva u parama, i znao je sta i kako i kad treba da uradi..

#78 Cosmic Sailor

Cosmic Sailor
  • Members
  • 60 posts

Posted 07 October 2008 - 09:49

ja sam mislio da B92 forum posjecuju samo punoljetni...

#79 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 08 October 2008 - 02:44

ja sam mislio da B92 forum posjecuju samo punoljetni...


Nlje, nijemlja vjezje shljto slji mljaljoljetljanljljlj, prljikljuclji nljam slje.

#80 Gand

Gand
  • Members
  • 4 posts

Posted 05 December 2008 - 22:59

E ne mogu da vjerujem šta sve pročitah na ovoj temi?! Led Zeppelin razvikan i prenaduvan bend? :ph34r: Recite mi, molim vas, da li ste se, prije donošenja ovakvog "epohalnog" zaključka, udostojili barem malo pažljivije preslušati njihove pjesme, ili ste ih čuli negdje u prolazu na tv-u, i odmah zatim prebacivali na drugi program? I još neko reče da imju samo jedan hit (Stairway to heaven)!? Pa dođe mi da se od muke izbodem viljuškom. Svatam ja da se ukusi razlikuju, i da nekome ne odgovara određena grupa ili vrsta muzike, ali o takvim legendama roka i muzike uopšte govoriti s tolikim nipodaštavanjem, stvarno mislim da je, u najmanju ruku tragikomično. Sem toga, još nisam naišao na nekoga ko, makar i površno sluša rok, a da ima negativno mišljenje o njima, ili ih bar ne poštuje zbog njihovog ogromnog uticaja na daljnji razvoj, kako roka, tako i hevi metala.
A sad, što se tiče pitanja da li su Zeppelini HM, ili ne, to je prvenstveno pitanje konstrukcije i složenosti pjesama, a ne samo žestine njihove muzike. Iz tog razloga se bendovi poput Zeppelina, Purplea, Scorpionsa, (pa čak i Queena u pojedinim njihovim fazama) smatraju za metal, dok se npr. Whitesnake, AC/DC, Motorhead, (koji imaju čak i teži zvuk od gore navedenih) vode kao hard rock.