Jump to content


Photo
- - - - -

News from USA


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
6459 replies to this topic

#61 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 12 September 2008 - 18:53

A kakve su to zemlje kojima smeta Amerika, sve same model ''demokratije'' u svetu, gde ti komunisticki diktatori tih drzava su najverovatnije mrtvi a oficijonalno jos vode zemlju ( Kuba i Severna Koreja ). Chavez, diktator koji totalno unisti Venecuelu njegovim antiamerikanizmom, jos dodaj na to bolesne rusofile SRS-DSS-NS u Srbiji, Homeinovi islamski fanatici u Iranu, gde zbog preljubi nekih zena oglasavaju na TV-u reklame o javnom kamenovanju na ulicama Teherana......ma milina su sve te drzave koje ne vole Ameriku. Da su recimo spomenuli zemlje kao sto su Norveska, Svedska, Danska, Holandija, Finska, Luksemburg, Ceska ...da oni mrze Ameriku onda bi se zapitao, ali kad su to modeli drzava gde rusofili zele da vode Srbiju kao Severna Koreja, Kuba, Venecuela, Iran.....onda tu nema zime. Jos jedna glupa tema rusofila u pokusaju da sire opet antizapadnjastvo i antiamerikanizam. Rusofili iz SRS-DSS-NS sto pokrecu ovakve glupe teme ne shvataju da samo samo sebi jos vise prave stetu. I ovako se sve te rusofilske stranke u Srbiji same od sebe raspadaju, a uz Iran, Severnu Koreju, Kubu, Venezuelu.....taj proces jos vise ubrzavaju.

SAD nisu drzava u kojoj bih voleo da zivim i radim.
Njihova spoljna politika vrlo cesto je bahata, arogantna i nanosi mnogo stete i njima i ostatku sveta.
Medjutim, ta je drzava ideal za milione potencijalnih emigranata sirom sveta.
Sto se srpskog poredjenja s tom drzavom tice, postoji jedna dobra srpska uzrecica: Vid'la zaba di se konj potkiva, pa i ona dize nogu!

#62 Anti-Kgb

Anti-Kgb
  • Members
  • 1,573 posts

Posted 12 September 2008 - 18:56

To je neravnopravna borba protiv superheroja iz dalekog svemira, likova kao sto je Dzong Il, koji je seo u avion kao dete i odmah poceo da vozi, bez ikakvih instrukcija i ubacio svih 11 rupa na golfu, iz prve, prvi put kada je zaigrao golf.

Kazu da se nije pojavio na ovom zadnjem skupu na Pjongjang Sq ( mora da je igrao golf 11 holes...) gledajuci velika ''dostignuca'' komunisticke partije Severne Koreje, i traktore i lade na kojima se nose bombe. To sto 40 % stanovnistva gladuje u toj ruskoj-kineskoj komunistickoj koloniji Severnoj Koreji, to izgleda da domace rusofile ne zanima mnogo. Sad bi bilo dobro ( posto spominju tu Severnu Koreju ) da nam objasne zasto gotovo svi stanovnici iz te''obecane '' zemlje Severne Koreje ( rusko-kineski geopolitcki uticaj ) ilegalnim kanalima pokusavaju svakim danom da udju u tu ''zaostalu'' Juznu Koreju AMERICKU KOLONIJU, koja se jos uvek nalazi pod tim americkim ''okupatorom'' i drzi te americke vojnike na svom tlu.

#63 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 12 September 2008 - 18:58

Evo i vesti iz jedne zemlje koja je u prijateljskim odnosima sa SAD (u kojoj, po tvrdnji korporativnih medija, nema problema sa ljudskim pravima i demokratijom).

RIYADH, Saudi Arabia - Saudi Arabia's top judiciary official has issued a religious decree saying it is permissible to kill the owners of satellite TV networks that broadcast immoral content.
The 79-year-old Sheik Saleh al-Lihedan said Thursday that satellite channels cause the "deviance of thousands of people."
Many of the most popular Arab satellite networks — which include channels showing music videos often denounced as obscene by Muslim conservatives — are owned by Saudi princes and well-connected Saudi businessmen. Al-Lihedan did not specify any particular channels.
Al-Lihedan is chief of the kingdom's highest tribunal, the Supreme Judiciary Council. Saudi Arabia's judiciary is made up of Islamic clerics whose decrees, or fatwas, on everyday issues are widely respected. Their fatwas do not have the weight of law. In the courts, cleric-judges rule according to Islamic law, but interpretations can vary.
Al-Lihedan was answering listeners' questions during the daily "Light in the Path" radio program in which he and others make rulings on what is permissible under Islamic law.
One caller asked about Islam's view of the owners of satellite TV channels that show "bad programs" during Ramadan.
"I want to advise the owners of these channels, who broadcast calls for such indecency and impudence ... and I warn them of the consequences," he said.
"What does the owner of these networks think, when he provides seduction, obscenity and vulgarity?" he said.
"Those calling for corrupt beliefs, certainly it's permissible to kill them," he said. "Those calling for sedition, those who are able to prevent it but don't, it is permissible to kill them."
Among the most viewed Arabic satellite networks is Rotana, which airs movies and music videos. It is owned by Prince Al-Waleed bin Talal, a billionaire businessman and member of the royal family whom Forbes ranks as the world's 13th richest person.
Al-Lihedan sparked controversy in the past by issuing a decree that Saudis can join jihadists to fight U.S. troops in Iraq.

#64 ArleKino

ArleKino
  • Members
  • 2,390 posts

Posted 12 September 2008 - 19:03

Stara senilna stoka. :yuck:

#65 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 12 September 2008 - 19:06

Stara senilna stoka. :yuck:


Jashta je. Nisam struchnjak za Kur'an, ali verujem da je chicha obichan matori falsifikator.

#66 Anti-Kgb

Anti-Kgb
  • Members
  • 1,573 posts

Posted 12 September 2008 - 19:08

SAD nisu drzava u kojoj bih voleo da zivim i radim.
Njihova spoljna politika vrlo cesto je bahata, arogantna i nanosi mnogo stete i njima i ostatku sveta.
Medjutim, ta je drzava ideal za milione potencijalnih emigranata sirom sveta.
Sto se srpskog poredjenja s tom drzavom tice, postoji jedna dobra srpska uzrecica: Vid'la zaba di se konj potkiva, pa i ona dize nogu!

Ja svakako visem volim zemlje EU i njihove sisteme nego Ameriku, ali se samo pitam kakav bi tek svet izgledao da tu moc koju sada ima Amerika das mulama iz Irana, Chavezu, Kastru, Kim Il Sungovim naslednicima, Rusija...
Ako neko kritikuje njihovu politiku je jedno, ali za pravedniji sistem da daju primere drzava kao sto su Iran, Severna Koreja, Kuba, Venecuela.......kao model ''pravicnosti'' u svetu. Pa vecina Kubanaca jedva ceka da se diktator Kastro proglasi mrtvim da bi u zemlji doslo do nekih promena.

#67 misko1

misko1
  • Banned
  • 2,099 posts

Posted 12 September 2008 - 19:17

ovakvih topica ima na hiljade, da ne kazem na milione, i ja ne idem na te forume gde se nasiroko i nadugacko govori jednostrano i pristrasno iskljucivo protiv USA. a vas jedini cilj je da sa tim zaserete i ovaj forum gde vecina ima ipak previse mozga da za sve na svetu okrivljuje samo jednu stranu (bilo Amerikance, Ruse, Kineze ili Jevreje)

ratova je bilo pre nego sto je USA postala svetski br. 1 i bice ih i kad ona to vise ne bude. a radikaloidi ce se i dalje povremeno pomaljati iz svojih toplih jazbina i buniti se i duriti zbog svetske nepravde. posle Amera, Jevreja i masona ce biti krivi Kinezi, pa posle Muslimani i tako doveka, sve dok ne shvatite da sami morate da se menjate i prilagodjavate. e tad ce stvarno da boli.

od kad se oslobodila od Turaka Srbija bila nezavisna od uticaja zapada, zadnjih 50 pod direktnom zastitom Rusije i nikad nije uspela da postane iole ozbiljna drzava. na prvim demokratskim izborima izabrala je diktatora i masovnog ubicu i krenula u etnicko ciscenje okolnih teritorija. i posle kriva Amerika i masoni, nafta, koka-kola ili CNN. svi su ludi i zaslepljeni reklamama samo su srbonacionalisti pametni. pih :ph34r:

#68 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 12 September 2008 - 19:22

Evo prica iz zemlje u kojoj cveta demokratija i sloboda medija:

Vladimir Putin, premijer Rusije je spasio ekipu reportera od napada sibirskog tigra! Ta televizija navodi da je do incidenta došlo tokom posjete ruskog premijera nacionalnom parku na krajnjem istoku Rusije. Jedan je tigar iznenada potrčao prema reporterima koji su stajali nedaleko od Putina i, kaže ruska TV, Putinova reakcija je bila munjevita. Premijer je pucao u zvijer i pogodio je strelicom za uspavljivanje. Sretni spiker državne TV je na ekranu pročitao: "Vladimir Putin je ne samo uspio da vidi tigra iz neposredne blizine nego i da spasi našu TV ekipu!"

Televizija je prikazala snimke 55-godišnjeg Putina kako se probija kroz tajgu, a zatim kako postavlja satelitski uredjaj oko vrata tigra. Kažu da je težio oko 450 kilograma. Tako je Putin spasio tigra i TV ekipu - izvijestili su ozbiljni novinari sa ruske televizije.



#69 Looney Tunes

Looney Tunes
  • Members
  • 631 posts

Posted 12 September 2008 - 19:22

...Srbija bila nezavisna od uticaja zapada, zadnjih 50 pod direktnom zastitom Rusije i nikad nije uspela da postane iole ozbiljna drzava.

Ovako elementarno nepoznavanje istorijskih činjenica... Nemam riječi da to neko 'ladno odvali i nikom ništa. Vozi, Miško!

#70 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 12 September 2008 - 19:29

Ne nasedajte na provokacije; nismo valjda toliko naivni da dopustimo da zatvore i ovu temu, iako vidimo da je to jedini motiv njihovih postova ovde. Ne dozvolimo da se opet ostvari isti, uigrani scenario.

#71 misko1

misko1
  • Banned
  • 2,099 posts

Posted 12 September 2008 - 19:31

Ovako elementarno nepoznavanje istorijskih činjenica... Nemam riječi da to neko 'ladno odvali i nikom ništa. Vozi, Miško!


dobro, malo me ponelo priznajem :ph34r: , ali poenta topica ostaje ista. a posto svi znamo da ovo ide direktno u DEPONIJU pre ili kasnije, kao i svi slicni antiamericki topici dosad, onda bolje sto pre.

ne mozete ovde da prodajete tu vasu fiks ideju da je Amerika kriva za sve zlo na svetu. jeste, ali samo u vasim glavama. a usput ta nas je ideja skupo kostala jednom, inace se ja ne bih toliko bunio.

Edited by misko1, 12 September 2008 - 19:38.


#72 Anti-Kgb

Anti-Kgb
  • Members
  • 1,573 posts

Posted 12 September 2008 - 19:33

Kažu da je težio oko 450 kilograma. Tako je Putin spasio tigra i TV ekipu - izvijestili su ozbiljni novinari sa ruske televizije.

Hahah, ali ovo je najbolje do sad o ''slobodi'' medija u Rusiji, gde diktator ''spasio'' novinare a i tigra od sigurne smrti, a to su izvestili ''ozbiljni'' ruski novinari. Sad treba samo zamisliti kako izgledaju ''neozbiljni'' novinari u Rusiji. Sta je sledece, tovaris Putin je samo jednim ostrim pogledom uspeo da u beg stavi i gladnog sibirskog medveda.....izvestavaju ''ozbiljne'' medije.

#73 joakimvitriol

joakimvitriol
  • Members
  • 3,313 posts

Posted 12 September 2008 - 19:34

Sarah Palin kaže kako bi hitno trebalo primiti Gruziju u NATO i braniti je od Ruskih napada.
A sa druge strane Rusi šalju avione u Venecuelu. Svi analitičari izbegavaju komparacije sa hladnim ratom ali praksa je vrlo slična.
BBC:

Bolivija i Venecuela protiv SAD

...Diplomatskoj krizi ne doprinosi ni činjenica da su u Venecuelu, kao što je potvrdio predsednik Čavez, stigla dva ruska vojna bombardera:

"Prisustvo ruskih aviona u Venecueli je upozorenje - Rusija je sa nama. I ne samo Rusija, nego i mnoge druge zemlje širom sveta."...
...Dok pojedini analitičari optužuju SAD da zanemaruje Latinsku Ameriku, drugi joj zameraju, kako to nazivaju, imperijalističko držanje i mešanje u tuđe stvari...


Edited by joakimvitriol, 12 September 2008 - 19:36.


#74 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 12 September 2008 - 19:40

1. Postoji i izjava u kojoj kaže da ne stoji iza napada, kako to da veruješ manipulisanom snimku sa lošim prevodom?
2. FBI očigledno ne misli da ima dovoljno jake dokaze protiv njega
3. Umro je krajem 2001.



Al Kaida. Opasna teroristichka mrezha koja je bila u stanju da organizuje najkompleksniju teroristicku akciju u istoriji, i koja je toliko opasna i mocna da je navedena kao razlog za invaziju dve zemlje, ali nije, ni pre ni posle 9/11, bacila ni petardu na teritoriji SAD?
Ta Al Kaida?


Btw, u Cileu se josh uvek secaju uzhasa koji su im doneli SAD i CIA:

SANTIAGO, Chile - Clashes erupted in the Chilean capital Thursday night as protesters erected burning barricades and attacked police with firearms and rocks on the 35th anniversary of a bloody military coup.
A police commander told Chilean television two officers were hospitalized with gunshot wounds, one of them in the chest. Local media reported at least one civilian was also shot.
The violence shattered what had been a relatively calm day on which Chileans marked the anniversary of the 1973 coup, when the right-wing Gen. Augusto Pinochet toppled elected Marxist President Salvador Allende.
Earlier, President Michelle Bachelet inaugurated the restored office suite where Allende committed suicide as the presidential palace was under attack.
The date has often been marred by violence, and while Thursday's protests were smaller than in past years, demonstrators blocked a number of intersections in working-class neighborhoods with flaming barricades.
Protesters also threw chains at power lines and knocked out power to more than 120,000 homes, authorities said. Police used water cannons and tear gas to quell protesters, and shots were heard at several points.
Pinochet's dictatorship lasted until democracy was restored in 1990. He died in December 2006, at age 91.


Naravno, ni Pinochet niti bilo ko od njegovih americkih mentora nikad nisu odgovarali za zlodela koja su pocinili nad narodom Cilea!

#75 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 12 September 2008 - 19:48

puko nabrajanje neće učiniti da topik kao takav ostane na pdf politika. pokušajte da razvijete diskusiju.

Edited by Vesna, 12 September 2008 - 19:57.