Kakve benefite ubistava pardon intervencija americke vojske haluciniras (osim naravno benefita opljackane iracke nafte)? Kakve veze imaju motori sa unutrasnjim sagorevanjem sa ubijanjem civila u Iraku ili Avganistanu? Sta me briga ko je doktor a ko nije , i Mengele je bio doktor pa treba li to da me impresionira? Ovo sto ti pricas su u dlaku pricali nacionalsocijalisti u Nemackoj tridesetih godina proslih veka. Nemacka kao kulturna, slusaju Wagnera i prave autoputeve a na drugoj strani "jevrejske" stetocine" , "boljsevicko-azijske horde" i slovenska "podrasa".
malo si pazio na casu dok si citao moj post

moguce je da si glup a moguce je i da si nepazljiv prilikom citanja, moguce je da si i jedno i drugo a moguce je da nisi ni jedno ni drugo nego eto malo palis temu tek da se tema ne ugasi
koristis automobil? koristis struju iz termocentrala? koristis plasticne proizvode? koristis li SVASTA i SVE sto se trosi u civilizaciji ili zivis u prasumi i slucajno si se danas nakacio na net sto ti se desava jedanput u pet godina?
dakle za tebe malo jednostavnijim recima posto si ocito malo licemerniji tj. "moralniji" :
blablabla i ostalo oko svetskog ekonomskog sistema i odrzavanje kontrole nad izvorima energije (a kontrola nit' je lepa nit' je humana' nit' je mila kontrolisanima) i tructructruc sto ti kao malo dresirano pacovce (da ne kazem stanovnik nekog grada) koristis sve moronske proizvode koji se prave i sa svrhom i bez svrhe i na ciju proizvodnju se trosi zastrasujuca kolicina energije da ne kazem nafte. shvatas sada? ne, ne shvatas. tvoje je da drvis i tupis iz kvazimoralne pozicije a pritom ti ne pada na pamet da ne koristis "tekovine civilizacije" koju pokrece i ta, kako ti kazes, "opljackana iracka nafta" a koja lepo tece jer se, kako ti kazes, "pljacka"
porediti dr vladana sa mengeleom, to neka on raspravi sa tobom, nisam mu ja advokat, dovoljno je i pametan i drcan da sam to raspravi sa tobom ako mu je stalo, ja se samo secam da je covek svojevremeno pisao svakodnevne izvestaje mal'tene iz sata u sat a pritom je radio svoj posao, tj. bio je lekar koji je zbrinjavao ranjenike stradale u londonskom metrou. to je, kao, nesto lose, raditi svoj posao? to ima neke veze sa zlocinima naci lekara? jbt, coveceeeee, u kom si ti tripu kada koristis takve argumente.
ti kao nesto radis na ponistavanju posledica brljotina americke vojske u avganistanu? ma da, svakako. jesam li ja napisao jednu jedinu rec kao opravdanje brljotine americke vojske? jesam li napisao jednu jedinu rec kao kvalifikaciju avganistanskog naroda? nisam.
samo sam napisao post u kome sam izrazio svoje misljenje koje ponavljam: koje proseravanje od vas malih forumskih vr likova koji su uvek moralni i skoce na svaku temu na shinternetu a pritom su savrseno ravnodusni prema bilo cijim patnjama i zrtvama u svojim realnim zivotima jer ocito ne cine nista na saniranju i ponistavanju posledica brljotina, hajd' posto je to tema, americke vojske. to je sve.
uzgred, zivim u srbiji. i ide mi na qrac svacija brljotina koja ima za posledicu stradanje ljudi, bez obzira da li je nastala usled ideoloskog ludila (terorizam) ili aljkavosti i bahatosti (americka vojska) ali bar nemam potrebu da tupim neki ego trip i osudjujem ili podrzavam ovo ili ono tek da bih se qrcio po forumima kako kao imam neki ispravan politicki stav.