Jump to content

Photo

3 najveca razocarenja u Pekingu 2008

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
34 replies to this topic

#16 altobelli

altobelli
  • Members
  • 2,003 posts

Posted 29 August 2008 - 01:12

Gorbat, poenta je sledeca: kakvi su takvi su nasi su! Sta mene briga za Blanku Vlasic, dal je uzela zlato ili srebro? Briga me isto kao i za dzudistu iz Kazahstana. Ana Ivanovic je upravo izgubila na US Open-u, i opet me, sa onim bankarskim kacketom (ili kako se vec zove) podsetila na pravog gastarbajtera, daj da uzmem lovu i da "si begam kuci". A kuca je u Svici. Ajde kazi da si ocekivala da ce da izgubi od ove kako-se-zove. U pravu si kad kazes da vaterpolisti nisu bili spremni za zlato, ali to ne znaci da nece ici po zlato, i da mi necemo od njih ocekivati zlato. Sad, ponekad kad si los, ne zelis da protivnik zna za to. Ipak, ne moze me niko ubediti da je presrecan njihovom bronzom, cak iako znamo da su bili losi, jednostavno i kad su losi imaju taj pobednicki mentalitet kojim mogu da nadosmeste neke nedostatke. Ocigledno, ne i ovaj put. A uspevalo im je u zadnje vreme, jer bili su losi i na EP, pa su igrali finale. Uostalom, ako su i oni sami nezadovoljni, onda sam i ja. Sto se tice Djokovica, on je taj koji bi mogao vrlo brzo da padne na listi. Ne bih rekao da je gastarbajterski tip, veoma je svestan odakle dolazi i ko ga odavde gleda i raduje se svakom njegovom uspehu. Cavic takodje, coveka maltene nema pas zasta da ujede, bar u poredjenju sa ostalim plivacima njegovog ranga. Ana je tu "najgora", i zato mi nije previse zao kad ispadne, jer izgleda kao neko ko igra samo za sebe, i boli je briga dal to neko prati ili ne. Svima vama "gastarbajterima" je mnogo tesko u tudjini, i svi vi mnogo patite zajedno sa nama, i mi ne znamo kako se vi mucite u "prokletoj Americi"...medjutim, niko ne mrda iz te tudjine, sto znaci da nije bas tako lose kao sto pricate. A porez placate "mrskim Amerima i Englezima"...Pa, mozda bi trebalo da pratite pre sta je uradio naprimer britanski cetverac na 500m nego Djokovic ili JJ. Postenije bi bilo.

Pozdrav iz 'smrdljivog' Beograda.

#17 NovemberWhisky

NovemberWhisky
  • Members
  • 7 posts

Posted 29 August 2008 - 19:09

Gorbat, iako nije bas viteski stati na musku stranu, ovaj put cu morati, jer se uglavnom slazem sa vecinom altobellijevih stavova. Kao prvo, bronza vaterpolista je neuspeh. U uslovima kakvi su nasi, cesto moze da se primeni ona izrabljena floskula (ja je inace ne podnosim) da bronza sija kao zlato, ali u ovom slucaju nikako. Da su usli u finale, okej, onda moze svasta da se desi, ali mi smo se provukli do polufinala, a to nije posledica manjka kvaliteta, vec lose atmosfere u ekipi. Zato je bronza neuspeh.
Sad, sto se tice zenske odbojkaske ekipe, tu vec, igrom slucaja, bolje poznajem prilike. Nazalost, potpuno je isti problem kao i sa vaterpolistima. Losa atmosfera. Neuspeh. Devojke kvalitetom imaju potencijal za medalju, a objektivno, nisu bile ni blizu. Nemam prava da iznosim sta je tacan razlog i ko je krivac za takvu atmosferu, znaju ljudi koji vode nasu odbojku i to je ipak nesto sto treba da se resi unutar same reprezentacije.
U ovoj zemlji jedino ministar sporta i ljudi iz OKS nemaju prava da izraze nezadovoljstvo (ne)ucinjenim na OI. Realno, od tri osvojene medalje, u dva slucaja drzava nema APSOLUTNO nikakvu zaslugu. Hvala momcima na dobroj volji da nastupaju na olimpijadi pod srpskom zastavom. A drzavi pitanja: Zasto nemamo atletsku i gimnasticku salu, zasto strelci treniraju po nekim podrumima, zasto Tatjana Jelaca nema trenera, zasto je Dragan Peric strajkovao gladju da dobije stan, zasto Lendjeru nije priznato zlato sa juniorskog SP, zasto Beograd ima samo 2 bazena u kojima moze da se igra vaterpolo, zasto Novi Beograd i Zemun nemaju NIJEDAN bazen, zasto vise niko ne spominje Natasu Janic (otisla jer nije imala uslove za trening) a donela bi nam bar dve medalje na poslednje dve olimpijade...? Na kraju, ako Cavicevo srebro sija zlatnim sjajem, kako su to primetili nasi politicari, zasto je nisu tako i tretirali i dodelili mu nagradu i penziju kao da jeste zlatna?
Jos jedan osvrt, Gorbat. Kazes da verujes Amerikancima u njohovoj anti-doping kontroli? Nije ti cudno (i glupo) da su Merion Dzons oduzeli medalje 7 GODINA posle OI (kada vec "prodje" sve, pa i novac od sponzora)? Pritom, Katerini Tanu i Jamajcankama, na primer, nije dodeljeno zlato na tim disciplinama, vec samo nema osvajaca zlata. Nije ti cudno da je Timu Montgomeriju izbrisan samo svetski rekord (kada vise i nije bio aktuelan), a ne i medalje sa svetskih i olimpijskih takmicenja iako je takodje priznao doping? Ako su tako "revnosni" po pitanju anti-dopinga, zasto su uopste slali dopingovane sportiste na Olimpijadu? I Karl Luis je nedavno priznao da je uzimao nedozvoljene supstance, a medalja i rekord su izbrisani samo Benu Dzonsonu i to odmah. Pitam se da li bi 9.79 opstao kao svetski rekord osam godina da Ben nije Kanadjanin, vec juzni sused? Ja im, iskreno, ne verujem ni malo, a ti razmisli...
Jedino se slazem sa tobom po pitanju Jelene Jankovic. Mislim da je jedna od najlosijih no.1 u istoriji WTA...
Pozdrav

Edited by NovemberWhisky, 30 August 2008 - 02:27.

#18 Ikast

Ikast
  • Members
  • 531 posts

Posted 29 August 2008 - 23:47

Jedino se slazem sa tobom po pitanju Jelene Jankovic. Mislim da je jedna od najlosijih no.1 u istoriji WTA...
Pozdrav

Između jedne od najlošijih #1 u istoriji (što je tačno) i toga da nema talenat ni za prvih 20 (što veze sa životom nema) postoji velika razlika.

Uglavnom se slažem sa ostalim, s tim što mislim da odbojkašice ipak nemaju kvalitet za medalju. S druge strane, nikako nije smelo da im se desi da ne osvoje ni set protiv Rusije, Italije i Kube. Ne znam ništa o međuljudskim odnosima u ekipi, ali se videlo da nemaju energije ni motivacije kao na prethodnim takmičenjima.

#19 NovemberWhisky

NovemberWhisky
  • Members
  • 7 posts

Posted 30 August 2008 - 02:06

Između jedne od najlošijih #1 u istoriji (što je tačno) i toga da nema talenat ni za prvih 20 (što veze sa životom nema) postoji velika razlika.

Ispravno zapazanje.

#20 gorbat

gorbat
  • Members
  • 112 posts

Posted 31 August 2008 - 00:33

Altobelli , ne bih ja upotrebila rec geastarbeiter, ne volim tu rec, prikladnija mi je diaspora. sto se 'nas' tice koji 'necemo' da se vratimo u 'smrdljivi' beograd koji je suncaniji od londona 90% dana u godini , to bi svi mi sutra , da imamo osiguranu minimalnu socijalnu sigurnost, makar od kredita, koje ovde mozemo da imamo. ali doci ce i ti dani...mene je zadivila pristup i sirina informacija koje srbija pruza i pored teske ekonomske situacije, hrv ima samo 4 tv programa i vrlo su stedljivi u prenosu svetskih sportskih i drugih manifestacija, a srbija prenosi ono sto ni bbc ni sky(npr sve atletske mitinge) nema. fantasticno!

gledajuci 'samo' izvestaje i cinjenice, ana je mogla izgubiti i zbog povrede zbog koje je i na pekingu odustala ili se nije mogla dovoljno spremati za us open, mislim da ce se ona vratiti brzo. devojka stvarno ima udaraca i glave, ali mora da popravi kretanje, znaci mora da bude fizicki spremnija. Djokovic je moj ljubimac i ne vidim ga da pada, mozda je imao krizu, ali sad je ok. Ne bih rekla da je neko dobar samo ako je patriota i to ispoljava, patriotizam uspaljuje vlast velikim delom da manipulise nama tj da osvoji ili odrzi vlast za sebe, a zivot je samo tvoj.
NovemberWhisky tvoja reflekcija je izvrsna, steta sto nije na engleskom da bude dostupna i globalniom auditoriju. u pravu si da srbija treba da pruzi razvoju individualnih sportova kao sto je atletika, i to treba u skolskom sistemu da se zacetne kroz klubove i sekcije.
sigurno je da marion jones nije mirno spavala tih 7 godina, a ni sponzori nisu bas ludi da 'ostaju' sa njenom losom savescu sve te godine bez ikakve klauzule, verujem da nijednom pravom sportisti nije bitniji sponzor od slave. a slava dolazi ne kroz talenat samo , nego kroz rad, vezbanje (cak i onoga sto nema veze s tim sportom ) i timing ( sto bi rekli pravi trenutak i srecu).

#21 altobelli

altobelli
  • Members
  • 2,003 posts

Posted 31 August 2008 - 00:51

Gorbat, molim te da mi ne pricas o socijalnoj sigurnosti. Ja uopste ne znam znacenje te sintagme.
Sto se Televizije tice, Srbija ima 150 kanala, ali svi zajedno ne vrede nicemu. RTS-ov prenos sa OI je bio na nivou ameba, blago receno. Dusko Korac je cak dokazao da amebe mogu i da govore. Oni prikazuju sve atletske mitinge, a finale kupa Srbije prekidaju kad je najbitnije. Nisam siguran da je to fantasticno. Ne-beogradski klubovi za RTS ne postoje...Ali, to je neka druga tema. Inace, gotovo sam ubedjen da Djokovic vrlo brzo ispada iz Top 5.

P.S. Ti, kako mi se cini, planiras povratak u zemlju (kad uslovi za zivot budu dovoljno dobri za tebe), sto znaci da si gastarbajter. Dijaspora ne planira da se vraca. A hoce da glasa na izborima. Nazalost, u ovoj Srbiji i to moze. Sto kaze Bata Stojkovic: "Tudj hleb jede, a hoce moj svet da menja".

Pozdrav iz 90%-dana-suncanog-Beograda.

#22 NovemberWhisky

NovemberWhisky
  • Members
  • 7 posts

Posted 31 August 2008 - 13:18

sigurno je da marion jones nije mirno spavala tih 7 godina, a ni sponzori nisu bas ludi da 'ostaju' sa njenom losom savescu sve te godine bez ikakve klauzule, verujem da nijednom pravom sportisti nije bitniji sponzor od slave. a slava dolazi ne kroz talenat samo , nego kroz rad, vezbanje (cak i onoga sto nema veze s tim sportom ) i timing ( sto bi rekli pravi trenutak i srecu).

Nisi "uhvatila" sustinu. Mislim da su sportisti, pa i Merion Dzons, samo "zrtveni jarci", tj. sumnjam da se oni mnogo pitaju kad je uzimanje dopinga u pitanju. To je danas, nazalost, realnost vrhunskog sporta. Kad sam rekao novac od sponzora, mozda se nisam ispravno izrazio, hteo sam da kazem da je veliki novac tu u pitanju, tacnije da je M. Dzons (jos jednom nju uzimam kao primer, naravno nije jedina) "odradila" posao sponzorima. Unovcili su njeno ime svi (sponzori materijalno, drzava na druge nacine) a onda su je posle 7 godina strpali u zatvor. Uostalom, zar se ne slazes da bi bila neuporedivo veca sramota za SAD da je ona pala na anti-doping testu jos dok je trajala olimpijada (kao sto desava nekim sportistima ostalih zemalja) a ne godinama kasnije, kada vise bioloski (32 godine) nije bila u stanju da postize vrhunske rezultate i da se nadmece sa mladjom konkurencijom? Ponavljam, razmisli jos jednom o "postenju" USADA i ispravnosti cinjenice da su Amerikanci jedini postedjeni anti-doping testova. Hajde onda da za sve sportiste garantuje maticna drzava, pa da dobijemo totalno rasulo na svetskim takmicenjima i da glavni sponzori vise ne budu proizvodjaci sportske opreme, vec farmaceutske kompanije

#23 shanahan14

shanahan14
  • Members
  • 137 posts

Posted 31 August 2008 - 20:17

Nisi "uhvatila" sustinu. Mislim da su sportisti, pa i Merion Dzons, samo "zrtveni jarci", tj. sumnjam da se oni mnogo pitaju kad je uzimanje dopinga u pitanju. To je danas, nazalost, realnost vrhunskog sporta. Kad sam rekao novac od sponzora, mozda se nisam ispravno izrazio, hteo sam da kazem da je veliki novac tu u pitanju, tacnije da je M. Dzons (jos jednom nju uzimam kao primer, naravno nije jedina) "odradila" posao sponzorima. Unovcili su njeno ime svi (sponzori materijalno, drzava na druge nacine) a onda su je posle 7 godina strpali u zatvor. Uostalom, zar se ne slazes da bi bila neuporedivo veca sramota za SAD da je ona pala na anti-doping testu jos dok je trajala olimpijada (kao sto desava nekim sportistima ostalih zemalja) a ne godinama kasnije, kada vise bioloski (32 godine) nije bila u stanju da postize vrhunske rezultate i da se nadmece sa mladjom konkurencijom? Ponavljam, razmisli jos jednom o "postenju" USADA i ispravnosti cinjenice da su Amerikanci jedini postedjeni anti-doping testova. Hajde onda da za sve sportiste garantuje maticna drzava, pa da dobijemo totalno rasulo na svetskim takmicenjima i da glavni sponzori vise ne budu proizvodjaci sportske opreme, vec farmaceutske kompanije

Kako to mislis da su americki sportisti postedjeni anti-doping kontrole?

#24 NovemberWhisky

NovemberWhisky
  • Members
  • 7 posts

Posted 01 September 2008 - 19:37

Kako to mislis da su americki sportisti postedjeni anti-doping kontrole?

Lepo, oni jedini na olimpijadi ne idu na anti-doping testove. Za njih "garantuje" americka vlada.

#25 shanahan14

shanahan14
  • Members
  • 137 posts

Posted 01 September 2008 - 19:55

Lepo, oni jedini na olimpijadi ne idu na anti-doping testove. Za njih "garantuje" americka vlada.

Jesi li ti siguran u to? Ja sam za vreme OI bio u Rusiji i tamo niko nije imao takvu informaciju. Prosto ne mogu da verujem da bi Rusi to tek tako prihvatili a kamoli precutali. :ph34r: :)

#26 altobelli

altobelli
  • Members
  • 2,003 posts

Posted 01 September 2008 - 22:17

Jesi li ti siguran u to? Ja sam za vreme OI bio u Rusiji i tamo niko nije imao takvu informaciju. Prosto ne mogu da verujem da bi Rusi to tek tako prihvatili a kamoli precutali. :ph34r: :)

Ma, ne da smo sigurni nego smo sigurno sigurni.

#27 shanahan14

shanahan14
  • Members
  • 137 posts

Posted 01 September 2008 - 22:23

Ma, ne da smo sigurni nego smo sigurno sigurni.

Krajnje ubedljiv argument... :ph34r:

#28 altobelli

altobelli
  • Members
  • 2,003 posts

Posted 02 September 2008 - 13:26

Krajnje ubedljiv argument... :ph34r:

Ma, samo sam hteo da kazem da je to toliko poznato da je prosto neverovatno da bilo ko, ko je imalo pratio OI, ne zna za tu CINJENICU. Sami su Ameri (nicim izazvani) to najavili mesecima pre OI, i na kraju to i sproveli u delo. E sad, ako ti to u Rusiji nisi cuo, onda sta da ti kazem...mozda bi mogao da pitas da li smo sigurni da sve ove postove pisemo na forumu 92-ke. Ko zna...

P.S. Da li si ti siguran da My Iron Lungs sviraju Radiohead, a ne 50 cent?

Edited by altobelli, 02 September 2008 - 13:31.

#29 shanahan14

shanahan14
  • Members
  • 137 posts

Posted 02 September 2008 - 14:29

Ma, samo sam hteo da kazem da je to toliko poznato da je prosto neverovatno da bilo ko, ko je imalo pratio OI, ne zna za tu CINJENICU. Sami su Ameri (nicim izazvani) to najavili mesecima pre OI, i na kraju to i sproveli u delo. E sad, ako ti to u Rusiji nisi cuo, onda sta da ti kazem...mozda bi mogao da pitas da li smo sigurni da sve ove postove pisemo na forumu 92-ke. Ko zna...

Potvrdu za tu "opsteprihvacenu CINJENICU" nisam mogao da nadjem apsolutno nigde. Interesovalo me je odakle potice ta informacija, nasta sam dobio odgovor da je to utvrdjeno bez daljnjeg... Ocigledno je u Srbiji to sasvim dovoljno. :ph34r:

#30 altobelli

altobelli
  • Members
  • 2,003 posts

Posted 02 September 2008 - 16:56

Potvrdu za tu "opsteprihvacenu CINJENICU" nisam mogao da nadjem apsolutno nigde. Interesovalo me je odakle potice ta informacija, nasta sam dobio odgovor da je to utvrdjeno bez daljnjeg... Ocigledno je u Srbiji to sasvim dovoljno. :ph34r:

Pa, rekoh ti, Ameri su sami to rekli, a IK OI rek'o OK nema problema, ako garantuje vlada, onda je u redu. Sta ti jos nije jasno?