Jump to content


Photo

Misterija "Kurir"


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
40 replies to this topic

#31 HozeIzMexico

HozeIzMexico
  • Members
  • 401 posts

Posted 24 August 2008 - 18:22

Nije mi jasno, zasto ih sudije ne tretiraju kao visestruke povratnike prilikom izricanja kazni???

#32 April

April
  • Members
  • 1,314 posts

Posted 24 August 2008 - 21:49

Nije mi jasno, zasto ih sudije ne tretiraju kao visestruke povratnike prilikom izricanja kazni???


Pravo pitanje.

Kazne koje placaju su smesne.

#33 Sobchak

Sobchak
  • Members
  • 1,754 posts

Posted 25 August 2008 - 14:59

Kurir ponovo plaši narod

Kupovaćemo samo HRVATSKO

#34 Mashinovodja

Mashinovodja
  • Members
  • 2,454 posts

Posted 25 August 2008 - 16:01

Kurir ponovo plaši narod

Kupovaćemo samo HRVATSKO

Pa šta? Ako je hrvatsko bolje i jeftnije od srBskog, što da ne? Možda će to konačno naterati nekog srBskog ladoleža (ili Miška) da se probudi iz dremeža i drekne "čekaj, bre, mogu ja to bolje i jeftinije od Hrvata".

Naravno, Todorović, kao i svaki radikal, kad već direktno ne laže, onda prećutkuje deo koji njemu ne odgovara. Larve kojima se obraća i koje su njegova uobičajena publika 'ladno gutaju pričicu da "u Hrvatskoj i Sloveniji nema ni promila srpskog kapitala" jer su zbog simboličnog kapaciteta memorije već odavno zaboravile vest od pre otprilike dva meseca da Miško investira oko 300 miliona evra u Sloveniju.

U stvari možda je u pravu, pošto se sva Miškova imovina vodi na kiparske firme, onda Miškov kapital stvarno i nije srBski...

#35 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 25 August 2008 - 17:25

Ovaj kurirov chlanak je odlican za kapiranje "dileme" koja glasi nekog-iz-hrvatske/mishkovicevo, a ne hrvatsko/srpsko.
Nema vishe "srpsko". Sve je privatna imovina, tj. nadnacionalno.
Lopovi (tajkuni) su najveci anacionalistitm.

Edited by Schmeling, 25 August 2008 - 17:25.


#36 The Stonecutter

The Stonecutter
  • Banned
  • 436 posts

Posted 31 August 2008 - 08:15

Možda je tiraž Kurira pao kada je krenula Правда? Тek, ja sve te "Gazete","Glasnike"&"Pečate" zovem objedinjenim imenom "Kurir"; postoje među njima minorne razlike, ali osnovno zajedničko je da sa normalnim novinama nemaju nikakve veze niti da poštuju najosnovnija novin(ar)ska pravila. Dobar ukus? Nije dobar ukus ni govoriti o ukusu tih biltena. U odnosu na današnju štampu, nekadašnji Ekspres je bio ozbiljna novina.
Naravno, kako bih to znao da ih ne čitam? Ako dopuštaš ispravio bih te: niko te paranovine ne otvara radi informacija o događajima već radi informacije o načinu obrade i patrijotskog filtriranja, istih. Čitati te biltene je daleko lakše nego direktno komunicirati sa patridijotima, a i brže. Jer, ionako oni samo ponavljaju ono što su dobili kao direktivu šta da misle.
RTS i B92 rade naprimer isto, ali perfidnije: manipulacija postaje očita tek povezivanjem dve naizgled neutralne vesti, a koje tek nesvesni dragi gledalac po pravilu (i očekivano) povezuje u jednu. Da bi potom, u stav. I uopšte nema osećaj da je izmanipulisan. Ono, ni ovisnici Kurira (množina) nemaju taj osećaj, ali oni uglavnom i nemaju nikakav osećaj, pa ne čudi.


A ja sam mislio da je bar BE92 objektivan, kad ono ispade da i oni rade za nekoga. Koga? BBC(MI6)?

Sto se Kurira tice, mozda vreme pokaze da su za ponesto pisali tacno. Toliko svetskih konflikata mi jednostavno ne ostavljaju prostora za domace politikanstvo.

#37 tuja

tuja
  • Members
  • 11 posts

Posted 24 December 2008 - 00:46

Pogledajte Medijski linč
ovakve stvari mogu nekome uništiti ceo život. Rokovi u medijskim postupcima su vrlo kratki (kada se može tražiti ispravka) a u ovom postupku sudstvo je bilo toliko ažurno da je tek nakon 3 godine zaključilo slučaj, ispravka tekstova se više ne može tražiti, može se pokrenuti parnica ali ko od običnih gradjana može da se upusti u parnicu protiv svih novinskih kuća (kao sto je to u ovom slučaju).
Svaka novina je pisala tekst po svom nahodjenju;
za Kurir je to bio "zločin iz strasti" jer je glavna tema bila različita nacionalnost,
Gradjanski list je tada bio u nekom "ratu" sa policijom pa je tekst povećan činjenicom da je jdna osoba tog tragičnog dogadjaja na njegovu nesreću bio policajac,
Blic je ovaj dogadjaj okarakterisao kao "crni dani u Srbiji" povezivajući priču sa napadima na novinare jer je druga osoba u dogadjaju bila tv-voditelj,
Glas se bavio "nasiljem u porodici" pa je u potpunosti izmislio jedan intervju kako bi dočarao priču i napravio senzaciju od tragedije,
itd....pogledajte.

Kao sto sam već napomenula ovaj slučaj je zaključen sa stavkom da se nije moglo ustanoviti na koji je način pokojna voditeljka izgubila život, a to sto su pisale novnie sve ovo....nikom ništa, što bi naš narod rekao "pojela maca" :ph34r:

Nakon što sam prvi put pogledala ovaj sajt, ja više i ne čitam nijednu novinu.

#38 Sobchak

Sobchak
  • Members
  • 1,754 posts

Posted 30 December 2008 - 15:56

Nisam znao gdje ovo da objavim ali možda je tema o Kuriru najbolja.

Posted Image

Milutin Mrkonjić i Velimir Ilić na otvaranju 48. Sabora trubača u Guči.
:ph34r: :) :D

Edited by EuroMan, 30 December 2008 - 15:57.


#39 tuja

tuja
  • Members
  • 11 posts

Posted 04 January 2009 - 16:37

Nije prošlo ni desetak dana od mog poslednjeg posta na ovoj temi, i danas gledam na netu naslovnice hronika i naidjem na ovaj tekstpress

Ja ne mogu da verujem da se novinari i redakcija ovih novina tako lako odlučuju da napišu nešto a da pritom i ne pomisle da provere stvari o kojima pišu. Ne mogu da verujem o kojoj državi živimo i da li će ovakvim stvarima ikada doći kraj.
Opet oni spominju albanca sa kosova koji je ubio devojku pa sebe :) a to što nadležni organi nisu dali takav zaključak kada su zatvorili ovaj slučaj to ovoj novini nije uopšte bitno. Baš me interesuje da li će objaviti ispravku :ph34r:

#40 Anadion

Anadion
  • Members
  • 481 posts

Posted 07 January 2009 - 01:37

Sustina domaceg novinarstva, barem kada su dnevni stampani mediji u pitanju, je pravljenje vesti od poluinformacija. Neki kao Kurir, Press, Pravda i slicni buljobrisi to rade namerno, dok ostali uglavnom to cine usled prevelike strucnosti svojih kadrova. Neretko se u clancima citirajau Wikipedia, raznorazni forumi, komsinice ili ti tzv. novinari jednostavno izmisle nesto sto bi zvucalo dovolino zanimljivo da proda koji primerak novina.

#41 Lift Going Up..

Lift Going Up..
  • Members
  • 1,604 posts

Posted 02 May 2010 - 00:03

sta se desilo sa kurirom? slucajno sam kliknula na neki link, i osim ako ovo nije neki drugi kurir, ovi su se reinventovali kao normalan sajt sa vestima.