Ja uopšte ne razumem s kim, odnosno s čim ti polemišeš. Ištvan reče da nije poznavalac šerijatskog prava, dakle kao i svi mi, laici, zna o primeni tog prava u nekim zemljama na osnovu onoga što čuje ili pročita u medijima. Suština je u tome da ne želimo da nam verske zajednice vode politiku, kako državnu, tako ni izdavačku politiku. U konkretnom slučaju, izdavač je sam odlučio da povuče kjige iz prodaje, možda iz straha, a mošda će tako više prodati, ispod tezge, "zabranjena gnjiga" se bolje prodaje. Glupost koju je učinila IVZ nije ništa novo, takve gluposti su činile i čine SPC i KC, recimo zahtev da se zabrani film o Hari Poteru, a da ne govorimo i o vađnijim stvarima, uticaj na donošenje zakona kojima se uređuje oblast obrazovanja, ljudskih prava, zdravstvene zaštite.
Povlačenje knige iz prodaje povređena su moja ateistička osećanja, treba li ja da polupan izloge knjižara u kojima nema te knjige ili da pozovem istomišljenike da linčujemo izdavača. Gomila knjiga koje izdaju razne verske organizacije su čista propaganda, često i širenje netrpeljivosti, da ne kažem mržnje prema pripadnicima drugih religija, a prema ateistima posebno. Treba li da polupamo izloge knjižara gde se prodaje verska literatura. Ta literatura vređa i zdravu logiku, ne samo ateistička osećanja.
Mozda jesi Div,ali ti je post liliputanski po sadrzaju.
Naravno da se ovde ne radi da li kao verska zajednica ima prava da trazi zabranjivanje verskog skupaili ne, vec kako na to institucije (u ovom slucaju drzava) reaguju.U Srbiji nazaalost nije "Ni po babu ni po stricevima".U tome je i problem tih duplih arshina,kako zabalujev veoma dobro formulisa.
Ima mali milion podataka gde je drzava turala nos u takve rabote.Pa ko je proterao Carls Darvina iz udzbenika u Srbiji?Ko je davao podrske popovima na granicnim prelazima ,pa cak i pretio blokadom granice?Ko je oslobodio pedofilije dokazane pedofile svake krivice ,i pod cijim uticajem?I jos puno,puno takvih slucaja.
A sve pod pokroviteljstvom R.Srbije kao drzave.
A tvoja prosudjivanja zdrave logike ,ovakvim misljenjem da neko vredja tvoja ateisticka ubedjenja ,je ista kao sto ateisticka ubedjenja vredjaju vernike?
Znaci povreda prava u oba slucaja.
Vidis ima ljudi koji smatraju da je povreda njihovih prava vredjati svece.Ima takodje ljudi koji smatraju da je zabrana knjiga sa takvim sadrzajem povred njihovih prava.Po tvome ispade da samo ateisti mogu da budu povredjeni.Da li su ateisti povlasceni sloj drustva u sekularnim drzavama?Zasto ateisti ne rade za verske praznike koje su i neradni dani?
Za Namcora
Namcor U Q,uranu se i Isa (Isuh Hrist) spominje kao jeden od bozjih poslanika .Vidim da nazalost ne poznajes tu tematiku.Ustvari je obrnuto.Islam kao religija priznaje i Stari i Novi zavet(Tevrat i Indzil) kao Bozju objavu,dok Hriscanstvo ne priznaje proraoka Muhameda s.a.v.s
Na radi se ovda naravno o nekakvom verskom fanatizmu,vec jednostavno o predrasudamajednih prema drugim.Samo sto neke predrasude dobijaju vetar u jedra od drzavnih institucija,dok druge trpamo na lomacu kao remetioce seklularne drzave.
Evo ja kao musliman ,pozivam te lepo u Islam,jer u veri nema prisile

(Nadamse da ces shvatiti sta sam hteo reci

)