Svidja mi se odgovor,podrzavam....Dobar primer verske agresivnosti.
Knjigu naravno treba objaviti.
Još ono kao knjiga izdata namerno pred Ramazan![]()
A silne uvrede: piše Muhamed pedofil!? Šta MENE treba da bude briga da li se ti osećaš uvređeno zbog toga? Jesam te ošamarila, opsovala u prevozu i sl? Nisam. Dakle- doviđenja. Šta ću JA da čitam je samo moja stvar, ili bi bar trebalo da bude.
I kakve su to gluposti "bolje ti je da se baviš ovim, bolje ti je da se baviš onim"? Jel ti nisi čuo da čovek ima pravo da se bavi čime hoće? Što ti ne otvoriš ove teme ako su ti bitne? Odakle ti pravo da drugoj osobi kažeš "bolje bi ti bilo"?!
Jel ti tako i nekoj ženi kad je vidiš u miniću objasniš da bi joj bolje bilo da se pokrije? Da ne ide u školu nego da sedi kući i sluša svoga muža?![]()
A ovim povlađivanjem i tolerisanjem verskog ekstremizma u Srbiji (sad uopšte ne pričam o konkretnom slučaju sa knjigom) daleko ćemo stići. Pravac: Iran![]()
A moje mišljenje je da, kad ovako neka verska zajednica kreće da nameće drugima šta će ko da čita, knjigu ne samo da ne treba zabraniti, nego je treba odštampati u još većem tiražu, organizovati tribine, emisije i sl. Pa da ljudi vide sami ima li šta problematično u tome, a ne da im popovi i mule "objašnjavaju" šta je za njih a šta ne. Tolerisanjem verske agresivnosti drugih probudićemo se jednog dana u zemlji gde je abortus zabranjen a žene zabrađene.
Ovo je kao onaj slučaj sa karikaturama Muhameda u Danskoj
Sto se unapred znala reakcija ? To su ciste gluposti !!!! Da je od nekog naseg ozbiljnog pisca izasla knjiga - "Sve ljubavi svetog Save" ,ja bih je prvi procitao . Gledao sam emisiju na National georafiku gde su vadili lobanju i skelet sv. Nikole da bi na kompjuteru videli kako je izgledao.... na kraju su rekli da je najverovatnije imao slomljen nos jer se toboze potukao.... ALO ,NAUCNICI ZNAJU DA SE SVETAC TUKAO,MA NEMOJ.....Ko je ovde spominjao skole ,minice zabranu posecivanja skole?.U jednoj zemlji gde vecina stanovnista poteze(oko 80% hriscana-pravoslavaca) ovakvim gestima radi se o fasizmu.Pogotovu kada se unapred zna reakcija.Ociglednoje namerna provokacija.
Nego sta je sa verskim ekstremizmom u Srbiji?Ko to poziva na sveto trojstvo?I to na olimpijadi. Pa jos predsednik drzave i njegov ministar.Od kada je to slogan drzave Srbije?.Zar u olimpijskom timu (uopste u drzavnim timovima )nema drugih nacionalnosti i konfesija?Kako se ti sportisti uoste osecaju.Sta bi bili recimo da jedan srpski sportista podigne dv ruke i pre utakmice izuci dovu(molitvu)? Sutra bi bio anatemisan u svom medijima.
Sta bi se naprimer desilo da u Novom Pazaru osvane slicna knjiga koje vredja hriscanstvo SPC dostojnika i slicno.
Zasto drzava Srbija ne udovolji barem minimumom i izidje u susret muslimanima koji zive u Beogradu i dodeli im lokaciju za mezarje?Kada se tolko kune u versku tolerantost.
Ovo za sport je jos veca glupost . Sa tri prsta se odpozdravlja zastavi ,zastava uvek ima prioritet i u ratu....zasto u jurisu kad zastavnik pogine ,drugi baca pusku i dize je ,nastavlja.... nego za sport... Ja sam u SAD-u igrao kosarku i pred svaku tekmu smo u svlacionici izgovarali Ocenas . Ja sam jedini bio pravoslavac i izgovarao na srpskom ,I? Nije me vredjalo? Slusao Americku himnu ... Kasnije je dosao i decko iz Dakara-musliman,molio se itd ...
I na kraju za NP.... a sta mislis da nema i propovedanja protiv Hriscanstva tamo,a ne knjiga? Ako nisi znao u SRB je biti sa dvojcicom od 6g. P E D O F I L I J A !!!! Stvar sto je to kod njih dozvoljeno,stvar vere,je drugo pitanje.