Jump to content

Photo
- - - - -

Kvalitet forumske diskusije

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
104 replies to this topic

#31 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 08 July 2008 - 01:46

kada je bila konstantno prisutna kriticna masa izuzetno kvalitetnih forumasa,

He, he, na drugim mestima vri od kritičnih masa. He, he.

Vidis, upravo ovakvim "ozbiljnim polemiziranjem" tjeras i one koji ti se svidjaju, kao npr. Julijanu.

Ah, konstruišeš i karikiraš. Međutim, nedostaje ti jedna komponenta. A to je činjenica da postoji interegnum koji kazuje da je Julijana napustila F daleko pre no što sam se pojavio na istom.

Topic o (ne)omiljenim forumasima je mislim, negdje u arhivi, a definiciju kvalitetne forumske diskusije je tesko odrediti jer si spomenuo nekoliko svojih omiljenih forumasa (Vladan, Kinik, Indy) koji vrlo cesto prema svojim sugovornicima nisu nimalo pristojni, ponekad su izuzetno cinični i u zaru diskusije prelaze granice tzv. pristojnog ponasanja, protiv cega osobno nemam nista protiv; dapace, ali tvoj primjer odlicno pokazuje koliko su bilo ciji (u ovom slucaju tvoji) posve subjektivni afiniteti i (a)simpatije prema bilo kome za funkcioniranje ovog foruma potpuno irelevantne.

Prvo Kinika uopšte nisam pomenuo. Vladan ume da bude grub ali retko vulgaran, dok je Indi vrlo razložan čovek i gotovo se nikada ne upušta u nadvređavanja sa sagovornicima ma kakvi oni bili. Ti izgleda olako stavljaš znak jednakosti između oštrine i vulgarnosti pa me to onako subjektivnog, irelevantnog i sklonog povlađivanju sopstvenim afinitetima dovodi u sumnju da bez sposobnosti prepoznavanje te, otežano uočavaš mnoštvo drugih razlika u kategorijama i nivoima komuniciranja.

#32 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 08 July 2008 - 08:09

na primer, ovo poslednje sto kaze ziza je tacno.

nekoliko nabrojanih je veoma bezobrazno i u tome uziva.

Moguce, samo onda ispada da je finoca jedini bitan segment kvalitetne diskusije, s cim se tesko mogu sloziti. Upravo medju nabrojanima ima kvalitetnih diskutanata, dok s druge strane ima xx pristojnih, kao i krajnje dosadnih forumasa, pa ako vec moram birati, svakako radije citam kvalitetu nego ispraznu kurtoaziju.

#33 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 08 July 2008 - 08:43

Moguce, samo onda ispada da je finoca jedini bitan segment kvalitetne diskusije, s cim se tesko mogu sloziti. Upravo medju nabrojanima ima kvalitetnih diskutanata, dok s druge strane ima xx pristojnih, kao i krajnje dosadnih forumasa, pa ako vec moram birati, svakako radije citam kvalitetu nego ispraznu kurtoaziju.

Pa sad, šta se tu može. Neki to vole mrsno. Nema dobre i zanimljive rasprave dok se na raspali po ocu, majci, urođenim genetskim poremaćajima itd.

Još je gore tužnije kada shvatite da neki ljudi pod finoćom podrazumevaju izostajanje vulgarnog vokabulara. Ima tako puno pojavnih oblika vulgarnosti, Žižo, Žižo.

No, zasita, u ovom moru pristojnih potrebno nam je osveženje u vidu neselektivnog istresanja na sve i svakoga.

Žiži, rekao bih da je tebi Velja omiljeni političar... On sve to što ti izgleda voliš da čuješ kratko sroči i otresito saopšti.

Edited by Bebler, 08 July 2008 - 08:45.

#34 Homo unius ideae

Homo unius ideae
  • Members
  • 1,248 posts

Posted 08 July 2008 - 08:46

Naravno, s tim sto su finoca, kvalitet i ispraznost rastegljive kategorije. Ja cu samo dodati da se nacin komunikacije mora razlikovati i u zavisnosti od teme. Ne retko sam "ljute protivnike" sa politike videla kako se lepo druze na sportu ili pricajuci o deci ili... a i to su bitni segmenti za odredjivanje kog je kvaliteta forumska diskusija, osim ako za kvalitet nisu relevantne samo politika ili drustvo, jer tu i najvise dolazi do iskakanja iz "pristojnog razgovora".

#35 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 08 July 2008 - 08:53

Pa sad, šta se tu može. Neki to vole mrsno. Nema dobre i zanimljive rasprave dok se na raspali po ocu, majci, urođenim genetskim poremaćajima itd.

A na primjer, jedan od vecih bezobrazluka je podmetanje kukavicjih jaja, tj. slobodna interpretacija tudjih postova onako kako to doticnima odgovara. Ne podmeci ono sto nisam rekla i daj mi konkretan primjer kad su to Dunadan ili Diskutant ikome raspalili po rodjenoj materi. Bespriozorno kakis. Povuci vodu za sobom. :ph34r:

Žiži, rekao bih da je tebi Velja omiljeni političar... On sve to što ti izgleda voliš da čuješ kratko sroči i otresito saopšti.

Na zalost, rekao si ti i mnogo gore gluposti u izuzetno kratkom roku, pa nikome nista. Eto sto su ti forumske blagodati. Samo nastavi, mozes i u formi monologa, mozda se nekome i dopadne.

#36 nickie

nickie
  • Members
  • 6,347 posts

Posted 08 July 2008 - 09:07

... politika ili drustvo, jer tu i najvise dolazi do iskakanja iz "pristojnog razgovora".

ovo moz da kaze samo neko ko nikad nije citao emigraciju :ph34r:

#37 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 08 July 2008 - 09:16

Ja cu samo dodati da se nacin komunikacije mora razlikovati i u zavisnosti od teme. Ne retko sam "ljute protivnike" sa politike videla kako se lepo druze na sportu ili pricajuci o deci ili... a i to su bitni segmenti za odredjivanje kog je kvaliteta forumska diskusija, osim ako za kvalitet nisu relevantne samo politika ili drustvo, jer tu i najvise dolazi do iskakanja iz "pristojnog razgovora".

Pa upravo o tome se radi. Rijetko tko konstantno krsi forumska pravila ponasanja.

Naravno, s tim sto su finoca, kvalitet i ispraznost rastegljive kategorije.

Pa da, ima vise i manje ispraznih, slazem se. :ph34r:

#38 Homo unius ideae

Homo unius ideae
  • Members
  • 1,248 posts

Posted 08 July 2008 - 09:58

ovo moz da kaze samo neko ko nikad nije citao emigraciju :D

Bas tako, nisam nikad tamo zavirila, doduse i politika me uopste ne zanima, iako sam je posetila u par navrata, ali nista nisam razumela, ni o kome, ni o cemu, ni zasto...stupidna sam za 2/3 forumskih tema :ph34r: mozda i 3/3 :D, ali se u jednoj trecini pravim da nesto shvatam, pa i napisem ponesto isprazno i glupo i nadam se da se mujo ne doseti i pocne da mi naplacuje godisnji ili mesecni pausal. :)

#39 Homo unius ideae

Homo unius ideae
  • Members
  • 1,248 posts

Posted 08 July 2008 - 10:02

Pa upravo o tome se radi. Rijetko tko konstantno krsi forumska pravila ponasanja.

Pa da, ima vise i manje ispraznih, slazem se. :ph34r:

Sada znam gde je nestao Kastor, ukrala si mu kolutalo ocno, pa se on sada ne slaze :) vracaj odmah :D

#40 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 08 July 2008 - 11:14

Bespriozorno kakis. Povuci vodu za sobom. :ph34r:

Besprizorno kakim? :) Doduše ja taj posao sa vodom završavam na gumbić, no... Mnogo je smešno.
Što se tvojih pulena tiče, mrzi me da kopam po arhivi danas, ali ne brini, potkrešpiću citatima sve što sam rekao.

Na zalost, rekao si ti i mnogo gore gluposti u izuzetno kratkom roku, pa nikome nista. Eto sto su ti forumske blagodati. Samo nastavi, mozes i u formi monologa, mozda se nekome i dopadne.

Nemaš ti Žižo kapacitet da proceniš šta je glupo a šta ne. Na žalost, svaki se razgovor sa tobom pretvara u mud wrestling.

Edited by Bebler, 08 July 2008 - 11:20.

#41 Kastor

Kastor
  • Banned
  • 6,241 posts

Posted 08 July 2008 - 11:48

Sada znam gde je nestao Kastor, ukrala si mu kolutalo ocno, pa se on sada ne slaze :D vracaj odmah :D

Nema Žiža šta da krade od mene, pošto sve što je moje - to je i njeno. Bar kad je o javnim stvarima reč (osim Sanadera, Mesića i još neke i gore boranije). Ja sam svebalkanski i sveevropejski i planetarni nacionalista, a ne samo srpski, albanski, hrvatski... :ph34r: Nisam nestao, kako ti to potajno priželjkuješ, nego sam malo u stisci sa vremenom, pa stižem samo na brzaka da proletim forumom, a zbunili ste me totalno sa onom podmuklom cvećarem, pa ne mogu na to na brzaka da reagujem. :D :D :D :D :D Bilo kako bilo, ja cooliram unatoč svemu i svima. :)

#42 Homo unius ideae

Homo unius ideae
  • Members
  • 1,248 posts

Posted 08 July 2008 - 12:27

Nema Žiža šta da krade od mene, pošto sve što je moje - to je i njeno. Bar kad je o javnim stvarima reč (osim Sanadera, Mesića i još neke i gore boranije). Ja sam svebalkanski i sveevropejski i planetarni nacionalista, a ne samo srpski, albanski, hrvatski... :ph34r: Nisam nestao, kako ti to potajno priželjkuješ, nego sam malo u stisci sa vremenom, pa stižem samo na brzaka da proletim forumom, a zbunili ste me totalno sa onom podmuklom cvećarem, pa ne mogu na to na brzaka da reagujem. :D :D :D :D :D Bilo kako bilo, ja cooliram unatoč svemu i svima. :)

Jeee, sada bar znam da ti je Ziza slaba tacka :D Izvinjavam se Zizi zbog zlonamernog napada i bezmozgovite insinuacije na kradju zajednickog vlasnistva.
Zao mi je sto sam neprilicno pisala i izazvala ovakve tvoje reakcije.

#43 Kastor

Kastor
  • Banned
  • 6,241 posts

Posted 08 July 2008 - 13:43

kastora ne racunam. :)

Ja računam Nickie. Računam svaku moju recku u rabošu. :ph34r:

#44 zagor

zagor
  • Members
  • 6,113 posts

Posted 08 July 2008 - 13:57

Ja računam Nickie. Računam svaku moju recku u rabošu. :ph34r:

Kastore, nishta lichno, ali da li postoji mogucnost da smanjish dozivljaj sa pisanijama. Nalup'o si 5 kila postova za cca sest meseci i ne postoji takoreci nijedna tema gde ne uleces da opichis bar ounlajner. Iskreno, nemam apsolutno nishta protiv tebe i mislim da cesto jesi zanimljiv za chitanje, ali tvoja skribomanija mi polako ubija volju da kliknem na temu kada vidim "last post by Kastor". Jbg, bez ljutnje, ali nije normalno...

#45 sta dalje

sta dalje
  • Members
  • 1,987 posts

Posted 08 July 2008 - 14:13

@ kastor: na koju foru si uspeo da predjes 5000 za 6 meseci? (nista zlonamerno, samo me interesuje).
tacno je da ja nisam od najaktivnijih sa 0.8 postova dnevno, ali na koju foru uspevas i stizes da toliko pises ovde :ph34r: ?