Jump to content


Photo
- - - - -

Dečija igrališta


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
6 replies to this topic

#1 Children`s rights

Children`s rights
  • Members
  • 1 posts

Posted 23 June 2008 - 10:19

Dragi moji,
u poslednjih nekoliko meseci postao je trend ,i to podržavam, pravljenja igralista za decu.
Međutim, hteo bih vam reci i preneti moju situaciju od pre par dana.Naime, pre nekoliko dana sam sa klincem bio u setnji i svratili smo do jednog novog decijeg igralista na Vracaru.Pomislio sam da ce mi se klinac izigrati (bezbedno),a da cu ja na klupi koja je takodje postavljena malo odmoriti i uzivati dok se on igra.
Ali,posle par trenutaka dete mi se vratilo uplakano , a kada sam ga pitao sta je razlog njegovog placa , zapanjio sam se.Klinac je bio na na klackalici i kada je hteo da siđe zakacio je pantalone, pocepao ih i rasekao nogu.Otisao sam do klackalice ,i utvrdio izvor posekotine,metal koji je bio ne zasticen ili ne oblozen, bio je razlog njegove posekotine.
To mi je izazvalo ogroman bes, jer toliko je mesta na kojima nam se deca mogu povrediti i nastradati , pa zar moramo da brinemo i na mestu koje po svojoj funkciji sluzi da bi se i deca a i mi roditelji opustili.
Sve ovo me je nateralo na razmisljanje , da li se izdaju atesti o bezbednosti i da li te firme koje rade igralista imaju neke sertifikate?Konkretno za igraliste na Vracaru sam saznao da je kineske proizvodnje i licno sumnjam da ima bilo kakve ateste.
Verujte mi mrzelo me je da presavijem tabak i podnesem prijavu , ali mislim da ukoliko se ovako nesto ponovi , treba traziti neku zastitu.
Sve u svemu, gospodo iz inspekcija i grada, mislim da imate predmet za obradu!

#2 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 23 June 2008 - 20:40

Nemaju predmet za obradu, jer tebe mrzi da "presaviješ tabak" zato što ti se klinac posekao. Možda se nije dovoljno povredio da ti nekome nešto napišeš.

Idi u opštinu na čijoj teritoriji je igralište, traži da ti pokažu gradjevinsku dozvolu i projekt, upotrebnu dozvolu i ateste za namontirane igračke. Traži da vidiš ko je to potpisao i napravi mu skandal, iza toga može da bude samo korupcija.

Ili sedi na klupi i odmaraj se i čekaj da se drugi put poseče dovoljno da te ne bi mrzelo da "presaviješ tabak".

#3 fancy

fancy
  • Members
  • 7,551 posts

Posted 25 June 2008 - 11:36

...
Sve ovo me je nateralo na razmisljanje , da li se izdaju atesti o bezbednosti i da li te firme koje rade igralista imaju neke sertifikate?Konkretno za igraliste na Vracaru sam saznao da je kineske proizvodnje i licno sumnjam da ima bilo kakve ateste.
Verujte mi mrzelo me je da presavijem tabak i podnesem prijavu , ali mislim da ukoliko se ovako nesto ponovi , treba traziti neku zastitu.
Sve u svemu, gospodo iz inspekcija i grada, mislim da imate predmet za obradu!

Kolika količina gluposti u samo 5 redova. :ph34r:

Jel ti nešto smeta..? Okreći telefone dok ne padneš s nogu... Nađi adrese na Internetu pa idi i žali se, juri, traži i ne daj im da dišu. Ovako praviš komiku veću od sastanka kućnog saveta na kojima se uvek zauzme stav., donese odluka. da se oštro reaguje. kod nadležnih. a zatim svi raziđu sa samo jednim pitanjem - šta ima za ručak :)

Pre nekoliko meseci sam zatekao 10ak parkiranih automobila u parku u kome mi se mali igra i nije me mrzelo da cimnem ortaka za telefon parking servisa, pa s jednog do drugog i trećeg gde sam svima nastupao sa "mater vam jebem" umesto "dobar dan" dok mi nisu rekli da su u toku radovi na prilazu parkingu i zgradama pored parkića i da su ti automobili ostali zarobljeni pa su morali negde da se privremeno izmeste dok se ne završe radovi na parkingu, što će biti za dan-dva. I bilo je tako. Nema veze, ispao sam malo (više) glup, al bar nisam ćutao ko čkapi i razmišljao kako ću sad da se obratim nadležnima. javnim vapajem na nekom forumu... koji inače vrvi baš od nadležnih :D

#4 zazie

zazie
  • Members
  • 1,669 posts

Posted 25 June 2008 - 18:49

koje igralishte na vracharu?

Edited by zazie, 25 June 2008 - 19:01.


#5 Blue Lady

Blue Lady
  • Members
  • 684 posts

Posted 08 July 2008 - 08:52

koje igralishte na vracharu?


E da koje igraliste???

Kolika kolicina militantnosti na ovom forumu. Neverovatno, da se ovde ljudi najcesce vredjaju i svadjaju. Neko nesto napise, pa onda ovaj drugi ako se ne slozi odmah krene da vredja i napada. Kad citam, sticem utisak da biste se pobili da se sretnete kad o bilo kojim temama krenete da pricate. Zasto kad neko iznese neki stav, a neko drugi se ne slozi s tim stavom, mora da dodje do verbalnog okrsaja sa koriscenjem uvredljivih izraza??!!!

#6 BejbiLolo

BejbiLolo
  • Members
  • 1 posts

Posted 26 June 2014 - 09:31

Vidim da je ovo stara tema i da dugo nije bilo postova u vezi decijih igralista na forumu, a ovo je nesto je je ustvari vrlo akruelno i bitno trebutno. Sa raznih strana se javljaju inicijative za izgradnju novih igralista, od lokalnih vlasti, donatora, do pojedinaca. Medjutim, niko se posle ne bavi tim igralistima a ona bi deci trebalo da budu centralna mesta u detinjstvu. Primera je mnoooogo, po celom Beogradu i Srbiji.

Videla sam reklamu da proizvodi Pipi i Gudi sada ulazu u izgradnju decijeg eko parka, i na osnovu prikaza to je nesto svarno drugacije i odlicno zamisljeno. Ali sta ako za dva dana neko uzme i polomi deo, ok mozda ce investitiori i uloziti i dodatno u opravku, ali neko ce ponovo nesto da slomi, pa ce ponovo da uloze u popravku, ali dokle ce moci tako? Moje pitanje bi bilo kako sistemski resiti problem velikog broja ostecenih rekvizita na decijim igralistima? Verovatno bi prvo trebalo svako kao pojedinac da ucini koliko moze> da nadleznima prijavi ostecenje, i da isprati da li je usledila i odgovarajuca reakcija. Pozdrav!



#7 MilutinPetrovic

MilutinPetrovic
  • Members
  • 27 posts

Posted 15 July 2015 - 09:55

Cinjenica je da takva igralista cesto koriste i stariji, a za njih nisu namenjena. Usled toga se sve mnogo brze osteti i onda su i deca u opasnosti...Bezbednost opada i upotrebom.