Jump to content


Photo

Hrvatska i Feral


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
338 replies to this topic

#286 Slaven

Slaven
 • Banned
 • 18,018 posts

Posted 19 August 2008 - 23:56

raspravljamo o svim društvenim problemima u Hrvatskoj.hm, drustvenim ... ok

no mi se cini (treba naglasiti) da raspravljamo vise/manje o politickim odrednicama u kojima se Hrvatska danas pronalazi.Maca, nije svejedno hoce li satira il' kritika danasnjice tj. hrvatske svakodnevnice pripasti tebi il' Hroboatosu!to jeste tako

#287 villiem

villiem
 • Members
 • 2,427 posts

Posted 19 August 2008 - 23:59

Super.Kakve veze imaju drustveni problemi u Hrvatskoj sa Pavelicem osim sto se neki verovatno seksualno uzbudjuju na pomenu istog?Kraj Feral definitivno jeste jedan od problema jer se radi o prikrivenom pritisku na medije.Antisa nema veze sa celom pricom


Super.Analogno dripci sto salutiraju mladicu ne koce Srbiju
Dok ne odrastu

#288 MAGRIPA65

MAGRIPA65
 • Members
 • 20,706 posts

Posted 20 August 2008 - 00:11

Super.Analogno dripci sto salutiraju mladicu ne koce Srbiju
Dok ne odrastu

Dripci koji salutiraju Pavelicu su identicni dripcima koji salutiraju Mladicu ali to ne znaci da je ceprkanje po dogadjajima od pre 60 godina relevantno za ovu temu.

#289 Macha

Macha
 • Members
 • 1,618 posts

Posted 20 August 2008 - 00:12

hm, drustvenim ... ok

no mi se cini (treba naglasiti) da raspravljamo vise/manje o politickim odrednicama u kojima se Hrvatska danas pronalazi.


Ni sama ne znam što iz čega izvire, jedino sam sigurna da su nam poremećene sve ljudske vrijednosti... pa onda valjda biramo političare kakve imamo, a oni kade "nacionalno svjesnim Hrvatima" i tako u krug.


Maca, nije svejedno hoce li satira il' kritika danasnjice tj. hrvatske svakodnevnice pripasti tebi il' Hroboatosu!

to jeste tako


Nije svejedno, slažem se.

#290 Sleepers

Sleepers
 • Members
 • 8,129 posts

Posted 20 August 2008 - 04:28

eh, kamo srece da ih je samo dvoje .. HrVatina :D
al' nije .. tako da, ja i moj pajdo moramo sacekati neka slijedeca >obecana a bolja vrimena<. (jos par godina :ph34r: )


Slavene, aluzija je bila na ucesnike ovog foruma, a ne prebrojavanje desnicara u Hrvatskoj.

KONCERT Marka Perkovića Thompsona u Virovitici prošao je bez jednog jedinog ekscesa, besprijekorno i dostojanstveno, kazao je za portal virovitica.net Slavko Kopjar, načelnik PU virovitičko-podravske. Niti jedan od posjetitelja koncerta nije nosio fašistička ili ustaška obilježja, zaključio je Kopjar na osnovu prvih informacija pristiglih odmah nakon sinoćnjeg koncerta.

Jučer su Viroviticom patrolirali pripadnici temeljne i specijalne policije u civilu i uniformi ali na nenametljiv način i decentno, ističu u policiji. Neviđene mjere sigurnosti uoči Thompsonova koncerta očito pridonijele izostanku dosad uobičajenih ekscesa vezanih za njegove nastupe. Na koncertu je ipak zapaljena bila tek jedna bengalka.

"Hvaljen Isus i Marija, dragi prijatelji", pozdrav je kojim je Thompson otvorio koncert.... (vijesti.net)

:)Super.Kakve veze imaju drustveni problemi u Hrvatskoj sa Pavelicem osim sto se neki verovatno seksualno uzbudjuju na pomenu istog?


Nikakve. Sto se mene tice, da sam htjela po n-ti razglabati o Pavelicu i NDH, otvorila bih poseban topic.

#291 Slaven

Slaven
 • Banned
 • 18,018 posts

Posted 20 August 2008 - 08:43

Slavene, aluzija je bila na ucesnike ovog foruma, a ne prebrojavanje desnicara u Hrvatskoj.


jasno .. zato i rekoh ... kamo srece da ih je samo dvoje.


Nikakve. Sto se mene tice, da sam htjela po n-ti razglabati o Pavelicu i NDH, otvorila bih poseban topic.


Zizi bez namjere dodatnog isticanja ovog pojavnog fenomena >ustaskih kapa< na hrvatskoj estradi, ipak moram primjetiti da
me cudi kod tebe ta zelja za svodjenjem razgovora na razinu koju uvodi Magripa.

jer ne radi se tu samo o Pavelicu i NDH, te kao takvom proslom svrsenom vremenu .. vec se radi o povratu znakovlja koja su u Hrvatskoj
u posljednjih 60/70 godina stosta odredjivala, (kako je to lijepo objasnio jedan od pomenute dvojice tj. Arigatoj) - dekretima.

bilo komunistickim bilo fasistickim ... svejedno


shvacas Zizi, kape kao takve su beznacajne (minorne) ali kao simbol .. jesu negacija demokracije te ih valja istaci kao negativizam hrvatskog Drustva danas.
hocu reci .. svesti sve na hebo Pavelica mislim da nije odgovor koji u konacnici od ove generacije hrvatskih drzavljana ocekuju neki slijedeci mladji, bolji i bogatiji
(pa ako bas hoces i kulturniji) narastaji.

*Hrvatski narastaji, se podrazumijeva.poz

#292 Looney Tunes

Looney Tunes
 • Members
 • 631 posts

Posted 20 August 2008 - 09:08

...ali to ne znaci da je ceprkanje po dogadjajima od pre 60 godina relevantno za ovu temu.

Relevantno je iz tog razloga sto dobar dio stanovnika Hrvatske (srecom vecina ipak nije) jos nije rascistilo sa fasistoidnom prosloscu jednog dijela Hrvata, a sto vladajuca stranka 'ADZ' suptilno koristi zarad izbornih glasova. O tome je pisano u nekim prethodnim postovima. Osim toga, nedovrseni racuni iz WWII su jednim dijelom odgovorni i za poslednji sukob balkanskih plemena, a koji su proizveli neke nove razmirice kojih smo svjedoci, a bicemo i u buducnosti. Tako da je 'Hrvatska u blatu' i iz tih razloga.

#293 Hroboatos

Hroboatos
 • Members
 • 198 posts

Posted 20 August 2008 - 11:37

zapreka se u hrvatskom kaze Hroboatos .. kako?
pitam to jer te izraz - zaprjeka svodi na bosanskog Hrvata .. onog istog od kog(a) pomenuti Aralica u prepisivackoj megalomaniji skrbi svoja ukoricena >ispisanija<.ah .. da, atavizam?

a do cega je - dozrio?

tj. cega li si ti predstavnik? .. nedozrElog fasizma?


Hroboatos hebes jogosovenske ideologe, ti si stari sam sebi problem u samostalnoj, a danasnjoj - Hrvatskoj. sorry meni se tako pricinjava u iscitavanju tvojih napisa.

mozda grijesim ... nisam siguran, jos uvijek.
*ovo quotirah cist' poradi >bosancice< kojoj pripada tvoj recenicni sklop.
hm, podrepasi? Hroboatos cini se, nisi dovoljno skoncentriran .. podjednako losa .. a mozda i gora (mnozina - gore)


el' gora od bolje?

gore od dolje?

il' u gori raste zelen bor?

il' pak u zelengori gora gori?


Hroboatos esu' li ustase antifasisti? .. pusti komunizam .. pitam el' su antifasisti?


Da se u detalje odgovara na ovakvo što ? Ne, to ovaj tekstić ne zavrjeđuje. Maksimalno citati iz knjige povjesničara Jure Krište "Riječ je o Bosni" (iako mi je moralizatorski ton o "zločinima" stran; također, riječ je o nacizmu, dok je ustaški pokret bio revolucionarno-teroristički, a ne fašistički ili nacistički). Tema je UDBA-ška karijera franjevačke udruge Dobri pastir, a apostrofiran je Luka Markešić, franjevac koji je u polemici branio franjevce, komunističke doušnike. S tim ću završiti o ovoj podtemi, jer nisam vidio suvislih protivnih argumenata.
http://www.sveznadar...px?knjiga=74624 , str. 347.

Markešiću očito nije poznata diskusija koju je izazvala pojava knjige "Crna knjiga komunizma" niti mu što znači podatak da je knjiga prevedena i objavljena, gotovo istodobno, i u Zagrebu i u Sarajevu. Diskusija (ponajprije francuski fenomen, jer je i knjiga objavljena na francuskom, i to od bivših komunista) usredotočila se na usporedbu između nacizma i komunizma, točnije na njihovo izjednačavanje u zločinu. Ideologija i sustav koji su prouzročili uništenje i više ljudskih života od nacizma – tako ide argument- ne mogu se smatrati manje zločinačkima od nacizma. Nema nikakve razlike u posljedicama ako je jedan iskorijenjivao rasu, a drugi klasu. Prevedeno na naše prilike, to bi značilo: ustaše i komunisti, NDH i SFRJ, Pavelić i Tito jednako su zločinački. Prevedeno na Udruženje (Dobri pastir) to bi značilo: služenje i davanje legitimiteta ustašama ili komunistima jednako je sudjelovanje u zločinu.#294 Sleepers

Sleepers
 • Members
 • 8,129 posts

Posted 20 August 2008 - 17:12

Zizi bez namjere dodatnog isticanja ovog pojavnog fenomena >ustaskih kapa< na hrvatskoj estradi, ipak moram primjetiti da
me cudi kod tebe ta zelja za svodjenjem razgovora na razinu koju uvodi Magripa.

jer ne radi se tu samo o Pavelicu i NDH, te kao takvom proslom svrsenom vremenu .. vec se radi o povratu znakovlja koja su u Hrvatskoj


O tome smo vec toliko stranica ispisali na tu temu, da iskreno nemam volje, a niti znam sto bih novo napisala. Ali vi samo izvolite, s tim sto meni osobno zaista nije bila namjera da se bavim NDHazijom. Prije deset godina zbog ustaskih simbola nitko nije bio priveden u policiju; danas jeste. Prije deset godina Thompsonovi koncerti nisu bili nadzirani kamerama u sprecavanju istog, a sada praksa pokazuje da je to ocito odlican potez. Toliko od mene na tu temu. Mene npr.,mnogo vise brine sto je u Dalmaciji kronican nedostatak lijecnika, ali - ocito sam jedina. :)

bilo komunistickim bilo fasistickim ... svejedno


Mislis zvijezda? :ph34r:
Posted Image


Adio.

#295 Slaven

Slaven
 • Banned
 • 18,018 posts

Posted 20 August 2008 - 23:55

riječ je o nacizmu, dok je ustaški pokret bio revolucionarno-teroristički, a ne fašistički ili nacistički.


da, da .. nije fasizam no - revolucionarni terorizam

cista >bosancica< .. reklo bi se, sjedi dva, prosao si.


Prije deset godina zbog ustaskih simbola nitko nije bio priveden u policiju; danas jeste.
Prije deset godina Thompsonovi koncerti nisu bili nadzirani kamerama u sprecavanju istog, a sada praksa pokazuje da je to ocito odlican potez.


napredujemo .. istina.

Mene npr.,mnogo vise brine sto je u Dalmaciji kronican nedostatak lijecnika, ali - ocito sam jedina.


ne, dapace, nisi jedina .. ali evo upravo ja sam ovo ljeto "iskoristen" u svrhu bolnica, uputnica .. operacija, kako moje tako i zenine mi matere.
sto ces, to je ta generacija .. dosao red i na'me skrbiti .. ne napustiti starinu .. odrzati je.

ali ja ne primjetih nedostatke .. bolnica skroz nova .. trokrevetne s telkom .. u sredini uredno kupatilo.. kirurg sedmica/osmica ..
sestre susretljive .. a pak dijagnostika i brzina odgovora iz Zagreba - desetka. cista ka suza.

da bi ric reka' sem naklon .. a opet mozda je i do grada, mozda zboris istinu ... mozda moze i bolje, u cijeloj Hrvatskoj.


poz


*ni zvijezda ni U no obicna, sa'sma obicna - demoskroacija :ph34r:

#296 Vjekoslav

Vjekoslav
 • Members
 • 11,278 posts

Posted 21 August 2008 - 02:11

18.08.08.

U Hrvatskoj 700.000 siromašnih

Prema istraživanju Državnog zavoda za statistiku, u Hrvatskoj svaka treća obitelj jedva preživljava. Više od 700.000 građana službeno je siromašno. Osnovica socijalne pomoći od 400 kuna nije se mijenjala od 2001. Razlike između bogatih i siromašnih regija, gradova i građana i dalje se povećavaju. U posljednjih godinu dana, kaže Centar za istraživanje tržišta, 44 posto kućanstava lošijeg je financijskog stanja nego prije pola godine. Najveće pogoršanje je u sjevernoj Hrvatskoj. Točnije, 49 posto. U Slavoniji - samo jedan posto manje. Najmanje je pogoršanje u Zagrebu i Dalmaciji. Zbog takva stanja, Hrvatima se smanjio i optimizam. A ni povećanje socijalne osnovice, najavljeno za studeni, ne obećava puno. Prema riječima Zdenka Bebića, znanstvenog suradnika Ekonomskog instituta u Zagrebu, povećanje sa 400 na 500 kuna neće biti dovoljno, posebice u situaciji snažnog rasta cijena. O siromaštvu, inflaciji, standardu i stanju u ekonomiji za Dnevnik je govorio predsjednik HGK Nadan Vidošević. Naglasio je kako Hrvatska više od 30 godina nije imala veliku investiciju. Nužnim smatra gospodarski zaokret - konkurentnost u svim segmentima i konačno odustajanje od koncepta rasprodaje za pokrivanje gubitaka.

HRT


...


samo tvrdim da ne treba omalovazavati Dalmatinu samo zato sto nista nije ucinjeno za Slavoniju.

Omalovazavam strategiju razvoja koja ima uporiste u nacionalizmu i ksenofobiji, umjesto u zdravom razumu. To je ono sto omalovazavam (najblaze receno), a ne vaznost kvalitetne prometne povezanosti Zagreba i Splita. Politika asfaltiranja (ukrucivanja) banane, koja se iz HDZ-a (a bogami i SDP-a) nametala (i jos uvijek namece) kao prioritet razvoja (uz imbecilnu mantru o turizmu kao jedinom hrvatskom proizvodu), dok se sa druge strane nista (ili vrlo, vrlo povrsno) radi na povezivanju hrvatskih regija s onim susjednim, jednostavno je, za specificne hrvatske (geo)prilike -> neprirodna politika. Ne-nor-mal-na! To se pokazalo i u povijesti, pokazuje se u sadasnjosti, a pokazivace se i u buducnosti ukoliko nastavimo uciti sa zemljopisnih mapa na kojima je hrvatski krajobraz obojen sareno, a njegovo neposredno okruzje - sivo.

Nerazvijenost ili pak nedovoljna regionalna razvijenost u Hrvatskoj osjetljiva je tema (ima tome i zasto u povijesti), tako da joj ne treba pristupati iz ugla rivaliteta pojedinih regija. Iako mi to nije bila intencija, moja je greska sto si me tako razumjela. Bicu pazljiviji drugi put.


...


Magripa, druze proleterski, nije ovdje rijec o Anti Pavelicu, niti o davno minulim dogadjajima. Rijec je o necem vrlo zivahnom i aktualnom; necem sto je gospodin Zaprjeb, pardon, Zaprjecbnik vrlo lijepo (istina nesvjesno, ali nacionalno svjesni Hrvat drugacije i ne moze) opisao kao - hrvatski barbarogenij. Da pojasnim (cisto etimoloski), vidim, potrebito je, poglavito ovima koji jasu po znakovlju, umjesto da se pozabave - sustinom hrvatskog barbarogenija.

hrvatski (srp. хрватски - srpski)
barbaro (grč. barbaros - onaj koji govori stranim, nerazumljivim jezikom)
geni (lat. genus - rasa, rod, pleme, vrsta)

+ J

(J kao zaprJečba)

zaprJecba sudjenju ratnim zlocincima i ratnim profiterima.
zaprJecba decentralizaciji i otvaranju Hrvatske regiji.
zaprJecba prihvacanju europskih, civilizacijskih normi i vrijednosti.
zaprJecba gospodarskom, socijalnom i kulturnom prosperitetu.
zaprJecba normalizaciji - zivota.


...


Ne Ziza, ne slazemo se. Hrvatskom, fakat, ako izuzmemo stvarne gazde (multinacionalne kompanije) - drmaju zaprjebcnici. El su u manjini ili u vecini, nebitno. Bitno da su tu, gdje jesu, voljom naroda. To bi ti, kao novinar, morala znati bolje od Slavena i mene. No ostavimo to za trenutak, bice jos diskusija o hrvatskim zaprjecbama (kako se razvijaju stvari oko europskih integracija), garant. Nesto drugo ti zelim reci. Tvoj adio Slavenu, forumasu koji je, za razliku od nas dvoje, uvijek optimistican u svojim analizama - nije bas lijep. Oprosti, tko je otvorio ovaj topic - ti ili on? Pa ti.

Stoga imaj zivaca saslusati sto ti covjek (pritom i Dalmatinac) ima za reci.

#297 Sleepers

Sleepers
 • Members
 • 8,129 posts

Posted 21 August 2008 - 05:57

Ne Ziza, ne slazemo se. Hrvatskom, fakat, ako izuzmemo stvarne gazde (multinacionalne kompanije) - drmaju zaprjebcnici. El su u manjini ili u vecini, nebitno.


Meni je itekako bitno. Bila bih ozbiljno zabrinuta da je u Hrvatskoj HSP stranka sa vecinom glasova. A ostali gmazovi i ratni profiteri koji su isplivali kao posljedica rata, su ruzna, ali prolazna stvarnost. Nego, pratis li, primjera radi, izbornu utrku u Americi?

Bivši član Ku Klux Klana, aktivan član političke zajednice u Louisiani, David Duke, na svojoj je web stranici objavio opširno izvješće o tome što će se sve dogoditi ukoliko predsjednički kandidat demokrata Barack Obama pobjedi na izborima.

Duke, nekada demokrat, 1988. godine postao je republikanac te služio u parlamentu Louisiane, na svojoj je web stranici objavio izvješće s nazivom 'Obama pobjedio na izborima demokrata: Crna zastava za bijelu Ameriku'.

Obama će biti 'jasan signal milijunima naših ljudi', napisao je Duke. 'Obama je vidljiva pomoć za bijele Amerikance koji još ne shvaćaju da više ne kontroliramo našu zemlju, i ukoliko je ne vratimo, kretat ćemo se prema potpunom uništenju kao ljudi.'

No, on nije jedini američki rasist koji otvoreno objavljuje svoje mišljenje o 'crnom predsjedniku'. 65-godišnji Richard Barrett putovao je zemljom 40 godina i branio bijelce u sudskim sporovima koje naziva 'međurasni'. Sada je uvjeren kako će Obama pobijediti republikanca Johna McCainna na predsjedničkim izborima u studenom. No, prema njemu to će za sve bijele Amerikance biti 'katastrofa koja će voditi u propast'. (dnevnik.hr)


Mislis li da je zbog americkih rasista Amerika ne-demokratska rasisticka zemlja?


Tvoj adio Slavenu, forumasu koji je, za razliku od nas dvoje, uvijek optimistican u svojim analizama - nije bas lijep.


:ph34r: , a sto ti vidis uvredljivo u mom "adio"?


riječ je o nacizmu, dok je ustaški pokret bio revolucionarno-teroristički, a ne fašistički ili nacistički.


To sto ga je Pavelic nazvao "revolucionarnim", pa i "oslobodilackim", ne znaci da u svojoj srzi ideoloski nije bio fasisticki. I Hitler je "oslobadjao" zemlju od svih "smrdljvih nearijevaca."

Fašizam (tal. fascismo) je bio politički pokret koji je vladao Italijom od 1922. do 1943. pod vodstvom Benita Mussolinija. Naziv se također koristi i kao generički termin za slične pokrete, nastale uglavnom nakon 1. svjetskog rata, koje karakterizira autoritarizam, nacionalizam, militarizam, korporativizam, antikomunizam i antiliberalizam. Neki povjesničari i politolozi odbacuju takvu terminologiju i radije koriste nazive desni ekstremizam ili totalitarizam, iako i njih mnogi smatraju nepreciznima.

#298 Vjekoslav

Vjekoslav
 • Members
 • 11,278 posts

Posted 21 August 2008 - 08:13

Bila bih ozbiljno zabrinuta da je u Hrvatskoj HSP stranka sa vecinom glasova.

Pa jesi li? Ak nisi, dodji u Osijek. Da vidis kako cemo te zabrinuti sa novim HSP-ovim gradonacelnikom. Ocas posla. No dobro, salim se. A sad ozbiljno. Otkad to srcika hrvatskog barbarogenija lezi u HSP-u? Ja cijelo vrijeme mislio da se skriva u HDZ-u, medju vecinom. I da se bar to zna. ZNA SE, sjecas se te parole? Tako misticno zvuci, poput one stovanog mitteleuropejca Zaprjebcnika - tko zna, ne govori; tko govori, ne zna.

Mudrost da se useres, prava narodna. Za lansirat Hrvatsku u oblake.


A ostali gmazovi i ratni profiteri koji su isplivali kao posljedica rata, su ruzna, ali prolazna stvarnost.

Kao posljedica rata, kazes. I ja, cesto. Ali znas sto, ako malkic razmislis (ne mora puno) shvatis koliko je takva definicija suplja. Isprazna. U Hrvatskoj postoje (uzgajaju se, sistematski) vrlo konkretne okolnosti koje radjaju vrlo konkretne rezultate. Sa ili bez pomoci - rata.


Nego, pratis li, primjera radi, izbornu utrku u Americi?

Jok. Ja samo skicam preko Drave, Dunava i Save. Daleko mi Jadran, a kamoli - Atlantik.


...


:ph34r: , a sto ti vidis uvredljivo u mom "adio"?

Pa kad zezas ljude. Pitas "kako ste?", oni ti odgovore, a ti velis "to me ne zanima, o tome sam vec raspravljala".

#299 MAGRIPA65

MAGRIPA65
 • Members
 • 20,706 posts

Posted 21 August 2008 - 18:05

Jedna stvar koja me cudi je to da se u hrvatskim medijima uopste ne raspravlja to sto zemlja ima dug od 35 milijardi eura.

#300 Macha

Macha
 • Members
 • 1,618 posts

Posted 21 August 2008 - 20:09

ne, dapace, nisi jedina .. ali evo upravo ja sam ovo ljeto "iskoristen" u svrhu bolnica, uputnica .. operacija, kako moje tako i zenine mi matere.
sto ces, to je ta generacija .. dosao red i na'me skrbiti .. ne napustiti starinu .. odrzati je.

ali ja ne primjetih nedostatke .. bolnica skroz nova .. trokrevetne s telkom .. u sredini uredno kupatilo.. kirurg sedmica/osmica ..
sestre susretljive .. a pak dijagnostika i brzina odgovora iz Zagreba - desetka. cista ka suza.

da bi ric reka' sem naklon .. a opet mozda je i do grada, mozda zboris istinu ... mozda moze i bolje, u cijeloj Hrvatskoj.


poz


Dobro je kad se dočepaš bolnice (ako se uopće može tako nešto reći sa stajališta nekoga tko je bolestan) jer ti u nekoliko dana obave sve moguće pretrage, ali hajde majci obavi pretrage kao izvanbolnički pacijent. Na specijalistički pregled čeka se mjesecima, isto tako i na operacije, ako nisu hitne, a dotle 'ko živ, 'ko mrtav. Imamo dobre bolnice, dobre specijaliste, vrhunsku tehnologiju, ali što to vrijedi kad su liste čekanja kilometarske. Istina je da u Hrvatskoj imamo kronični nedostatak specijalista. Uzrok tome je vjerojatno taj što su mnogi prešli u privatni sektor, a ljudi nemaju novaca za plaćanje liječenja u privatnim klinikama.

Edited by Macha, 21 August 2008 - 20:24.