Jump to content


Photo

Hrvatska i Feral


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
338 replies to this topic

#271 ARIGATOJ

ARIGATOJ
  • Members
  • 801 posts

Posted 18 August 2008 - 08:57

Sve se svodi na to da su građani Hrvatske ipak izabrali najbolje od onoga što im se ponudilo.

Ponavljam: ponuda je bila jadna, vrlo jadna; izbor još jadniji.

#272 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 18 August 2008 - 10:09

Ali on nije političar i nema nikakvih izgleda da ga Hrvati izaberu za predsjednika. Zato nema nikakva smisla spominjati njegovo ime.
Pogotovo ne onima koji na njega ne bi nikada ni pomislili. Kojima nikada ne bi palo na pamet da pročitaju koju od njegovih knjiga i da iz nje nešto nauče.
Budimo realni. Nema te metle koja bi najprije pomela sve ono što valja pomesti, pa da se krene od čistoga.



ne znam, cini mi se da pretjerujes ... cistiliste, u obliku na koji se pozivas ipak ne pripada ovozemaljskom svijetu ili ako bas hoces, ni znanstvenom.
spomenuh znanstvo jer je ocevidno da se kod predsjednickog kandidata kojeg >meljas< vec par stranica ne zeleci mu otkriti ime .. radi upravo o tomu.

dakleM, os' il' nes' otkriti osobu A?

Ne, ne krije se u mišjoj rupi. Pojavljuje se u javnosti onoliko koliko hoće ili može. I nije književnik. Prema tome, nije Ivan Aralica. Ivan Aralica umije strateški razmišljati, ali on mnogo bolje poznaje prošlost i sadašnjost nego budućnost. A već je i u godinama, ne bi ga trebalo opterećivati i odvlačiti od onoga što najbolje zna: pripovijedati.


kazu da onaj tko ne poznaje proslost ne moze prepoznati ni buducnost no za Aralicu imas pravo ... covjek je u godinama
i vjerojatno ima samo toliko vremena koliko moze potrositi nebi li prepisao cijelokupnu srednjovjekovnu a bosansku knjizevnost, nazvavsi je svojom.


*o Jurici i Borisu "orjunaskim nekrofilima" nema potrebe trositi vrijeme ... jer zivimo u sadasnjosti .. to sto nemos' prepoznati buducnost i
shvatiti tko su Jurica, Boris, Miljenko il' Ante .. u Hrvatskoj 2020, to je iskljucivo tvoj problem.


edit : Jurica (i njegova curica) :ph34r:

Edited by Slaven, 18 August 2008 - 10:13.


#273 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 18 August 2008 - 20:32

slusaj mala, ti si, vidim, vec postala naturalizirana Dalmatinka. sto ja pozdravljam, dapace. samo, ima jedan problemcic. ja sa Dalmatincima u razgovoru/diskusiji o ravnomjernom razvoju hrvatskih regija nikad nisam uspio doci na zelenu granu. zato sto su, generalno, velemajstori u kukanju.


Hajde nemoj tako, znaju i Slavonci sasvim fino kukat; ne mislim da su po tom pitanju Dalmosi poseban exkluzivitet. I ne, varas se; samo tvrdim da ne treba omalovazavati Dalmatinu samo zato sto nista nije ucinjeno za Slavoniju. Kamo srece da jest.

Nego, jesi cuo da u Vukovaru uslijed kronicnog manjka, lijecnicima nude i stanove, ali - nitko nece? O tome ja pricam. :ph34r:

Sto se tice Thompsona (da sad ne trazim onaj tvoj post) ne smatram da je sad popularniji nego prije deset godina; dapace. To sto se s njim loptaju politicari je sasvim druga prica koja je bar meni krajnje izlizana, a osim toga Thompson je, jelte, i gradio svoju karijeru koketirajuci s politikom. Bilo bi nesuvislo tvrditi da je on de facto -pjevac, izuzimajuci one koji nemaju sluha, a ni trunku ukusa. Mislim da je veceras onaj koncert u Virovitici, samo treba napomenuti da ce citav koncert, bar kako tvrdi virovitiicka Policijska uprava, biti nadziran kamerama:

"Obavještavamo javnost da će se sukladno članku 53. Zakona o policiji, za vrijeme održavanja koncerta pjevača Marka Perkovića Thompsona od strane policije poduzeti zakonom propisane mjere snimanja koncerta tj. video nadzor nazočnih posjetitelja, te ukoliko se neodgovorni pojedinci na samom koncertu zateknu s fašističkim i drugim zakonom zabranjenim obilježjima, bit će evidentirani te će protiv njih biti pokrenute zakonom propisane sankcije", stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske."

Svojevremeno sam sa Slavenom imala slicnu raspravu gdje je tvrdio da zabrane njegovih koncerata nisu rjesenje. Tad se nisam slagala s njegovim stajalistem, ali danas mislim da je u pravu i da ga treba pustiti (uz ovakve policijske mjere, dakle uz zabranu ustaskih obiljezja) da promovira svoje nove "glazbene uratke"- garantiram ti da ce, kao sto je izvrsno dijagnosticirano u onom tekstu, uskoro zavrsiti kao Dusko Lokin, Jasmin Stavros & CO koji egzistiraju zahvaljujuci nadobudnoj dijaspori. Jesi li igdje cuo ili vidio ijednu pjesmu s Thomsponovog novog albuma (koji navodno nije sporan)? Ja nisam. A nisam jako daleko od Knina s tim sto radim u elektronskim medijima gdje svakodnevno imam prilike vidjeti i cuti sto 99% publike zeli; osim stranih hitova, dosta klapskih pjesama; Kambi, Tomislav Bralic (njega obozavaju), Oliver -klasika, Gibo, itd. (Mislim, dobro sad, to je mozda i zato sto je moj odgojni utjecaj ogroman :D ) Stvarno dakle ne vidim po kojim je parametrima Thompson, kao sto tvrdis, popularniji nego ikad.

Ali cuj, totalno mi je ok sto su odlucili promijeniti Zakon, pa radno vrijeme trgovina produzuju do 24h.

Inace vidim da ste (po obicaju) zavrsili kod NDH, a tu nemam sto komentirati, odavno smo tu temu obradili) zahvaljujuci HrVatinama kojih je dvoje (mozda jesu primjer, ali nikako ne mislim da su vecina, cak ni na ovom forumu :D ) od kojih mi je posebno zanimljivo citati novohrvatski izricaj Hroabotosa kojim se, osim u pokondirenim tikvama desnicarskih jezicara, ama bas nitko ne sluzi. Da i ne spominjem da se cijenjenoj prof. Jasmini Nikic doslovce okrece zeludac od takvog silovanja jezika.

Upravo sam pojela smokvu. :)

S postovanjem,

Vasa Ziza

P.S. Za Machu - PDF "Off topic" - topic "Ispijanje kafice i trolovanje topica" - Welcome! :D

Edited by Ziza, 18 August 2008 - 21:07.


#274 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 18 August 2008 - 23:02

Inace vidim da ste (po obicaju) zavrsili kod NDH, a tu nemam sto komentirati, odavno smo tu temu obradili) zahvaljujuci HrVatinama


eh, kamo srece da ih je samo dvoje .. HrVatina :)
al' nije .. tako da, ja i moj pajdo moramo sacekati neka slijedeca >obecana a bolja vrimena<. (jos par godina :ph34r: )

ali ovo sto kazes o zavrsetku na NDH, ok, no cinjenica stoji Zizi da si sama donijela obavijest (priopcenje) PU viroviticko-podravske.
o cemu se u priopcenju radi? el' o znakovlju? kakvom znakovlju? el' fasistickom? jasno, radi se o fasistickom znakovlju koje podlijeze sankcijama.

tako da razgovor koji si povela s Vjekoslavom ima svoju potku. i tocno, ona zavrsava na NDH.



*za zabranu Thompsona nisam, ni nadalje, jer drzim da hrvatski Narod jest u svojoj najljepsoj osobini - antifasisticki
i da ta agresivna manjina, koja bi nam rado svima objasnila da su antifasisti isto zlocinci tj. bar isto koliko i fasisti, ... moze pokusati - al' uspjeti nece.

ili tocnije receno, nece, sve dok demokracija vlada >starim kontinentom< sto je pak dostatno da ja i pajdo docekamo hrvatsko gradjansko drustvo,
gdje nece postojati HrVatine i hrvaticici i gdje se ljubav spram domovine nece mjeriti znakovljem - vec uspjesnicama u ime i za racun hrvatskog Drustva
tj. Zajednice.


poz

#275 Looney Tunes

Looney Tunes
  • Members
  • 631 posts

Posted 19 August 2008 - 21:10

I tako će i Zoka Milanović malo da se dodvorava hrvatskim desničarima. Vidi i on da balkanske ovce najviše pasu tu priču.

#276 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 19 August 2008 - 21:42

Zoka Milanović



kakav te, bre, zoka spopao? zoran je ime, od - u'zor-u.


no kad smo vec kod toga .. vrlo promisljena i vrlo gradjanska odluka Zorana Milanovica ..
dapace, moglo bi se rec' obveza koja je neumitna ukoliko se gradjanstvo kao takvo zeli - ne samo promicati vec i - zivjeti.

slijedeci korak ka istom tom gradjanstvu bio bi i poziv na obestecenje protjeranih Nijemaca i Talijana
ali za takva sto je jos preuranjeno e(le)m poradi siromastva e(le)m zbog unutrasnjo politickog nezadovoljstva koje bi takav poziv nacinio.

a steta .. mislim na siromastvo .. koje Hrvatskoj ne dozvoljava bit onim sto ona zbiljski je .. mala a slobodna drzava europskih Naroda.

#277 Hroboatos

Hroboatos
  • Members
  • 198 posts

Posted 19 August 2008 - 22:23

ma ne Mesiceve i tog Rijecana F(i)umica, istinu (nije Fumic Rijecanin no mi simpa bi to Fumic - F(ij)ume :ph34r: )
vec Tvoju - istinu - o NDH.


a sto se tice pod pitanja (potpitanja) el' ti lakse? nije se odnosilo na zdravstveno (iako i dusevne boli znaju nanijeti ozbiljne posljedice)



Hroboatos, aj' ti nama dakleM u kratkim crtama objasni sto za tebe znaci ustaska Drzava Hrvatska ... jer ovo s poredbama partizani cetnici
svaki put kad trebas iskreno nesto izreci o - npr. rasnim zakonima izazivlje nedoumicu da si je l' te ga (nedaj Boze) pristasa ustasa.


Svjetonazori se ne mijenjaju ćakulanjima na forumima. No dobro, kad me se već izravno pita o NDH i sl.- NDH je bila prirepak fašističkih država, a sam ustaški pokret bijaše atavistički nacionalizam koji nije ni mentalno dozrio do fašizma.

Glede fašizma i komunizma- oba su totalitarna pokreta s milijunima žrtava; komunizam je gori sustav od fašizma u bilo kojoj varijanti; komunistički kriminalci pobili su nekoliko puta više ljudi od fašističkih i prošli lišo; u slučaju Hrvatske i Hrvata komunizam je opcija podjednako loša, a možda i gora od ustaških podrepaša talijanskom i njemačkom totalitarizmu.

Također, sada (2008.) glavna zaprjeka normalizaciji stanja i stabilizaciji Hrvatske nisu neke ustaške kape i nužna revizija povijesnih događaja u zadnjemu stoljeću, u kojem su slučaju generalnu vizuru skrojili komunistički i jugošovenski ideolozi, nego oživljavanje i glorifikacija propalih mračnjačkih figura i ideologema komunizma i Jugoslavije koje su realna kočnica za daljnji razvitak Hrvatske na nemalom broju polja, od medija do jezika, od historiografije do gospodarskih projekata i vanjske politike.

Što se pak tiče "svijeta", to je presloženo i s previše rukavaca da bi se o tom suvislo i dugotrajnije razglabalo.

#278 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 19 August 2008 - 23:06

Također, sada (2008.) glavna zaprjeka normalizaciji stanja i stabilizaciji Hrvatske nisu neke ustaške kape i nužna revizija povijesnih događaja u zadnjemu stoljeću, u kojem su slučaju generalnu vizuru skrojili komunistički i jugošovenski ideolozi, nego oživljavanje i glorifikacija propalih mračnjačkih figura i ideologema komunizma i Jugoslavije koje su realna kočnica za daljnji razvitak Hrvatske na nemalom broju polja, od medija do jezika, od historiografije do gospodarskih projekata i vanjske politike.


zapreka se u hrvatskom kaze Hroboatos .. kako?
pitam to jer te izraz - zaprjeka svodi na bosanskog Hrvata .. onog istog od kog(a) pomenuti Aralica u prepisivackoj megalomaniji skrbi svoja ukoricena >ispisanija<.

a sam ustaški pokret bijaše atavistički nacionalizam koji nije ni mentalno dozrio do fašizma.


ah .. da, atavizam?

a do cega je - dozrio?

tj. cega li si ti predstavnik? .. nedozrElog fasizma?


Hroboatos hebes jogosovenske ideologe, ti si stari sam sebi problem u samostalnoj, a danasnjoj - Hrvatskoj. sorry meni se tako pricinjava u iscitavanju tvojih napisa.

mozda grijesim ... nisam siguran, jos uvijek.


razglabalo


*ovo quotirah cist' poradi >bosancice< kojoj pripada tvoj recenicni sklop.


u slučaju Hrvatske i Hrvata komunizam je opcija podjednako loša, a možda i gora od ustaških podrepaša talijanskom i njemačkom totalitarizmu.


hm, podrepasi? Hroboatos cini se, nisi dovoljno skoncentriran .. podjednako losa .. a mozda i gora (mnozina - gore)


el' gora od bolje?

gore od dolje?

il' u gori raste zelen bor?

il' pak u zelengori gora gori?






Hroboatos esu' li ustase antifasisti? .. pusti komunizam .. pitam el' su antifasisti?

#279 Looney Tunes

Looney Tunes
  • Members
  • 631 posts

Posted 19 August 2008 - 23:20

Glede fašizma i komunizma- oba su totalitarna pokreta s milijunima žrtava; komunizam je gori sustav od fašizma u bilo kojoj varijanti; komunistički kriminalci pobili su nekoliko puta više ljudi od fašističkih i prošli lišo;


Ovako o fašizmu može samo bolestan čovjek govoriti. Rasna nejednakost vs. socijalna jednakost - u tome leži fundamentalna razlika između fašizma i socijalizma (komunizam još nigdje u istoriji čovječanstva nije nikad bio ni zaživio, jer nažalost ljudske spodobe nisu sposobne dosegnuti takav ideal). Dalje, kako ljudi mogu i pomisliti da upoređuju Staljinov totalitarizam sa Titovim socijalizmom? Samo zatucana mržnja prema lijevoj ideji ovakvim likovima daje alibi, iako ništa slično se ni blizu nije desilo u jugoslavenskom modelu socijalizma. Ante Pavelić i ustaše su od starta bile po sadašnjim kriterijima teroristička organizacija (npr. odgovorna za ubistvo legitimnog vladara jedne evropske države u to vrijeme 1936.), dok su partizani bili snažan antifašistički pokret koji se borio protiv dosada najmračnije ideologije u ljudskoj istoriji.Jasenovac i monstrumi tipa Maksa Luburića se nikad ni po čemu ne mogu upoređivati sa Golim otokom, niti se zvjerstva ustaških jurišnika mogu okarakterisati kao pojedinačni incident, jer zna se da je iza tih djela stajala zvanična politika te monstruozne države. Na kraju krajeva, ni Blajburg se ne može porediti sa Jasenovcem, jer dok su tamo strijeljani vojno sposobni i naoružani ustaše, četnici i bjelogardejci među kojima je dosta bilo ratnih zločinaca, nesumnjivo, u Jasenovcu su ubijana srpska, jevrejska nejač na najsvirepiji mogući način. Ne kažem da su u Blajburgu stradali i neki nevini, ali tako je to u ratu.

A šta su tek katolička crkva i njena inkvizicija uradila kroz stoljeća svoje vladavine, ispada po tom da bi hrišćanstvo trebalo potpuno zabraniti. Naježim se kad pročitam ovako plitke i bolesno tendenciozne postove.
Da li ste vi svjesni, Hroboatos, koliko je ogromna razlika između te dvije ideologije, pogotovo kad se stvari posmatraju sa aspekta Hrvatske prošlosti? Očito da niste jer, ljudima poput vas koji sa dikom pjevaju kako su isto što im je i ćaća bio, nema nikakve svrhe polemisati ni pokušavati argumentima crtati. Nažalost, to je neizlječiva bolest. Srećom, znam mnogo poštenih, pametnih Hrvata koji pokazuju da ovakvi tipovi u Hrvatskoj ipak nisu u većini.

#280 villiem

villiem
  • Members
  • 2,427 posts

Posted 19 August 2008 - 23:23

Hroboatos esu' li ustase antifasisti? .. pusti komunizam .. pitam el' su antifasisti?


Nisu jos al bice, samo da se razjasne komunisticki dugovi...a toga ima toliko da se ove decije igrarije mogu smatrati novim muzickim pravcem, potpuno opravdanim tehnodancefolk izrazavanjem prkosa sveopstem ludilu sto pocese tamo 1258
strasno

#281 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 19 August 2008 - 23:34

Ne kažem da su u Blajburgu stradali i neki nevini, ali tako je to u ratu.


s vecinom tvog napisa bih se slozio, no s ovim ne bih tj. - nikako ne bih.

naime i Jasenovac (navodim ga kao simbol iako to nije jedino stratiste NEustasa u NDH) se desio u ratu,
tako da objasnjenje za Bleiburg i tzv. Krizni put kroz opis - bijase rat nikako > ne drzi vodu<.


Bleiburg jest' zlocin .. bas kao sto protjerivanje i ubijanje Nijemaca i Talijana, nakon svrsetka II svj. rata bijase - zlocin.


zlocin se tako treba i - zvat'! zlocin!

#282 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 19 August 2008 - 23:37

Ono sto je simptomaticno za sve rasprave o Hrvatskoj da neki jednostavno ne mogu da odole Anti Pavelicu.Pa jebao vas Pavelic, NDH, krizni put...
Kakve bre to veze ima sa Feralom i prestankom izlazenja istog?
Poenta ovog topica je da je Hrvatska ostala sa medijima koji se iskljucivo bave sisatim pevaljkama dok se niko ne usudjuje da kritikuje vlast ma koja bila HDZ ili SDP.Od tako dobrih listova kao sto su bili Start i Danas spalo se na Nacional i ostale baljezgarije

#283 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 19 August 2008 - 23:43

Pa jebao vas Pavelic, NDH, krizni put...
Kakve bre to veze ima sa Feralom i prestankom izlazenja istog?



ima i to velikog


100.000 Srba i 50.000 Hrvata .. samo u Jasenovcu i Bleiburgu
13.000 Hrvata i 3.000 Srba u Domovinskom

u svega 60setak godina


al' ti iz AmeriKe to ne uocavas dovoljno jasno

#284 Macha

Macha
  • Members
  • 1,618 posts

Posted 19 August 2008 - 23:44

Ono sto je simptomaticno za sve rasprave o Hrvatskoj da neki jednostavno ne mogu da odole Anti Pavelicu.Pa jebao vas Pavelic, NDH, krizni put...
Kakve bre to veze ima sa Feralom i prestankom izlazenja istog?
Poenta ovog topica je da je Hrvatska ostala sa medijima koji se iskljucivo bave sisatim pevaljkama dok se niko ne usudjuje da kritikuje vlast ma koja bila HDZ ili SDP.Od tako dobrih listova kao sto su bili Start i Danas spalo se na Nacional i ostale baljezgarije



Ovdje su spojene dvije teme, ova o Feralu i "Hrvatska u blatu" koju je otvorila Žiža, dakle raspravljamo o svim društvenim problemima u Hrvatskoj.

#285 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 19 August 2008 - 23:52

Ovdje su spojene dvije teme, ova o Feralu i "Hrvatska u blatu" koju je otvorila Žiža, dakle raspravljamo o svim društvenim problemima u Hrvatskoj.

Super.Kakve veze imaju drustveni problemi u Hrvatskoj sa Pavelicem osim sto se neki verovatno seksualno uzbudjuju na pomenu istog?Kraj Feral definitivno jeste jedan od problema jer se radi o prikrivenom pritisku na medije.Antisa nema veze sa celom pricom