Šta je zdravo, nije ukusno.
No, no. Nije tacno ali to cu da ti objasnim na nekom odgovarajucem topiku.
Nego, da se vratim(o) na temu - MASLINE i to zapecene*
"Komsinica" (brod pored) mi je dala veoma egzaktan recept. Zvuci interesantno. Necu ga probati ovih dana jer sam se maslina trenutno zasitila. Ali da prenesem znanje, drage volje. Eto, cak mi je rekla da je za rabotu po njenoj meri potrebno 50 maslina bez koscica. Tipicno skandinavsko udaranje mere
nije cudno u receptu imati na pr. 5 cm krastavca ili kolut paradajza debljine 1 cm ...
* @ wegga
Vidis, nisam samo ja ta sto
tura u rernu
1. Zamesati 3.5 dl brasna, pola kasicice soli, 125 gr. margarina/putera; dodati 2 supene kasike vode i 200 gr. narendanog kackavalja. Ostaviti da odstoji jedno pola sata.
2. Testo se podeli na 5 delova. Svaki deo se urola da bude onako otprilike kao prst siroka rolna. Svaku rolnu podeliti na deset delova.
3. U svaki taj deo urolati po maslinu (mislim da je isti princip kao knedla sa sljivom).
4. Na kraju sve te "kuglice" premazati jajetom i posuti susamom.
5. Peci u rerni 15 minuta na 200C
Kaze zena da moze da se zamrzne pa da se postepeno vadi i gricka.
Ja mislim da je ovo interesantno za neki party kad covek ima vise gostiju.
Edited by cyberwor/L/d, 16 June 2008 - 20:44.