Jump to content


Photo
- - - - -

Evropska unija


 • Please log in to reply
5135 replies to this topic

#5131 darth bane

darth bane
 • Members
 • 7,285 posts

Posted 14 September 2018 - 15:11

Bane, ideš na trajni MOP čim sednem za komp.

 

Pa dobro. jedva ste cekali. Aferim. Samo , nemojte da kukate na libtarde, jer ste isti. 


"pecurkica " nad kalifornijom!!!!


 • 1

#5132 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,335 posts

Posted 14 September 2018 - 15:19

...

 

... da. tako je bilo i kada su varvari razorili Rim. Svi iz shitholes countries, ali - RIM JE PAO!

... u pepelu i rusevinama! Rimska arogancija je bila uzork njihove propasti!

 

... pa dobro. jedva ste cekali. Aferim. Samo , nemojte da kukate na libtarde, jer ste isti. 

... "pecurkica " nad kalifornijom!!!!

 

 

Koji si ti nesretni budalas - to nije skoro vidjeno na ovom 4umu.

:twak:

 

...


 • 0

#5133 vilhelmina

vilhelmina
 • Members
 • 11,928 posts

Posted 14 September 2018 - 15:26

Pa to sam i napisao. Bez njih ne mogu, sa njima nece. Prochitaj josh jednom shta pishe, nemoj tumachiti kako tebi odgovara. 

 

1. formiranja vlade bez njih nema

 

vs

 

2. oni formiraju vladu.

 

Ipak pogledaj sta si ti napisao. A napisao si samo da bez njih ne mogu, bez daljih pojasnjenja.

Posto si upucen, verovatno znas da je ista situacija bila i nakon proslih izbora, 2014. Ni tada nijedan od blokova nije imao vecinu da samostalno formira vladu, a SD su i tada ocekivali da budu jezicak na vagi i da to dobro naplate.

Nije im uspelo tada, a ako bude pameti ne mora ni sada. No tacno je da ce sada biti teze (ne i nemoguce!) jer je razlika izmedju dva glavna bloka znacajno manja, pa su i apetiti veci.


 • 0

#5134 ironside

ironside
 • Members
 • 3,591 posts

Posted 14 September 2018 - 15:45

Gledaj, timbi, ne sećam se da je ironside (iako je i on iz prikrajka pljuckao po meni) govorio o EU garnituri koja je žestoko protiv raznih Orbana i Faragea (za koje pokazuješ simpatije jer, je l’ da, nemate bolje borce protiv “uljeza” pa daj šta daš- može, u krajnjoj liniji i EDL ili Jobbik patrole Kalabić Nikole) kao o pijanicama, kilavcima, anarhokomfašistima, anonimnim kancelarijskim pacovima i sl. nego upravo suprotno. Ako je bilo kritika, a nema sumnje da je on ekspert na tom polju, one su bile proaktivno usmerene (za razliku od raznih Trumpovih emisara, Bannona, koji lutaju Italijom i ostatkom Evrope kao hijene koje podrškom razbijačima EU postižu, zna se čije strateške ciljeve).
Onaj deo tvoje “moj je najveći jer sam najviše radio na njemu” priče pripada poznatoj forumskoj patkometriji i to bih ostavio svakom ponaosob da procenjuje koliko je zadovoljan svojim RL životom. To sa ovim nema veze.

Ali ima veze to što i pored sve te kritike nemaš hrabrosti da kažeš koga otvoreno podržavaš. Mislim, koga briga da li ima boljih korisnih idiota ili ne, reci otvoreno šta misliš o ulasku neonacista u Vladu Švedske? Da li je to dobar deal u borbi sa “uljezima”?

 

Dobro melankolic, ja mogu pisati svakako: spretnije i nespretnije, stručno ili manje stručno, ali (s izuzetkom M. Qurcica) nikad ne idem džonom, pa ako si vidio da te ja "iz prikrajka" pljuckam, trebao si ukazati - odmah bi se pokrio ušima. Imali smo lijepi diskurs na pivskom topicu, kao i na kulinarstvu, uostalom, a pljuckanje mi je nekako promaklo. Možda se to odnosi na izvjesna neslaganja oko samih političkih tema, ali to je i svrha foruma, no cijela ta priča počinje poprimati nekakve osobne obrise, što je na temi o EU definitivno suvišno.

 

@mel & @DWS: uvijek me fascinira kako građani Norveške i Kanade bistre EU topic. Zna se tu priključiti i naš zagrebačko-aljaško-teksaško-alabamski kolega, što cijelu temu čini jako spicy.


 • 1

#5135 ironside

ironside
 • Members
 • 3,591 posts

Posted 15 September 2018 - 11:45

Sto se "ponizavanja" tice - "ponizen" od koga?
1. Od lika koji je notorni narkoman
2. Od lika koji intelektualno jos uvek "zivi" u vreme Jurija Andropova!!!??!?

 

Nitko nema namjeru ponižavati druge forumaše. To oni uglavnom rade sami sebi.

 

Ako ciljaš na #1 kanadskog kolegu, čovjek je pivski majstor, a povremeno očito i MJ expert, što meni u poznim godinama baš i ne imponira, no teško ga je zvati "notornim narkomanom" to je već treža uvreda. Pazi na riječi.

 

Ciljaš li na forumsku legendu #2 koji je preživio ne samog Andropova, već Hruščova, Brežnjeva, Černjenka, Gorbačova, Jeljcina, a nadživit će i ćelavog Putina i njegove nasljednike (Kinik je neuništiv, naravno).

 

Sramota si Bane.

 

Dobro melankolic, ja mogu pisati svakako: spretnije i nespretnije, stručno ili manje stručno, ali (s izuzetkom M. Qurcica) nikad ne idem džonom, pa ako si vidio da te ja "iz prikrajka" pljuckam, trebao si ukazati - odmah bi se pokrio ušima. Imali smo lijepi diskurs na pivskom topicu, kao i na kulinarstvu, uostalom, a pljuckanje mi je nekako promaklo. Možda se to odnosi na izvjesna neslaganja oko samih političkih tema, ali to je i svrha foruma, no cijela ta priča počinje poprimati nekakve osobne obrise, što je na temi o EU definitivno suvišno.

 

@mel & @DWS: uvijek me fascinira kako građani Norveške i Kanade bistre EU topic. Zna se tu priključiti i naš zagrebačko-aljaško-teksaško-alabamski kolega, što cijelu temu čini jako spicy.


 • 2

#5136 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,335 posts

Posted Today, 13:54

...
 
'Propustena snicla na grckoj svadbi'.
:rotflmao:
 
>> ... "Fijasko, premijer predvideo haos i propustio samo šniclu"
Neformalni samit EU lidera u Salcburgu, koji je trebalo da pokaže veći konsenzus i solidarnost po pitanju migracija i Bregzita, naglasio je stara neslaganja.
Izvor: B92, Tanjug, petak, 21.09.2018.
 
 
    Takođe, na samitu su otkrivena i nova neslaganja, a organizacija je bila prilično loša, piše portal Politiko.
    Bregzit i migranti bile su najvažnije teme samita koji je Austrija, zemlja predsedavajuća EU, organizovala u Salcburgu, Mocartovom rodnom gradu pod Alpima.
    Međutim, i manje značajne stvari su krenule po zlu. 
    "Televizijski novinari raspravljali su se sa obezbeđenjem koje je htelo da im uzme kreme, šminku i komplete za brijanje. Internet je pukao. Medija centar je bio premali za 1.000 novinara, a prostorija je, zahvaljujući staklenom plafonu i iznenađujuće toplom septembru, vrlo brzo postala sauna. Kelneri su toliko puta ispustili čase i šoljice sa kafom na popločan pod da su prisutni doživeli samit kao grčku svadbu. Nezgode i kvarovi su se nastavili do samog kraja samita, kada je tokom govora nemačke kancelarke Angele Merkel prestao da radi audio prenos. Novinari nisu bili jedini koji su se žalili", navodi se. 
    Neformalni samiti Evropskog saveta su uvek pomalo problematični, dodaje se, jer se lideri sastaju na ručkovima uz minimalnu pratnju, ne postoje zvanični zapisnici koji bi dokumentovali sastanke, kao ni zajednički formalni pisani zaključci. 
    "Ali u Salcburgu se jedan diplomata žalio da ambasadori nisu imali čak ni prostoriju u kojoj bi sedeli i čekali da lideri EU završe večeru. Jednom evropskom ambasadoru i jednom evropskom ministru, koji su tražili toalet i času vode, bilo je zabranjeno da uđu u “Felsenreitschule”, istorijski teatar u kojem su lideri EU jeli svoju bečku šniclu. Nakon što su mlađe i manje zemlje članice, Slovačka, Malta, Estonija i Bugarska, završile svoje predsedavanje EU, pojedini briselski zvaničnici su se obradovali što Austrija preuzima predsedništvo Evropskim savetom", piše Politiko. 
    Beč je, ako ništa drugo, dodaje se, dva puta predsedavao EU, a Austrija je zemlja koja plaća račune u EU. 
    "Ali, ponekad, mladalički entuzijazam dobija čak i iskustvo", navodi se. 
    Neformalni sastanci lidera EU u Bratislavi, Valeti, Talinu i Sofiji prošli su skoro bez problema, dok je Salcburg bio haos, ocenjuje se. “To je bio veoma loše organizovan samit”, rekao je jedan diplomata, koji je insistirao da ostane anoniman da ne bi izazvao diplomatski incident. 
    Neki zvaničnici navode, piše Politiko, da su im manje smetale sitne nepravilnosti u organizaciji od ukupne agende, koja jednostavno nije mogla biti ispunjena. 
    "Bregzit je, imajući u vidu činjenicu da se približava trenutak izlaska Britanije iz EU, bio neizbežna tema, ali je deo o migracijama krivica Austrije. Svaka zemlja predsedavajući može da bira temu koja će joj biti prioritet u narednih šest meseci. Bugarska je tako bila ismevana što je izabrala Zapadni Balkan kao najvažniju temu u trenutku kada niko nije razmišljao o proširenju bloka, pa je na kraju, nakon veoma hvaljenog samita u Sofiji, region vraćen na mapu kao jedan od prioriteta EU. Austrija je, međutim, izabrala migracije, pitanje koje prkosi konsenzusu u EU već duže od tri godine. I ništa se nije promenilo ni u Salcburgu. Holandski premijer Mark Rute izgleda je predvideo haos. Preskočio je večeru kako bi ostao u Hagu zbog važne rasprave u parlamentu o državnom budžetu. Po svemu sudeći, nije propustio ništa. Osim šnicle", zaključuje se u tekstu. ... <<
 
...

 • 0