Jump to content


Photo
- - - - -

on-line diplome


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 seca

seca
  • Members
  • 2,151 posts

Posted 13 June 2008 - 11:05

Intersuje me vase misljenje o on-line skolama i diplomama . Detaljan primer mozete procitati u ovom clanku i sajtu . Nego zamislite situaciju ... zavrsis Slovenacku skolu , sa visokom ocenom,koju svi pljuju i pozovu te na razgovor za posao i zaposle te .

http://www.blic.co.y...vo.php?id=45199

www.doba.rs

#2 noskich

noskich
  • Members
  • 1,351 posts

Posted 13 June 2008 - 12:11

Ne bi trebalo potcenjivati studiranje na daljinu i online studiranje u poredjenju sa klasicnim. Ali, opet sve zavisi koja institucija organizuje kurs i kakve su potrebe polaznika. Ima mnogo obrazovnih ustanova koje obecavaju kule i gradove, a u stvari im je cilj da dobrim marketingom pridobiju polaznike, uzmu im novac, a manje se fokusiraju na kvalitet studija.

Ipak, postoje univerziteti sa kojima ne mozes omanuti. Vec sam ti rekao da sam zavrsio BSc Information Systems & Management na Uni of London - LSE. To nije jedan od kurseva koji su se pojavili sa informatickim bumom, vec je rec o prvim studijama na daljinu na svetu koje su ove godine obelezile jubilej od 150 godina postojanja. S obzirom da su cene u slicnim okvirima uvek bih na prvom mestu preporucio njih jer po mom misljenju nude najvise, zato sam i studirao kod njih.
http://www.londonexternal.ac.uk/

Ko ne moze da se upise na Uni of London (ne ispunjava uslove) moze pokusati na Open University. I oni su isto dobri: http://www.open.ac.uk/

Ukratko, sta se dobija ovim nacinom studiranja: ako napravite dobar izbor studije vrhunskog kvaliteta za neuporedivo manje novca nego da ste on campus student, fleksibilnost za one koji vec rade ili pohadjaju studije pa upisuju druge (moj slucaj), mobilnost - mozete spremati ispite bilo gde, a pri prijavi se naknadno moze izmeniti mesto polaganja (British Council organizuje - imaju predstavnistva u preko 100 zemalja) sto je dragoceno ako zbog posla ili necega drugog morate cesto biti na putu.

Mane: Ako ne planirate odlazak u inostranstvo i niste studirali u toku zaposlenja vec se tek sa ovim zavrsenim studijama pojavljujete na trzistu rada u Srbiji ne treba ocekivati puno. Za one koje nisu videli moje postove na drugoj temi 2 godine nakon diplomiranja putem prijave na oko 60 konkursa nisam mogao da pronadjem posao.
Potrebna je velika disciplina, organizovanost i sposobnost za individualan rad kao i kriticko misljenje. Nemate predavanja niti koga da pitate bilo sta. Postoje uputstva univerziteta i profesora, ali nema direktne povratne sprege (govorim o Uni of London). Rekao bih da to nije za svakoga.

Edited by noskich, 13 June 2008 - 12:51.


#3 de.jian

de.jian
  • Members
  • 143 posts

Posted 25 June 2008 - 11:49

Ima li možda ovde neko info o pouzdanim i ne previše skupim online MBA ili Master programima?

#4 Massive_Attack

Massive_Attack
  • Members
  • 2,103 posts

Posted 06 August 2008 - 21:25

Jel zna neko nesto o ovim likovima?
It-akademija

#5 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 06 August 2008 - 21:41

Ima li možda ovde neko info o pouzdanim i ne previše skupim online MBA ili Master programima?

http://www.phoenix.edu