Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

The Dirtbombs


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
19 replies to this topic

#1 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 10 June 2008 - 13:58

da, posle vise od 3 godine ponovo u beogradu. ima tema od pre 3 god u arhivi klik

karte od sledece nedelje na blagajni skc-a po pretprodajnoj ceni od 1000 din.

Posted Image
http://www.thedirtbombs.net/
http://www.myspace.com/thedirtbombs
http://www.myspace.com/dirtbombs
http://en.wikipedia....i/The_Dirtbombs
http://www.intheredr.../dirtbombs.html

#2 Verbal

Verbal
  • Members
  • 757 posts

Posted 11 June 2008 - 13:36

Super, propustio prvi put.

A Kelley Stoltz?

#3 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 11 June 2008 - 19:34

Super, propustio prvi put.

A Kelley Stoltz?

na zalost - jok. ove sise iz agencije zapele samo da svira u italiji, pa sam se nevidjeno izmaltretirao (a i maltretirao sam tamo par dobrih drugara) da mu sredim 3 svirke pre d-bombs. stvarno su tupani, procenili su da bi tamo prodao vise diskova, a ovde sam mu nudio i honorar (u italiji svira bez honorara, bez klope/pica/spavanja tj. sve sebi mora da plati). nisam siguran, ali ako sam obecao smajserima da ce da otvore za dirtbombs, onda su oni bg predgrupa.

#4 Rad-oh-yeah?

Rad-oh-yeah?
  • Members
  • 21,862 posts

Posted 12 June 2008 - 15:09

A Kelley Stoltz?

Mozda je i bolje sto ih neces videti u kombinaciji sa Dirtbombs - bar meni to nikako nije leglo zajedno...

#5 nonick

nonick
  • Members
  • 1,843 posts

Posted 12 June 2008 - 15:50

Mozda je i bolje sto ih neces videti u kombinaciji sa Dirtbombs - bar meni to nikako nije leglo zajedno...


Horseshoe?
pa bilo je dobro na kraju kad su svi zajedno, oba benda, onako pijani il' na nechemu, svirali 25 minutni inxs cover. Ali stvarno, Kelly Stoltz je bilo umereno shmaranje mada su odlichni muzichari.

+inache novi Dirtbombs album kicks ass, jedan od najboljih concept albuma koji sam ikad chuo.

#6 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 12 June 2008 - 19:11

htedoh da ga dovedem ovde i u hr, ali agencija je mislila samo na italiju. svira sam, bez benda, pa bi mi bilo zanimljivo, a i d-bombs su ga trazili za ispred njih. nema veze, bice, mozda, neki od mojih srpskih favorita (smajser, najverovatnije).

bilbord, by mr. reakcija:
Posted Image

#7 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 13 June 2008 - 19:56

Smatra se da je Mick Collins jedan je od najzanimljivijih autora savremene garažne, a svakako i šire indie scene.
Njegov prvi ozbiljniji bend, The Gories, još za trajanja uspeo je da stekne poštovanja vredan status, a kako je vreme odmicalo, naročito pošto su se Gories raspali, najpre Amerikom, a posle gotovo u svakom delu sveta formirali su se garažni bendovi, po ugledu na ovu detroitsku trojku. 2 gitare, Mick Collins i Dan Kroha (obojica i vokali!!) i oskudan bubanj sa uvek nadrkanom Peggy O’Neil snimili su tri dugosvirajuća remek-dela i pregršt singlova od ‘86. do ‘93.. Bend bez bas gitare, koji izvodi blues teme uz ogromnu količinu nekontrolisane garažne buke, sa maksimalno primitivnim snimcima koji su većinom rađeni uživo u studiju, bend u kome se na vokalima smenjuju crni (Mick Collins) i beli (Dan Kroha) čovek, uspeo je da skrene pažnju, najpre nezavisne rokenrol javnosti (objavljivali su za Crypt Records, ali i Sub Pop, Estrus, In The Red…), a pred kraj karijere stigla je i ponuda od Warner Bros, međutim bend je bio gotova priča i uskoro se raspao.
Godine koje slede nakon kraja The Gories obeležiće sve veća pojava bass-free garage grupa, a prljava, nedoterana, lo-fi produkcija koja ih je karakterisala, doživeće brojne varijacije kroz mnoštvo njihovim radom inspirisanih bendova, uključujući tu i Blues Explosion, i današnje mega zvezde White Stripes.
Sledeća epizoda Collinsovog rokerskog života vezana je za sastav Blacktop. Uprkos tome što je ovaj bend kratko trajao i što je snimio jedan session koji se posle pojavio najpre na 2 albuma, a potom sve skupa + na jednom disku, Blacktop su naišli na možda i veće interesovanje nego sami Gories u svoje vreme. Jednostavno, Mick je svojim talentom i reputacijom među kolegama iz branše izborio mesto za sebe na sceni da su se ubrzo mnogi utrkivali da snime neki album ili makar par pesama sa njim, a neki bi se zadovoljili da im samo producira materijal. Zanimljivo je da u to vreme, sredinom 90-tih, Mick svakodnevno sa svojim prijateljem Jimom Diamondom radi na novim pesmama u Jimovom analognom studiju Ghetto Recorders i na neki način iz te saradnje se i rađaju The Dirtbombs, premda će se sam Diamond kao član benda pojaviti nešto kasnije.
U početku The Dirtbombs nisu imali iskristalisanu viziju kako će se bend razvijati. Mick je imao ideju da okupi svojevrsnu all-star ekipu muzičara Detroita i da sa njima na jedan bezuslovan i neposredan način istražuje i pokušava da pomiri žanrove koji su ga naveli da se maši gitare i mikrofona. Prvi radovi benda čoveka koji je u tom trenutku već viđen za garažnog gurua #1 ličili su mnogo više na eksperiment guitar noisea, kraut rocka, a tek bi Mickov soul vokal povremeno otkrivao sa kojeg je izvora pevač pio vodu. Pored toga sam raspored i zaduženja igrača su sve samo ne neki od garage klišea: 2 bubnja, 2 basa i Mick sa grlom i gitarom. I dok su prvi album “Horndog Fest”, i prvih nekoliko singlova popili i koju kritiku, mahom od strane onih koji su očekivali da će Dirtbombs biti isto što i Gories, Mick za sledeći, “Ultraglide In Black”, sprema 12 obrada “crnih” hitova i jednu jedinu koju je sam potpisao. Među obradama našle su se pesme Marvina Gayea, Steviea Wondera, Barryja Whitea, Curtisa Mayfielda, Georgea Clintona, Phila Lynotta, a album je otvorio mnoga vrata ovom sjajnom bendu i pobrao listom pozitivne ocene. Mnogi su pre njih znali da se pozabave obrađivanjem nekih od soul/R’n’B/funk hitova, ali koliko god da su uspevali u tome, nemoguće je a ne primetiti kako je to daleko iza načina na koji to rade ovaj čovek i njegova družina na ovoj ploči.
Jedan od razloga što se bend odlučio da snimi ove 60’s standarde je i Mickova saradnja sa legendom 60’s R’n’B/soula Detroita - Andreom Williamsom kome je par godina ranije pomogao da se vrati iz mrtvih snimivši sa njim i svojim starim ortakom iz Gories, Danom Krohom, remek-delo “Silky”. Ne samo što je vratio Mr. Rhythma iz zaborava, već ga je upoznao sa gomilom ostalih garage bendova i iz tih poznanstava nastaje još jedan odličan album sa Andreom “The Black Godfather” na kojem su, uz Mickovo posredovanje i produkciju sa Andreom nastupili i: Dirtbombs (naravno!!), Blues Explosion, Countdowns, Compulsive Gamblers, Boss Hog, a i čuveni Stooges saksofonista Steve Macaye.
Posle “Ultraglide In Black” Dirtbombs ostaju jedina grupa sa kojom Mick radi (sa 2 super-grupe, King Sound Quartet i The Screws, objavio je ukupno 3 albuma i par singlova od ‘97. do ‘01.) i, što je najvažnije, prestaje da egzistira na nivou projekta, već studijskim i još više koncertnim aktivnostima poprima obrise novog velikog benda Micka Collinsa.
Sledeći korak u karijeri Dirtbombs je naredni album “Dangerous Magical Noise”. Kao i prethodni, nailazi na samo najviše ocene uz konstataciju da je na ovom čoveku svojstven način, dakle s lakoćom, sjedinio vrlo komplikovane žanrove koji su u raznim periodima odrastanja izvršili presudan uticaj na Collinsa - s jedne strane crna muzika: blues, funk, R’n’B/soul, s druge bela: new wave, punk, garage punk, noise.
Pre tri godine objavljena im je kompilacija singlova “If You Don’t Already Have A Look”, dvostruki cd na kome su se našle mnoge B strane singlova, retki snimci i potpuno šareni izbor obrada na disku broj 2 (GUN CLUB, ROLLING STONES, SOFT CELL, SMOKEY ROBINSON, YOKO ONO, CHEATER SLICKS, BEE GEES…), a krajem februara ove bilo je vreme za novi album “We Have You Surrounded”. Na ovoj ploči Collins se po prvi put pojavljuje u jasno artikulisanom angažovanom izdanju. Od prve do poslednje, 12. pesme na ploči, jasno je da se radi o koncept materijalu na temu “propast moderne civilizacije”. Naročito raduje vešto mirenje mnoštva žanrova koji su u manjoj ili većoj meri uticali na razvoj možda najvećeg garažnog benda poslednjih više godina. Sasvim pitko za uši navikle na Block Party kao i one trenirane na lo-fi zvuku nikad-čuo-garaž-grupa. Sa novim albumom ide i nova turneja, te Dirtbombs od početka 2008. možete zakačiti na najpre američkoj, pa australijskoj, pa opet američkoj turneji, a od 5. juna je krenula i evropska. Posle pune tri godine beogradska publika imaće priliku da ponovo pogleda ovaj sjajan rokenrol bend u četvrtak, 3. jula u SKC-u.



#8 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 18 June 2008 - 17:20

karte od danas u pretprodaji. blagajna skc-a, 1000 din.

#9 Rad-oh-yeah?

Rad-oh-yeah?
  • Members
  • 21,862 posts

Posted 18 June 2008 - 22:41

Horseshoe?

Jeste.

#10 nonick

nonick
  • Members
  • 1,843 posts

Posted 19 June 2008 - 03:52

here...

#11 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 19 June 2008 - 10:51

here...

xaxa, ben zabradio, a mik kao da ne skida tu majicu na celoj turneji :ph34r:

jel imao ben solo tacku? ovde je pevao dirt, dok je mik cukao njegov bubanj.

#12 Rad-oh-yeah?

Rad-oh-yeah?
  • Members
  • 21,862 posts

Posted 23 June 2008 - 06:27

jel imao ben solo tacku? ovde je pevao dirt, dok je mik cukao njegov bubanj.

Nije Mik sed'o za bubnjeve.

(Inace sam za malo ispao iz kadra na fotki, bio sam odmah udesno. :ph34r: )

#13 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 25 June 2008 - 22:59

+++ a gosti na bg koncertu su s.u.s.
http://www.myspace.com/susnroll - ovde je prikaz nastupa na garage spring roll festu #2 u zagrebu, aprila 2008.

#14 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 27 June 2008 - 12:26

Youtube Video ->Original Video


#15 Bad Music For Bad People

Bad Music For Bad People
  • Members
  • 7,230 posts

Posted 29 June 2008 - 09:40

Youtube Video ->Original Video