Jump to content

Photo
* * * * * 8 votes

Novak Djokovic

• Please log in to reply
21231 replies to this topic

#1 djordja

djordja
  • Members
  • 8,095 posts

Posted 22 May 2008 - 10:52

Kad vec to nismo uradili ranije (gresni smo, sta da se radi :) ) , mozda je danas pravi cas da otvorimo i Novakov topic.
Naravno, srecan rodjendan Novace !
Zelje..... pa znamo svi sta mu zelimo, pa da se ne ponavljam :huh: !

p.s. U zurbi sam, nemam vremena da trazim prikladne slicice, ali wega je vec nesto pronasla, pa bi mogla i ovde da nabaci jednu :rolleyes: . A i ostali su tu, pa ce valjda imati vise vremena.

Edited by M.S.25., 08 September 2008 - 21:05.

• 0

#2 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 22 May 2008 - 13:18

Posted Image
  • 0

#3 M.S.25.

M.S.25.
  • Members
  • 16,255 posts

Posted 22 May 2008 - 13:49

Srećan rođendan i sve najlepše! :rolleyes:
  • 0

#4 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 22 May 2008 - 14:37

Skromno mu želim da do sledećeg rodjendana osvoji sve slamove kao i olimpijadu i masters kup!
  • 2

#5 2103 G

2103 G
  • Members
  • 62 posts

Posted 22 May 2008 - 14:44

Novaku SRECAN RODJENDAN, zelim mu puno zdravlja i srece, i naravno, trofeja :rolleyes:
  • 0

#6 cecans

cecans
  • Members
  • 1,676 posts

Posted 22 May 2008 - 16:54

Skromno mu želim da do sledećeg rodjendana osvoji sve slamove kao i olimpijadu i masters kup!

Potpisujem :rolleyes: ! Srecan rodjendan Nole!
  • 0

#7 enamat

enamat
  • Members
  • 7,507 posts

Posted 23 May 2008 - 11:45

Pridruzujem se cestitkama sa dan zakasnjenja. 21 godina, sad moze da se alkoholise i u USA :rolleyes:
Meni vec dugo bode oci sto imamo topike za Anu i Jecu, a Novakov ne postoji, i sve kao otvoricu, otvoricu samo sto nisam i na kraju nista. Svaka cast Djordja!
  • 0

#8 2103 G

2103 G
  • Members
  • 62 posts

Posted 23 May 2008 - 21:32

Đoković: Srušiću Rafu!

NOVAK Đoković je spreman za uspeh u Parizu.
- Psihički sam veoma dobro. Poslednjih nekoliko meseci sam, sigurno, dobio dosta samopouzdanja na velikim turnirima, jer sam mnogo više pobeđivao nego što sam gubio. Fizički sam pokušao da se oporavim i pripremim u ovih desetak dana, koliko sam imao od nedavno završenog turnira u Hamburgu. Mislim i nadam se da sam dovoljno spreman da izdržim velike napore na Rolan Garosu - rekao je Novak Đoković u petak na konferenciji za novinare.
* Hoće li ovo biti vaš turnir?
- Odlazim na svaki turnir sa željom da pobedim i uvek sam optimista, o kakvom god meču i protivniku da se radi. Mislim da imam dovoljno kvaliteta i to sam pokazao poslednjih godinu dana, rezultatima na svim podlogama. Zato smatram da imam dovoljno razloga da se nadam da ću dogurati daleko na Rolan Garosu. Nisam, ipak, glavni favorit, ispred mene su dvojica igrača koji su postizali bolje rezultate na šljaci u proteklih nekoliko godina. Ići ću, jednostavno, iz meča u meč i neću se opterećivati prevelikim ciljevima.
* Da li je konačno došlo vreme da pobedite Španca Nadala?
- Jeste! Svaki meč koji igram protiv njega pun je iščekivanja. Ali, nije lako. On je dominantan na ovoj podlozi, očigledno se najbolje oseća, fizički je superioran nad protivnicima i to ga čini toliko uspešnim. Ja sam, međutim, sve bliže ostvarenju tog cilja, pobede nad Rafaelom Nadalom na Rolan Garosu! Ipak, dug je put do tog polufinala...

* Veliki je broj srpskih igrača ove godine na Rolan Garosu...
- Srbija treba da bude veoma ponosna na rezultate koje postižu teniseri i teniserke i veoma mi je drago što smo u mogućnosti da u tolikom broju predstavljamo Srbiju.

DENIS "NAPAST"
ĐOKOVIĆ u prvom kolu igra protiv neugodnog, ali ipak nedoraslog Nemca Denisa Gremelmajera.
- Nezgodan je protivnik. Ove godine je postigao nekoliko zapaženih rezultata na ovoj podlozi. Namučio je čak i Federera. Sigurno ga ne treba potcenjivati, iako ću biti favorit - poručio je Đoković.

POKUŠALI SU DA ME UVUKU U POLITIKU
U SRBIJI uvek ide red sporta, red - politike.
- Imali smo dosta teških trenutaka u prošlosti, naročito političkih. Neki su pokušali da me uvuku u izbore, politiku i slično, ali ja sam uvek bio na distanci i stavljao do znanja da me samo interesuje tenis, da predstavljam svoju zemlju na najlepši mogući način - istakao je Đoković u petak u Parizu.

http://www.novosti.r...atum=2008-05-23
  • 0

#9 M.S.25.

M.S.25.
  • Members
  • 16,255 posts

Posted 26 May 2008 - 09:55

novak o federeru i samprasovom rekordu

Ne znam da li ste ovo čitali.Moram da priznam da se veoma slatko nasmejem čim se negde započne priča o ovoj izjavi iz tog teksta, to jest o Novakovoj aroganciji:

"This time last year I would have said Federer would beat Sampras's record. Now I'm not so sure," said Djokovic. "His aura has gone. He's not as dominant as he was, and since I beat him in Australia he's looked frustrated. Players are beginning to challenge him now, especially myself and Rafa. He's got 12 Grand Slams to his name and maybe he will beat Sampras, but now I'm here it will be tough for him."

Da li je ova izjava arogantna?Mislim da jeste.Da li je Novak arogantan?Mislim da jeste.Međutim, sviđalo se to nekome ili ne, od one njegove (u svoje vreme) senzacionalne izjave da će biti broj 1, kao i mnogih drugih, proteklo je mnogo vode i većinu od njih je potkrepio igrom i rezultatima. Tako i ova izjava deluje arogantno, pa i opasno.Ja je, lično, ne bih izgovorila, makar tako i mislila.Ipak, to je i hrabrost.

U ovoj izjavi sadržano je ono što zapravo svi misle, tačnije-Rodžerovi fanovi se pribojavaju, hejteri nadaju, analitičari razmatraju kao mogućnost...na Rodžeru je da dokaže suprotno, na Novaku (i drugima) da pretvori u dela...
  • 0

#10 Delester

Delester
  • Members
  • 7,263 posts

Posted 26 May 2008 - 10:08

Uopste ne mislim da je arogantna (izjava), smatram je cistim realizmom. Samo sto na glas deluje zastrasujuce za neke Fedjine fanove , ali nista manje stvarno. :rolleyes:
Cim neko pretenduje na mesto broj jedan kao sto to cini Novak ( a to je brzo i ocigledno pretendovanje), odmah ga smatraju arogantnim, k'o da mora da se non stop izvinjava usput, sto ih sve ostavlja u prasini :huh: Decko samo ima petlju da kaze ono sto mnogi ne bi smeli i sve sto je rekao je na mestu. Od njega samo zavisi kada i koliko brzo ce se sve odigrati.
  • 0

#11 wwww

wwww
  • Members
  • 17,238 posts

Posted 26 May 2008 - 10:55

Dakle, psiholoski rat je poceo! :rolleyes:

Cini mi se da je Novak i ekipa oko njega zakljucila da treba malo da porade na tom planu, da Federera dovedu u situaciju da pocinje da sumnja u to da ce svaki put kad izadje na teren pobediti, cime ce i biti ranjiviji (i laksi za pobediti - a kaze se da je za tenis bitno i ono sto je u glavi, izmedju usiju). A i da ohrabre i druge igrace koji dodatno treba da pomognu svemu tome i olaksaju Novaku. Nadalovo dosadasnje ponasanje prema Federeru (ma koliko fer i fino, kulturno) je zapravo samo ucvrscivalo Federerovu dominaciju i nedodirljivost, davalo mu dodatnu snagu, tako da su u principu svi unapred predavali mec i olaksavali mu posao na terenu (mada bi i bez toga sigurno pobedjivao). Naravno, ovo moze i da izprovocira Federera, pa da odgovor bude zesci, ali moze i da ga iznervira pa da postane nervozniji i pocne vise da gresi.
Naravno, ni druga strana ne sedi bas skrstenih ruku sto se tice psiholoskog rata (a tata Djokovic im lepo svojim ponasanjem daje dodatnog povoda).

Sve u svemu, izgleda da ce pored teniske borbe biti zanimljiva i ova psiholoska. Hoce li Novak moci to da izdrzi, uz dobru igru na terenu? Vidjeticemo. Valjda hoce.
  • 0

#12 M.S.25.

M.S.25.
  • Members
  • 16,255 posts

Posted 26 May 2008 - 11:55

Da, i ja to doživljavam kao pravi psihološki rat.Mada, mislim da Đoković ujedno i VERUJE u to.To je dobra stvar.Nekad je istina da ko visoko leti nisko pada, međutim ja sam davno prevazišla uverenje da je skromnost vrlina (naravno, treba imati i pokriće).Ma koliko da je simpatično slušati Rafine izjave pred susrete na šljaci sa Fedom (he is favorit, no?) i ma koliko to ima svojevrstan šmek zbog suprotnosti sa igrom koja je za divljenje, tenisu treba i jedan samouvereni karakter koji neće da krije da mu je cilj da LIČNO svrgne najvećeg svih vremena.Ne da strpljivo čeka njegovu penziju i skuplja mrvice, ne da izlazi na teren kao pokisao kad treba da se susretne sa Mr Big-om, ne da daje ušećerene izjave iz straha da ga ovaj ne rastrgne, ili zato što je lažno (pa i stvarno) skroman.
  • 0

#13 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 26 May 2008 - 12:06

Ne vidim nikakvu aroganciju. Dečko je pun samopozdanja i to sa pokrićem. Kada bi Goblin nešto tako izjavio to bi bila arogancija.
Ne vidim šta to Nole treba da izjavi da bi ljudi bili zadovoljni . Možda da kaže "E ja želim da dodjem do polufinala (finala) i da tu kao dobro dete skinem gaće pred Federerom (Nadalom) i pokorno se nag..im!"

Edited by gmboki, 26 May 2008 - 12:07.

• 0

#14 wwww

wwww
  • Members
  • 17,238 posts

Posted 26 May 2008 - 12:16

Licno mislim da i ATP-u odovara da ima malo varnica oko tenisa, time sam sport postaje interesantniji za sire narodne mase, a time i vise para za ATP (+sponzore itd.)
  • 0

#15 wyz

wyz
  • Members
  • 42 posts

Posted 26 May 2008 - 13:52

Mnogi misle da Nole treba da kaže upravo to. Na to se svode izjave ostalih tenisera o Federeru poslednjih godina ( I :rolleyes: Roger :huh: ). Ovakva izjava deluje arogantno, posebno što je jedna od rekih koje odstupaju od šablona. Otud i neke od glavnih zamerki Djokoviću: nema poštovanja prema protivniku (čitaj Federeru), arogantan, nevaspitan... Kao i izjava da želi da bude #1.

Meni se sviđa njegova iskrenost (niko ne postaje profi teniser sa željom da bude 265. na rang listi), ali iskrenost retko kada ima dobru recepciju. Većina voli laskanje i lažnu skromnost.

Edited by wyz, 26 May 2008 - 18:11.

• 0