Đoković: Srušiću Rafu!NOVAK Đoković je spreman za uspeh u Parizu.
- Psihički sam veoma dobro. Poslednjih nekoliko meseci sam, sigurno, dobio dosta samopouzdanja na velikim turnirima, jer sam mnogo više pobeđivao nego što sam gubio. Fizički sam pokušao da se oporavim i pripremim u ovih desetak dana, koliko sam imao od nedavno završenog turnira u Hamburgu. Mislim i nadam se da sam dovoljno spreman da izdržim velike napore na Rolan Garosu - rekao je Novak Đoković u petak na konferenciji za novinare.
* Hoće li ovo biti vaš turnir?
- Odlazim na svaki turnir sa željom da pobedim i uvek sam optimista, o kakvom god meču i protivniku da se radi. Mislim da imam dovoljno kvaliteta i to sam pokazao poslednjih godinu dana, rezultatima na svim podlogama. Zato smatram da imam dovoljno razloga da se nadam da ću dogurati daleko na Rolan Garosu. Nisam, ipak, glavni favorit, ispred mene su dvojica igrača koji su postizali bolje rezultate na šljaci u proteklih nekoliko godina. Ići ću, jednostavno, iz meča u meč i neću se opterećivati prevelikim ciljevima.
* Da li je konačno došlo vreme da pobedite Španca Nadala?
- Jeste! Svaki meč koji igram protiv njega pun je iščekivanja. Ali, nije lako. On je dominantan na ovoj podlozi, očigledno se najbolje oseća, fizički je superioran nad protivnicima i to ga čini toliko uspešnim. Ja sam, međutim, sve bliže ostvarenju tog cilja, pobede nad Rafaelom Nadalom na Rolan Garosu! Ipak, dug je put do tog polufinala...* Veliki je broj srpskih igrača ove godine na Rolan Garosu...
- Srbija treba da bude veoma ponosna na rezultate koje postižu teniseri i teniserke i veoma mi je drago što smo u mogućnosti da u tolikom broju predstavljamo Srbiju.
DENIS "NAPAST"
ĐOKOVIĆ u prvom kolu igra protiv neugodnog, ali ipak nedoraslog Nemca Denisa Gremelmajera.
- Nezgodan je protivnik. Ove godine je postigao nekoliko zapaženih rezultata na ovoj podlozi. Namučio je čak i Federera. Sigurno ga ne treba potcenjivati, iako ću biti favorit - poručio je Đoković.
POKUŠALI SU DA ME UVUKU U POLITIKU
U SRBIJI uvek ide red sporta, red - politike.
- Imali smo dosta teških trenutaka u prošlosti, naročito političkih.
Neki su pokušali da me uvuku u izbore, politiku i slično, ali ja sam uvek bio na distanci i stavljao do znanja da me samo interesuje tenis, da predstavljam svoju zemlju na najlepši mogući način - istakao je Đoković u petak u Parizu.
http://www.novosti.r...atum=2008-05-23