Svi smo mi pomalo Turci
Posted 18 May 2008 - 12:45
Elem, sta sam hteo da kazem. Pitao sam se,posle mog zadnjeg boravka, da li je moj drugar ipak bio u pravu? Gledajuci infrastrukturu grada Beograda, nisam uspeo nista novo da vidim.Tu i tamo je poneka ulica popravljena,poneki parking , ekstra kontejner. Beograd ima jos uvek dva mosta koji Srbi nisu sagradili a zgrade se crne kao i pre 20 godina. Prljavstina na sve strane. Taksisti teraju jos uvek po svome a ljubaznosti ni na vidiku. Birokratija je jos uvek svugde prisutna. Dokumenta se overavaju dva dana a odredjeni gradski oci ni stampac nemaju vec moras da ides u drugu zgradu za stampac pa se se onda vracas pa sve u krug ( a tek cekanje).
A sta reci o licnom vaspitanju. Na svakom cosku se psuje, na ulici, u prodavnici, kod frizera. Svima je normalno da pred detetom od pet godina opsujes nesto i da ocekujes da to dete normalno raste. Higijena je, ipak nesto sto me najvise pogodilo. Pitam se zasto pored toliko vode u Beogradu i Srbiji vecina ljudi ne koristi tu pogodnost? Imao sam ocecaj( u basu,taksiju,restoranu) da je dezodorans i slicna sredstva prosto zabranjen.
Procitah na nekim plakatama da je Beograd svet, pa sve prevedeno i na engleski. Meni se ipak cini recimo po pitanju mode, da je moda zaobisla Beograd. Muskarci jos uvek bez pederuse ne izlaze na ulice (bez obaveznih prugastih polo majci) a zene ili nemaju obrve ili lice na Ruskinje.
Ovom prilikom cu da izostavim cistocu toaleta, usluge konobara, ljubaznost salterskih radnika, GSP, obrazovne institucije i TV program. Sto se TV-a tice moram samo ovo da dodam u vezi B-92. Drago mi je da tu televiziju ne gledam svaki dan i drago mi je da B-92 ima svoj radio jer ja ne videh razlike izmedju B-92 tv i ostalih kojih ima u izobilju.
E sad "rodjaci", znam da ce mnogi da se naljute ali ja ne mogu da se otmem utisku i nagonu u meni koji me tera da mom drugaru dam za pravo da smo svi mi ipak pomalo Turci a da Beograd ipak nije svet vec varosica kojoj Turci najbolju tvrdjavu ostavise a Nemci i Rusi jedina dva mosta.
Pozdrav
Posted 18 May 2008 - 12:50
edit: A ni Turci nisu vise sto su nekad bili

Edited by cyberwor/L/d, 18 May 2008 - 12:51.
Posted 18 May 2008 - 18:30
Moj drugar mi u sali uvek zna reci da smo mi svi pomalo Turci.
1000 puta prezvakana tema ovde. Srbija je oduvek bila takva i sustina je da ti samo nisi ranije primetio da je to tako.
Posted 18 May 2008 - 19:31
nemoj da se ljuts ali nisu u pitanju majce nego majice.Procitah na nekim plakatama da je Beograd svet, pa sve prevedeno i na engleski. Meni se ipak cini recimo po pitanju mode, da je moda zaobisla Beograd. Muskarci jos uvek bez pederuse ne izlaze na ulice (bez obaveznih prugastih polo majci) a zene ili nemaju obrve ili lice na Ruskinje.
.......
E sad "rodjaci", znam da ce mnogi da se naljute ali ja ne mogu da se otmem utisku i nagonu u meni koji me tera da mom drugaru dam za pravo da smo svi mi ipak pomalo Turci a da Beograd ipak nije svet vec varosica kojoj Turci najbolju tvrdjavu ostavise a Nemci i Rusi jedina dva mosta.
Takodje, sta nedostaje Ruskinjama ili Turcima. Beograd nikada nece biti svet ako sa podsmehom gleda na Ruse, Turke, Afrikance, i bilo koji narod, zemlju, i mesto.
Svet je stanje duha, a majice se lako svuku ili navuku.
Posted 18 May 2008 - 20:17

Posted 18 May 2008 - 21:02
Pozdrav
Posted 18 May 2008 - 21:22
evo ti na poklon

Edited by shivaja, 18 May 2008 - 21:23.
Posted 18 May 2008 - 22:10
ili oboje.
Posted 18 May 2008 - 22:41
sto se tusiranja tice, u redu je da se stedi voda, malo je ima
Posted 18 May 2008 - 23:15
ko god uporedi turke s nazadnim svetom tipa "svi smo mi... turci" il nikada nije bio u turskim metropolama, ili je ucio o turskoj od nacionalistickih knjiga.
ili oboje.
da, vidis, potpuno tacno.
sta su to pederuse ?
Posted 18 May 2008 - 23:35
Valjda se svi kupaju subotom i nedeljom.
Mada ni drugi dani nisu za pohvalu.
Ja se kupam nedeljom, kad me mama napomene...
sta su to pederuse ?
Lezbejke.
Posted 18 May 2008 - 23:45
Posted 19 May 2008 - 00:01
danas sam se na povratku s posla iznenadila koliko je ljudi kraj save. roshtiljaju, igraju se, trche, vozaju rolere. milinica od zzamora.
Edited by maski, 19 May 2008 - 00:02.
Posted 19 May 2008 - 01:47
Pozdrav
ti, "rodjace" odavno (ako si ikad) ne bese u beogradu. u turskoj, verujem nikad, kad ovako sta mozes da pricas. zna istanbul da bude "prljav" posle ponoci, do ujutro "gradska cistoca" pocisti (veliki grad, bas kao i new york, samo malo manji, jos uvek kosmopolitski). ili si mozda, jos jedan nevoljnik koga beograd "nije prihvatio" pa se sada svetis

shivaja: penizioneri po beogradu u velikoj vecini slucajeva nemaju para da kupe sapuna. i meni miris ljudskog znoja po autobusima i autobuskim stajalistima smeta. pogledam, vidim da je veselnik penzioner ili izbeglica i shvatim da NEMAJU PARA DA KUPE SAPUNA, a mozda nemaju ni kupatilo. oprostite na vikanju. neki ne cuju dok ne zAURlas

sam' da se zna: odavno nisam beogradjanka. pisem iz "dijasere".
Posted 19 May 2008 - 01:49
deo beograda u kom ja zzivim lepshi je nego ikada. u poslednje tri godine na keju redovno shishaju travu, neguju i obnavljaju biljke i drveche. s jeseni usisavaju lishche.
danas sam se na povratku s posla iznenadila koliko je ljudi kraj save. roshtiljaju, igraju se, trche, vozaju rolere. milinica od zzamora.
bas lepo. kad dodjem na jesen, moracu da obidjem. govoris o savskom keju u bloku 45? ili je nesto novo?