Podsetiću te, mi raspravljamo o mogućnostima reforme obrazovanja u Srbiji. To obuhvata i osnovno i srednje i visoko obrazovanje i ne možemo raspravljati o visokom a da ne pominjemo i niže nivoe. Ja sam ti skrenuo pažnju na to kako loše osnovno i srednje obrazovanje dovodo do lošeg visokog obrazovanja i tu tržište ništa ne pomaže. A visoko obrazovanih imamo jako malo, kvalitetno visoko obrazovanih još manje.Ovo je odgovor na moj citat o privatnom ponasanju drzavnih fakulteta. Ne znam kakve ima veze osnovno i srednje obrazovanje sa tim, ali dobro.
Da li sam negde napisao da je srednje i osnovno obrazovanje u Srbiji dobro? Pa upravo u tim kategorijama smo bili poslednji na PISA testu.
Uostalom, "ekonomija znanja" ne trpi visok procenat ljudi koji nemaju visoko obrazovanje (sigurno ne vise od 10%).
To što postoje prepreke znači da treba da dignemo ruke? U čemu je poenta?
Ne znam sto toliki hostility, ali evo, kad sretnes Srbijanku ti je pitaj, da li je moguca reforma prosvete, onako kako je ti zamisljas, da li ona moze to sprovede i ciju bi podrsku imala? Ako je odgovor ne, pitaj je da li je bar moguce uraditi reformu Univerziteta u Beogradu.

Pa eto, to ti je domaći kapitalizam. To ti je domaće tržište. Moš mislit kakvo će obrazovanje da nam se izrodi stimulisano takvim tržištem.I da, kakve veze ima klub Privrednik sa mojom kratkom hipotetickom analizom ministrovanja Srbijanke Turajlic?