Master na ekonomskom
Posted 03 May 2008 - 20:27
Posted 04 May 2008 - 01:27
Zdravo svima! Zna li mozda neko koliko kostaju studije mastera na ekonomskom fakultetu? Jel postoji "budzet"/"samofinansiranje". ili samo "samofinansiranje"? Hvala unapred!
120.000, budzet ima samo za diplomce Ekofa i to ako upisuju isti smer na kome su diplomirali. Ali ti proveri ovo.
Posted 04 May 2008 - 09:23
120.000, budzet ima samo za diplomce Ekofa i to ako upisuju isti smer na kome su diplomirali. Ali ti proveri ovo.
Ne, budzeta nema, mada sve zavisi od odluke ministarstva. Prosle godine ga je bilo, ali mislim da ove godine ministarstvo nije odobrilo nijedno mesto za budzet. Studenti se za budzet rangiraju prema broju poena.
Posted 17 June 2008 - 15:25

Posted 17 June 2008 - 19:20
Imaj na umu da ces verovatno pored skolarine placati i svaki ispit, master tezu, knjige i sve ostalo. Prakticno, bar tako bese pre 2 godine (pozvati i proveriti), ti 120.000 din placas profesore i stolicu na Ekofu.
Ne, vise nije tako. Placa se samo master teza.
Posted 18 June 2008 - 09:08
Posted 22 June 2008 - 10:23

Posted 22 June 2008 - 10:59
Sve informacije uglavnom imas na sajtu faksa ali moj savet ti je da ni ne pokusavas da ides na master na ekonomski.... Kao prvo ako nisi sa Ekonomskog moraces da polazes prijemni, uglavnom se polazu najtezi predmeti sa studija, a ako malo proceprkas po sajtu pronacices rezultate i videces da prijemni polozi manje od 5% ljudi.... Onda sam master je nekvalitetan - ako si zavrsio Ekonomski to je uglavno isto palamudjenje kao na osnovnim studijama sa vrlo malo dodatih novih stvari, jedino ako promenis smer pa da ti bude zanimljivije.... Neki smerovi su toliko malobrojni da im neka predavanja ni ne organizuju - konkretno znam slucaj u kome u drugom semestru nijedno jedino predavanje nije organizovano - tako da moras sam da savladas neke stvari....u svakom slucaju dobroooo razmisli sta ces da uradis....
Ovo za prijemni nije tacno, prijemni je izuzetno lak, i polozi ga 95% kandidata.
Posted 23 June 2008 - 17:37
Posted 20 February 2011 - 15:32
Posted 04 October 2011 - 12:03

Posted 13 October 2011 - 13:49
Posted 13 October 2011 - 14:09
Može li se sa strukovnih na master studije?
Koliko ja znam, ne. Master studije su nastavak akademskih studija, a sa strukovnih mozes na specijalisticke (valjda?)
Posted 02 July 2014 - 21:36
Pozdrav. Da ne otvaram novu temu dižem ovu iz mrtvih...
Ovako, završio sam agroekonomiju na Poljoprivrednom na BU, i polako dolazi vreme za master. Prvo sam mislio da ću onako po "defaultu" samo nastaviti master na ovom mom. Medjutim, kako se dan odluke priblizava, moj, već sada bivši fakultet, mi je sve manje i manje privlačan za master. Da ga sad ne ocrnjujem, već da predjem na konkretno.
Da li neko zna okvirno kada su termini za polaganje prijemnog ispita za master na ekofu (proverio sam već na sajtu, nema)?
Da li ove godine postoji budžet?
Mislio sam da upišem marketing menadžment, ima da se sprema neka knjiga od osnove marketinga + mankju? Kakva je ta knjiga "osnove marketinga", koliko treba da se spremi?
i na kraju koliko to sve zapravo košta, ispiti, prijave odbrane, da se kasnije ne češkam po glavi?
Pozdrav
Posted 16 July 2014 - 19:21
Pozdrav. Da ne otvaram novu temu dižem ovu iz mrtvih...
Ovako, završio sam agroekonomiju na Poljoprivrednom na BU, i polako dolazi vreme za master. Prvo sam mislio da ću onako po "defaultu" samo nastaviti master na ovom mom. Medjutim, kako se dan odluke priblizava, moj, već sada bivši fakultet, mi je sve manje i manje privlačan za master. Da ga sad ne ocrnjujem, već da predjem na konkretno.
Da li neko zna okvirno kada su termini za polaganje prijemnog ispita za master na ekofu (proverio sam već na sajtu, nema)?
Da li ove godine postoji budžet?
Mislio sam da upišem marketing menadžment, ima da se sprema neka knjiga od osnove marketinga + mankju? Kakva je ta knjiga "osnove marketinga", koliko treba da se spremi?
i na kraju koliko to sve zapravo košta, ispiti, prijave odbrane, da se kasnije ne češkam po glavi?
Pozdrav
Ево ти овако инфо из прве руке, пошто сам ја почео да спремам тј. учим за тај пријемни.
Термин пријемног ће бити тамо негде у октобру, врв око 15 октобра.
Постоји буџет али на њега ћеш врло тешко да упаднеш, јер има мало места и то углавном упадну људи који само настављају са Екофа даље. Полажеш пријемни који се састоји из 4 предмета Основи економије су ти обавезни то је тај Менкју, бираш 2 предмета из 1 и 2 године и 4 предмет ти зависи од смера који уписујеш, конкретно за твој не знам тај предмет што си навео ошто сам ја узео други да спремам. Полагање пријемног ти кошта око 9900 значи 10 сома, дајеш само да би полагао и то ти се не враћа ако паднеш. Школарина ће бити неких 120-130 000 динара. Не знам јесам пропустио још нешто да ти кажем, а да те занима ?
*** Сад сам тек укапирао да сам ти лоше написао, како си завшрио државни факс за тебе је пријемни испит од 2 предмета, основи економије и то имаш одређене главе
Edited by srleprle, 17 July 2014 - 07:51.