Jump to content


Photo
- - - - -

Varsava


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
17 replies to this topic

#16 SC80

SC80
  • Members
  • 200 posts

Posted 29 September 2008 - 23:27

Dakle vratila sam se juce, i odusevljena sam !!

U Varsavi sam zbog posla imala malo vremena tako da sam zrtvovala rucak i odmor da bih prvog dana videla Lazienskowy park-predivan,i veverice su opasne !! - a drugi dan ceo centar,kraljevsku rutu i sve to. Ne znam zasto Varsava ima famu ruznog grada,naravno da ima socijalistickih blokova,i ono cudo od Palache kulture je stvarno neverovatno,ali centar je predivan,i da ne znam,nikad ne bih mislila da je rekonstruisan.

Prve noci sam sa kolegama vecerala u "Pod Samsoniem",ili nesto slicno,ulica Freta 3,jevrejsko-poljska kuhinja i starija blajhana gospodja koja nam je odmah kao mama rekla sta treba da narucimo i generalno nas bossed around.Lepo mesto-to je bio izbor kolega,a druge dane sam jela u hotelu,zbog nedostatka vremena,tako da nisam stigla da isprobam Svejka,sorry.

Posle sam isla u Krakow,na svoju ruku,u prethodno rezervisan hotel "Wawel",toplo preporucujem,vozom koji lici na nase po kupeima od sest sedista ali ne i po punktualnosti koja je svajcarska. I na voznoj stanici i po gradovima svi govore dovoljno engleskog da pomognu.

Krakow je predivan !! Koliko crkava,divnih starih grada , atmosfera raspusta i puno turista. Nisam imala pojma da je to tolika turisticka destinacija. Restoran "Miod malina" , u istoj ulici kao i hotel-Poselska (iako je ulaz sa druge) ne treba propustiti,odlican i nije skup,dva puta smo tamo jeli koliko nam se svidio.

Probala sam i zur - supu , posle koje skoro nisam uspela da zavrsim golabki,koliko je sve to hranljivo,pogotovo za nekog naviknutog na mediteransku dijetu,a uzivala sam u patkama i supama od pecurki....

Iznenadilo me je koliko je zemlja razvijena -sigurno da nije sve tako idealno kao sto to mojim ocima turista izgleda,jer inace ne bi bilo tolike emigracije ( i ovde u Spaniji ima jako puno Poljaka) ali opsti utisak je prosperitetne zemlje.


Cak nam je i sunce sijalo,posle prvog dana i po kise...........hvala na preporukama i nadam se da cu da se vratim i istrazim i prirodu sledeci put-kroz prozor voza je izgledala kao prava idila...

#17 Rave92

Rave92
  • Members
  • 356 posts

Posted 12 October 2008 - 11:51

Da Vrasava je predivan rad, posebno Lazienki park. Jesi li bio na stare miasto? Isto je prelijepo, a Palac Kultury im je na neki nacin oziljak, jer im je to Stalin uradio kao nesto tipa "Poljska je Ruska" :P. Sto se tice razvijenosti Poljske, ona jeste razvijenija od nas, ali ne i toliko. Osim Varsave, Krakowa i neki drugih vecih gradova, ostalo je tragedija. Putevi izvan Varsave isto su tragedija, ali sigurno ce i to popraviti. Takodje si mogao da posjetis njihove trzne centre kao Arkadia ili Zlatne terase.

Edited by Rave92, 12 October 2008 - 11:58.


#18 SC80

SC80
  • Members
  • 200 posts

Posted 15 October 2008 - 23:41

Da Vrasava je predivan rad, posebno Lazienki park. Jesi li bio na stare miasto? Isto je prelijepo, a Palac Kultury im je na neki nacin oziljak, jer im je to Stalin uradio kao nesto tipa "Poljska je Ruska" :ph34r:. Sto se tice razvijenosti Poljske, ona jeste razvijenija od nas, ali ne i toliko. Osim Varsave, Krakowa i neki drugih vecih gradova, ostalo je tragedija. Putevi izvan Varsave isto su tragedija, ali sigurno ce i to popraviti. Takodje si mogao da posjetis njihove trzne centre kao Arkadia ili Zlatne terase.



Bila sam na Staro Miasto , dobro sam propesacila ceo centar Varsave...nisam imala vremena za radnje , a ionako je sve to uglavnom slicno...jesam usla u jednu samoposlugu i snabdela se esencijom ruma,makom i tako tim stvarima koje kupujem kad idem na odmor kod nas a kojih je ovde u Madridu teze naci.

Za puteve mi je koleginica sa posla,Poljakinja,rekla da su tragedija,zato smo i isli vozom-300 km od Varsave do Krakowa predjes za 3 sata vozom a navodno tesko da za manje od 5 autom , baska glava u torbi.