Nije to bilo tad, vec za vreme Wimbldona 2006. Nekako u isto vreme odrzavali su se koncerti LiveAid8 sirom sveta, za pomoc gladnima u Africi, ceo svet je brujao o tome, mnogi smo putem interneta slali poruke podrske itd, ali TMF nije cuo niti za taj dogadjaj niti za njegovog idejnog tvorca i zivu legendu ser Boba Geldofa.
U to vreme je to sve bas zvucalo kao tezak blam, tim pre jer mu se sve desavalo pred nosom, mislim glavni koncert je bio u Londonu, tu je bila i velicanstvena Angie Jolie i jos gomila poznatog sveta. Ne znati za to nije vise stvar opste kulture, tu se radi gotovo o autizmu, mozda kod takvih likova stvarno postoji neki "teniski" autizam. Drago mi je sto je Nole totalna suprotnost tome (to je ona socijalna inteligencija o kojoj ste ovde pricali), pa ne mora nikad da dostigne takve teniske visine, ako ce cena biti da od sebe napravi slucaj zvani "socijalni retard".
I meni se cini da je to bilo 2006-te, ali me mrzelo da bas jurim po internetu tacnu informaciju, a i da napisem nesto za sta ne znam da je bas 100% tacno (da bas ne lupim).
Elem, mislim da je tvoja teza o "teniskom" autizmu za dobar deo likova u svetu tenisa apsolutno primenljiva. Nesto slicno mi je palo na pamet pre nekoliko sedmica/meseci kada se diskutovalo o navikama pojedinih tenisera, tripovima, ritualima (mislim da je to pocelo wegginom pricom o Vaidisovoj koja napusta Federation kup reprezentaciju jer joj ne odgovara timski rad itd. i generalno potrebom tenisera da zive u nekom svom svetu da bi mogli da budu uspesni, da se potpuno iskljuce i izoluju od spoljasnjeg sveta - sto npr. nije slucaj sa Jelenom koja ima potrebu da u toku tih sat-dva, koliko traje mec, komunicira s publikom itd. itd. - valjda se secate price). Iskreno, tada mi je palo na pamet da ne zelim da moje dete bude takvo, da zbog uspeha u necemu (sportu ili bilo cemu drugom) postane "operisano" od svega drugog.
Takodje mi je bilo tuzno (grozno) da procitam pricu o Fereru da ga je trener svojevremeno bio zakljucao u neku ostavu ili slicno (ne secam se sad bas, a mrzi me sad da kopam) kada se ovaj nije dovoljno trudio na treningu, ili kada ga je izbacio sa treninga (takodje jer se nije dovoljno trudio), pa mu je jedina opcija bila da ode da fizikalise, na nekoj gradjevini cini mi se, pa da time zaradjuje za zivot.

U sustini, cini mi se da je sudbina mnogih tenisera na neki nacin i tuzna, u smislu da su zbog uspeha u tenisu morali da zrtvuju mnoge stvari koje su bile tako normalne za njihove vrsnjake, i da su oni i sa 20-21-22 godine jos uvek u sustini deca.
Sto se tice Jelene, cini se da ona sasvim lepo uziva, kako u tenisu tako i u propratnim aktivnostima. Mozda je malo neislifovana, mozda bi ponekad mogla da bude malo pazljivija pri davanju izjava, ali mi se cini da za sada za nju ne postoji opasnost od "teniskog" autizma.
Slicno mi se cini za Novaka, mada njegovo tapkanje loptice x-puta malo zabrinjava

Ana je mozda samo drugacijeg temperamenta od ovo dvoje, uz, cini mi se, najprofesionalniji PR od svo troje.
Edited by wwww, 11 April 2008 - 23:53.