Jump to content

Photo
* * * * * 4 votes

O svacemu po malo i mnogo o nicemu

• Please log in to reply
39969 replies to this topic

#16 greeneyes

greeneyes
  • Members
  • 1,109 posts

Posted 08 April 2008 - 21:55

@wegga

Cerka je stvarno kreativna i talentovana. Pretpostavljam, da je na mamu. :huh:
Samo pazi, da ti ne pokucaju ceski poreznici na vrata. :rolleyes:
  • 0

#17 moke

moke
  • Members
  • 2,958 posts

Posted 08 April 2008 - 22:50

@wegga

jako mi se sviđa tvoj rad. pratio sam link dok je još stajao u tvom sigu... mislim ne znam koliko ti sve ovo znači jer ja sam samo laik (koji doduše voli da misli da ima dobro oko - taština) ali ja sam ti sad to rekao pa ti vidi šta ćeš. :rolleyes:

nešto sam dobro raspoložen večeras jbg... muzička ilustracija: gui boratto - beautiful life
  • 0

#18 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 09 April 2008 - 00:02

@wegga

jako mi se sviđa tvoj rad. pratio sam link dok je još stajao u tvom sigu... mislim ne znam koliko ti sve ovo znači jer ja sam samo laik (koji doduše voli da misli da ima dobro oko - taština) ali ja sam ti sad to rekao pa ti vidi šta ćeš. :rolleyes:

nešto sam dobro raspoložen večeras jbg... muzička ilustracija: gui boratto - beautiful life

Hvala na pohvalama (i tebi i ostalima koji su napisali)!
A ja bas pomislila na tebe danas - u smislu da ces pohvaliti ovu ideju da se napravi topic za off-tenis (vremenske zone i grickalice) jer ti obicno ne skreces sa tema :huh:

Inace, dobro si primetio da sam jedno vreme imala te linkove u sigu, izbrisala sam jer mi nije uspelo da iskoristim html u signaturu. Kad ga pravim u normalnom postu funkcionise, ali kad pokusam da ga ubacim u signature setting ostanu mi html mantrakuke a link nije aktivan. Ako niko od vas ne zna moracu da pitam Outcast, ona ima link u podpisu.

edit>>> muzicka podloga: novi REM

Edited by wegga, 09 April 2008 - 00:03.

• 0

#19 maski

maski
  • Members
  • 1,296 posts

Posted 09 April 2008 - 00:17

i ja sam gledala slikice dok je adresa bila u potpisu...odlichni su radovi.... imam prijateljicu koja se vec godinama izdrzzava izradjujuchi nakit od fimo mase.... svake nove godine drugaricama kupim po kompletich....ja imam samo jedan okacen iznad kompa za ukras :rolleyes:

Posted Image

... nije mi prijatno kad imam djindjuve na sebi....

...dogovaramo se da pravimo kolace od marcipana po uzoru na fimo nakit :huh:.... samo dok se odljubi i vrati iz kroacije :)
  • 0

#20 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 09 April 2008 - 08:06

i ja sam gledala slikice dok je adresa bila u potpisu...odlichni su radovi.... imam prijateljicu koja se vec godinama izdrzzava izradjujuchi nakit od fimo mase.... svake nove godine drugaricama kupim po kompletich....ja imam samo jedan okacen iznad kompa za ukras :rolleyes:

... nije mi prijatno kad imam djindjuve na sebi....

...dogovaramo se da pravimo kolace od marcipana po uzoru na fimo nakit :huh:.... samo dok se odljubi i vrati iz kroacije :)

Lepo je to sto imas iznad kompa, ako imas jos slicica - salji link ;)
A jel ima u Bg da se kupi Fimo (mislim bas na Fimo, znam da ima nekih drugih varijanti, te su lose)? Ako znas gde, please na napisi!
Prosli put nisam mogla da nadjem kukice za minjduse u beogradu. Pitala na nekim mestima gde sam davno kupovala, kazu prodavci - Eeee, danas vise niko nista ne pravi, sve se kupuje kod kineza :D
  • 0

#21 maski

maski
  • Members
  • 1,296 posts

Posted 09 April 2008 - 08:10

u lominoj ima jedna radnjica koja ima sve shto je potrebno za krafts, isto tako i u gavrila principa. bila sam u obe. fimo uvozi jena firma koja ima office u pinkiju u zemunu, i kod njih sam bila.

kad dodjesh javi se pa chu te voditi :rolleyes:

edit: ili ako hocesh mogu da ti kupim pa da ti poshaljem.

Edited by maski, 09 April 2008 - 08:13.

• 0

#22 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 09 April 2008 - 08:20

u lominoj ima jedna radnjica koja ima sve shto je potrebno za krafts, isto tako i u gavrila principa. bila sam u obe. fimo uvozi jena firma koja ima office u pinkiju u zemunu, i kod njih sam bila.

kad dodjesh javi se pa chu te voditi :rolleyes:

edit: ili ako hocesh mogu da ti kupim pa da ti poshaljem.

Meni to treba ako zaglavim duze u Beogradu, pa da ja imam neku zanimaciju. I mene je zarazilo ovo moje dete pa sam zakljucila da me jako smiruje :huh:
Inace Ceska je krafts drzava, ovde sve kipi od takvih radnji, a Ceska je jedan od najvecih proizvodjaca perlica. Samo da vidis kako ovde izgledaju radnje sa perlicama i komponentama za nakit, ko u Hari Poteru, zidovi i police prepuni tegli sa perlicama, treba ti dva dana da pregledas sve :) A konkretno Fimo imamo u zgradi u prizemlju, neverovatna slucajnost, zena koja ima papirnicu i krafts opremu je ujedno i zastupnik za Fimo, to sam tek juce provalila. Jedino me interesuje koliko kosta u Bg, ovde je 2.3 evra paketic, a ova meni daje 10 posto popusta jer sam stalna musterija.

Mogla bih da otvorim negde topic o krafts, mozda u off topicu ili lifestyle, sta mislis?
  • 0

#23 maski

maski
  • Members
  • 1,296 posts

Posted 09 April 2008 - 08:22

u nedostatku boljeg emotikona ---> :rolleyes:

:huh:
  • 0

#24 M.S.25.

M.S.25.
  • Members
  • 16,255 posts

Posted 09 April 2008 - 09:54

enamat:
E pa sad, ako aludiras da mi je sef psihopata, ne nije, fala bogu. i nikad nisam imala slicnog. ali, znam mnoge jadne, potlacene ljude, koji rade pod (hmm...nezgodan izraz) sefovima koji pate od sizofrene paranoje i slicnih obolenja, pa da ima pravde ne samo da ne bi sefovali nego bi sedeli pod pilulicama u nekom sanatorijumu ... ali evo mesta da istresemo svoje poslovne i ostale stresove. redovno praznjenje negativnih emocija je preduslov za mentalno zdravlje.

Otkad sam izašla iz te priče, gotovo bukvalno sam prodisala.Do tad sam mislila da je najgora varijanta imati muškog šefa, znaš ono-seksualno uznemiravanje, nepristojne ponude :huh: :rolleyes: itd, a nakon te tri godine najviše se plašim žena-šefova koje su šefovi zbog prihvatanja tih ponuda :) .

djordja:
A moze l' da bude ovo mesto i za zivotne ne-sitnice, evo kod mene ovih dana neki grdni problemi (ne bih sad da smaram o tome, nije bas veselo) i mogu fino ovde da kazem sledece: Ljudi, imam probleme, dolazim na ovaj nas pdf, citam, al' nesto nisam raspolozena za pisanje o tenisu, al eto moze na ovom nekonvencionalnom mestu. I tako fino ne smaram nikoga na teniskom topicu, a ovde ko hoce da cita neka cita, super.

Neverovatno je koliko je ovaj virtuelni svet blizak stvarnom, jer sam baš juče nakon milion dnevnih obaveza pomislila na tebe, tačnije zapitala se zašto te nema u poslednje vreme, to jest, da li nas možda više ne voliš ;) , ili je nešto mnogo gore od toga :D .Ako želiš da pričaš o tome, mi smo tu.

@ wegga
I ja sam ranije videla radove tvoje ćerke, nisam bila sigurna da su njeni, a bilo mi glupo da pitam.Sve u svemu, super su 0:) .Pokušala sam bila da uđem i na tvoj sajt, ali ovde sa posla mi nije uspelo 0:)
  • 0

#25 wegga

wegga
  • Members
  • 1,845 posts

Posted 09 April 2008 - 10:29

@ wegga
I ja sam ranije videla radove tvoje ćerke, nisam bila sigurna da su njeni, a bilo mi glupo da pitam.Sve u svemu, super su :rolleyes: .Pokušala sam bila da uđem i na tvoj sajt, ali ovde sa posla mi nije uspelo :)

Nekoliko ljudi mi je reklo da nije uspelo da klikne taj link na photobucket slideshow. Ali ovi ovde moji drugari i kolege kazu da je OK. Doduse, ti ljudi koji su uspeli da otvore imaju brze mekove (mi dizajneri smo Mac ljudi) tako da ti koji nisu uspeli su mozda imaju sporiji komp ili sporiju vezu. Mozda ce link na album biti manje zahtevan: http://s126.photobuc...work/?start=all

inace, sto se tice zena sefova, ja imam dobo iskustvo. mislim kad sam ja bila sef :huh:
salim se, meni to sefovanje nije prijalo, previse sam se nervirala i brinula, ja sam od onih koji se osecaju krivim za svacije greske i od onih koji zele da nikoga ne uvrede i kazne ako treba. ali imala sam dobre zene sefove ovde u ceskoj. na protiv, muskarci sefovi su bili grozni i ljigavi. mozda je to stvar sredine. ovde zene nisu na isti nacin ambiciozne kao dole, na protiv muskarci su ssonje i isfrustrirani i kao muskarci i kao profesionalci. imala sam utisak da su moji sefovi u srbiji bili tipovi koji znaju sta hoce i umeju to da kazu. ovi ovde su pi-peep-peep-zde i ne umeju da lupe rukom o sto ili cak namignu i nasale se ako treba. a onda kad se nesto zahebe krenu sa "blamestormingom"

P.S. Blamestorming je parafraza reklamnog izraza brainstorming (kreativni sastanak za smisljanje ideja). A glavni protagonista blamestorminga je "seagull manager" t.j. ssef galeb - to je tip ssefa koji dodje kod kreativaca, isere se na ideju i odleti. ;)
  • 0

#26 enamat

enamat
  • Members
  • 7,507 posts

Posted 09 April 2008 - 10:30

Wegga, nakit je boli glava, sta li ce dete da ti pravi za desetak godina ...
odmah sam se zalepila za mindjuse ( njih najvise nosim) , a posto se lozim na staklo one su mi se najvise dopale, pogotovo morske i vocne varijante. a kao pasionirani obozavalac slatkisa, padam i na one cokoladice.
Gledala sam i tvoje radove, stvarno si puno radila i odlicno je. kako je to cudno, vecina mojih drugarica radi graficki dizajn (i ja isla u srednju dizajnersku-odsek grafika), odem na net da caskam o tenisu i eto tebe.
  • 0

#27 novosadjance

novosadjance
  • Members
  • 1,645 posts

Posted 09 April 2008 - 10:41

Fcuk, to je jedina negativna stvar života u inostranstvu, daleko si kad roditelji krenu da se razboljevaju :)

Ja sam svoj deo zivota napolju proveo kad su mi roditelji bili mladji, pa su oni bili i zdravi. Mi smo se retko vidjali, ali kad se vidimo onda je to na 7 dana i to je meni zaista bilo previse i tada kad sam imao 25, a verujem da bi mi sada bilo jos gore. Sad smo na 4 km udaljenosti od jednih, 5 od drugih, vidimo se jednom sedmicno na 3 sata i svako na svoju stranu. Ne smem pomisliti kako je onim ljudima koji zive preko okeana, pa im roditelji dodju na tri meseca ili oni sastave kod svojih mesec dana... Ja sam se davno odvojio od svojih i zaista ne mogu da razumem ljude koji cetvrtu deceniju zivota krckaju u roditeljskom domu. Razumem da su male plate, da se ne placaju duple komunalije, da ti mamica napravi supicu, ali to nije dovoljna cena za slobodu. Verujte da ni jednom studentu rodjenom u Becu koji ima 21 godinu nije bas tako lako da se odvoji od mamice, ali ipak vecinom svi traze neki poslic i idu u podstanare sa drugom ili devojkom, kod nas samo studenti sa strane imaju cimere dok oni koji studiraju u mestu rodjenja zive kod roditelja cak i ako su blizu 30 (i nemoj sine nista da radis, samo ti uci, tata i mama ce sve obezbediti). A kad se najzad devojke udaju onda se porode i zovu svoje mame da im pomazu, one im se usele (ili one odu kod mama) na nekoliko meseci i jovo nanovo, tako da je pravo osamostaljivanje negde oko 40.-te. Kod nas toga nije bilo i moja gospodza i ja smo na pocetku bili ljubomorni na sve koji dobijaju takvu vrstu pomoci, onda odes kod roditelja pune pametnih saveta, iznerviras se i brzo te prodje i kazes da se najvise volimo kad smo na distanci...

Sad kad vidim sta sam ispisao i nema toliko veze sa onim sto je wegga pisala, ali nema veze. Pohvale za cerku i za tebe sto to podstices, svi mi zelimo da su nam deca pre svega ziva i zdrava, ali to je samo potreban, ali ne i dovoljan uslov da neko bude pravi covek.

Qcka jedna nece mi da :huh:

Pozdrav svima :rolleyes:

Postoje dve opcije - ili da nastavis da trazis ili da probas kod druge, za obe opcije vredi narodna ne dobija lep nego uporan. ;) A i to je ironija zivota, kad si mladji onda bi tri puta na dan, a nemas sa kim, posle se ozenis i zaposlis, pa beba, mozes u principu kad pozelis, ali od umora i obaveza nemas kad, gospodza bi i dalje i zeza te kakav si nekad bio, a onda ti begas i mrzi te, kad se desi kazes da je super i da bi trebalo cesce, ali opet ti treba dugo da se nakanis... Nikad da sve bude potaman. :D
  • 0

#28 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 09 April 2008 - 11:16

Qcka jedna nece mi da :huh:

Pozdrav svima :rolleyes:

Kupi poršea pa da vidiš šta će onda da bude? :)
  • 0

#29 M.S.25.

M.S.25.
  • Members
  • 16,255 posts

Posted 09 April 2008 - 12:05

salim se, meni to sefovanje nije prijalo, previse sam se nervirala i brinula, ja sam od onih koji se osecaju krivim za svacije greske i od onih koji zele da nikoga ne uvrede i kazne ako treba. ali imala sam dobre zene sefove ovde u ceskoj. na protiv, muskarci sefovi su bili grozni i ljigavi. mozda je to stvar sredine. ovde zene nisu na isti nacin ambiciozne kao dole, na protiv muskarci su ssonje i isfrustrirani i kao muskarci i kao profesionalci. imala sam utisak da su moji sefovi u srbiji bili tipovi koji znaju sta hoce i umeju to da kazu. ovi ovde su pi-peep-peep-zde i ne umeju da lupe rukom o sto ili cak namignu i nasale se ako treba. a onda kad se nesto zahebe krenu sa "blamestormingom".

Ja radim u specifičnoj, velikoj a provincijalnoj firmi, pa ne bih na osnovu nje mnogo da generalizujem, posebno jer mi je ovo prvi duži posao.Do kraja godine se nadam da ću imati uslove da se osamostalim (to jest treba da položim jedan stručno-nestručni, specijalno-generalni ispit) , pošto mi je priroda takva da niti sam za šefa, niti za podređenog, izraziti sam individualac.BTW, kod mene šefovi obožavaju da budu šefovi jer su privilegije i razlike u odnosu na obične smrtnike ogromne( naročito obožavaju da prepravljaju red reči u rečenicama da bi se reklo da su učestvovali), tako da ima mnogo saplitanja i prljavštine, a veoma je zanimljiva nušićevska dramatika nastala kad je počeo proces racionalizacije, jer su onda i obični smrtnici počeli da sapliću jedni druge da zadrže svoja mesta :huh: :) :rolleyes: ... Tragikomično.

Sad smo na 4 km udaljenosti od jednih, 5 od drugih, vidimo se jednom sedmicno na 3 sata i svako na svoju stranu.

Kod mene je nastala ekstremno smešna situacija otkad sam se preselila od svojih pre jedno 6 meseci-naime, kad bi se povukla linija od moje zgrade do zgrade moje buduće tazbine, a zatim do zgrade mojih roditelja, nastao bi trougao i svaka stranica bi bila dugačka ne više od 200 m.

Kod nas toga nije bilo i moja gospodza i ja smo na pocetku bili ljubomorni na sve koji dobijaju takvu vrstu pomoci, onda odes kod roditelja pune pametnih saveta, iznerviras se i brzo te prodje i kazes da se najvise volimo kad smo na distanci...

Meni su lično svi ok, nijedan nije previše naporan od "naših", jedino što njegova mama ima mali strah da moja bolje ne kuva, pa mi od silnih vikend-prasića (na koje nisam navikla) povremeno bubnji u glavi ;)

Edit:vratila se da stavim neke smajlije :D

Edited by M.S.25., 09 April 2008 - 12:07.

• 0

#30 djordja

djordja
  • Members
  • 8,095 posts

Posted 09 April 2008 - 20:46

E odlican je ovaj topic, bas se fino razigrava :) !

Neverovatno je koliko je ovaj virtuelni svet blizak stvarnom, jer sam baš juče nakon milion dnevnih obaveza pomislila na tebe, tačnije zapitala se zašto te nema u poslednje vreme, to jest, da li nas možda više ne voliš smile.gif , ili je nešto mnogo gore od toga sad.gif .Ako želiš da pričaš o tome, mi smo tu.

Bas sam se obradovala sto si me se setila :huh: .
Muz mi je u bolnici, bilo je prilicno gadno nekoliko dana, ali sada se stvari polako popravljaju i to je najbitnije. Pored toga, sada su na meni sve kucne i poslovne obaveze (jer radimo samostalno, zajedno), stara bolesna majka itd. itd. Deluje prilicno smorno kad se krene u tu pricu, zato je bolje ne duljiti o tome.
Elem, ja sam i dalje tu, samo nemam bas vremena da pisem, ali iscitam sve i bas se oraspolozim.
Nakit wegine kcerke je stvarno dobar. Nisam videla ni jedan komad koji ne bih nosila (narocito cokoladice i ostale slastice, da sam jedno dvadesetak godina mladja ;) ). Vidim ovde se spominje Fimo. Mi smo to nekad davno (kad sam ja bila studentkinja) radili od glinamola. Najvise ogrlice i to neke od tri kile sto ti vuku glavu na dole, ali sve za lepotu :rolleyes: Takav je tada bio stil, nije bilo ove danasnje profinjenosti, kao sto se nisu nosile ni tesne stvari niti se naglasavala zenstvenost, naprotiv. Sve je bilo siroko i kabasto, pa je takav bio i nakit. Jos smo pravili i razne ukrasne predmete, a jedan od omiljenoh je bio stalak za mirisljave stapice (duh Indije, naravno, pachuli i ostale karafeke). Sad cete vi misliti da ja imam sto godina :D , nije bas tako.
Ma divan je ovaj topic, mozes da brbljas o svemu i svacemu. Enamat, predlozicemo te za orden.
O cemu se jos ono ovde pricalo....a da o shefovima. Pa nemam neka losa iskustva sa sefovima, naprotiv. Eto ja sam se udala za svog sefa, i dalje mi je sef ali imam i ja prava da podviknem ponekad. Salim se, nije lako raditi sa muzem, stalno ste skupa pa ponekad pocnete da rezite obostrano. S druge strane, neki teski momenti u poslu se lakse prezive i nema stresa da neces zadovoljiti, dobiti otkaz ili nesto sl. Zato ima druga strana medalje, a to je da zivis sa tim svojim poslom 24 sata i da snosis sam (sami) svu odgovornost obavljenog ili neobavljenog posla, lose ugovorenog posla, nenaplacenog posla, etc. etc.
E previse sam se raspisala, a kao nemam vremena 0:) . Enamat je kriva za sve 0:) .

edit: kad te vec spominjem, enamat, da ti kazem da sam te pronasla na topicu za jogu, i vidis i ja sam vezbala kod Biljane na starom difu i isto mislim da je odlicna. Vec dve godine ne idem (nemam vremena ili dobre organizacije, ko zna) ali se nadam da cu uspeti da se ponovo organizujem i krenem. Pa sad vise nije slucajnost, susrele smo se vec na dva mesta u zivotu -_- .

Edited by djordja, 09 April 2008 - 21:24.

• 0