Jump to content


Photo
- - - - -

Ramms+ein


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
29 replies to this topic

#16 M.M.

M.M.
  • Members
  • 140 posts

Posted 23 April 2008 - 13:36

Rammstein mi jedan od tri najdraza i najslusanija benda vec vise od 10 godina. Naravno da imaju uspone i padove, ali im ostajem verna.
Dobro je to objasnjenje o odnosu sa Laibach, koje isto slusam. Ali sam prvo otkrila R, pa L, tako da mi mladji imaju prednost.

#17 Pedja_Nbg

Pedja_Nbg
  • Members
  • 163 posts

Posted 25 April 2008 - 18:31

Rammstein mi jedan od tri najdraza i najslusanija benda vec vise od 10 godina. Naravno da imaju uspone i padove, ali im ostajem verna.
Dobro je to objasnjenje o odnosu sa Laibach, koje isto slusam. Ali sam prvo otkrila R, pa L, tako da mi mladji imaju prednost.


Fenomenalan bend...slusam ih 7-8 godina...
Originali,uporni...ma sve naj...

#18 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 07 March 2010 - 12:20

achtung achtung:

U društvu se desila karta viška za Arenu, obični parter, cijena je sa blagajne minus 2-3 piva. Ko je zainteresovan, nek se javi PM-om.


PS

Spoiler! --Click here to view--
ulaznica ima holgramski žig u bojama duge :ph34r:

#19 mlatko

mlatko
  • Members
  • 1,159 posts

Posted 07 March 2010 - 13:27

Ušao sam da poslušam neku njihovu dobru pesmicu, kad ono ništa...
Niko ne zna da kači video :ph34r:


Youtube Video ->Original Video
Youtube Video ->Original Video
Youtube Video ->Original Video

Edited by mlatko, 07 March 2010 - 13:35.


#20 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 07 March 2010 - 13:50

Imate odličan tekst Dragana Ambrozića ("Tvrda frakcija pop- opere") o Rammsteinu u najnovijem "Yellow Cab"- u.

#21 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 19 March 2010 - 18:13

Sudeći po trebovanju vatrometnoeksplozivnih sredstava za potrebe scenskih efekata (250kg trotila, pet vreća TNT štapina, 2300 litara kerozina, 2 bureta napalma Posted Image), na koncert treba doći u azbestnim odijelima i sa PP aparatom u rancu.. Očekuje se krkljanac od 16 hiljada napaljenih, cvrčećih čvaraka.

mein herz brennt

#22 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 23 March 2010 - 03:37

Vidim da broj vjuova raste, a nema ništa da se čita, pa eo da ne dolazi raja džaba na ovu lešinu od podforuma :D

U tekstu će biti ekskluzivnih extra slika, neviđenih na forumima najfanovskijih fan sajtova i vrh portala.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Ne sjećam se više tačno kad sam ih čuo prvi put; da li u onoj skarednoj sceni iz Linčovog filma, ili negdje na programu upokojene Vive, znam samo da je uveliko bilo vrijeme kada me je prolazila teen faza posvećenosti hmetalju i kad su neuroni postali gladni nekih raznovrsnijih formi, kad sam ozbiljnije upoznavao Laibach tačno od početka meni omiljene faze (magično me je privlačio disk sa znakom omražene vojne alijanse i svaka čast ljudima koji su imali kohones da to prodaju na ulici u ono mučno vrijeme). Znači, bile su to neke srednje devedesete, šesta, sedma. Tada mi se u uho uvuklo Du Hast i Du Riechst So Gut i sve ostalo sa prva dva albuma, kao nešto vickastije i opuštenopoppaštajebote? u odnosu na famozne Slovence s kojima ih toliko porede, a koji će ostati tvrdoglavo i hladno dosljedni svom konceptualnom artizmu, pa makar iz godine u godinu tradicionalno svirali na fantastičnom Beer festu, na koji zbog njih dolazi 0,08 promila alkoholno prisutnih. U mojim plejerima je vazda bilo mjesta za oba benda i uvijek sam čuo dovoljno različite poetike da mi nije smetala vizuelna ili formalna sličnost između L+ i R+. Kad Lajbah budu napravili ljubavnu pjesmu, kao što neće nikad, tada ću omalovažavati Ramštajne.

S godinama su dolazili albumi, neke sam preslušavao više, neke manje. Bilo je i pauza od po godinu ili dvije da ih ne pustim nijednom, ali onda bih zavrtio DVD i momentalno poželio da se malo opečem na njihovim uzvišenim vatrama. Da skratim, jer tek je početak, pojavio se vrlo dobri novi album, a onda jednog dana i tourdate točka, punkt, punto: Arena, BGD. Randevu je bio zakazan.


Frühling in Belgrad


Posted Image

Toga 20. marta kalendarski je umirala najdosadnija zima u ovom vijeku, sa svim onim nesnosnim talozima bljuzgave snježne prljavštine i H1 virusima koji su se vraćali u talasima. Moralo je da se desi ritualno pročišćenje, a od samog prekrasnog prizora Arene sa dugo priželjkivanim posterom leptirići su počeli da trepere u utrobi.


Posted Image

Imao sam dovoljno vremena, pa onako odmoran krenem u solo krug da omirišem atmosferu. Rock`n`Roll Trucking flota šljaštećih DAF-ova slutila je na oluju što se iza brda teško valja i upozorava slabe da nađu zaklon na vrijeme. U okolini je bilo multikulti: Bugarija mandžuka na sve strane, šećkaju se EU Rumuni, brojim njemačke table na kolima, tamo vidim bosanski hipi VW kombi, natruo od rđe, al je dovezo ekipu, oni povaljani oko vozila poslije teška puta - komplet full regionalni samit bez po muke se zdesio, za razliku od cirkusa koji se istovremeno dešavao na Brdu kod Kranja. Eto kako mir i suživot funkcionišu. Misliš da je neko bio namrgođen, il da mu je smetala tuđa zastava? A nije da nije bilo stilova i opredjeljenja - od hard metala, kožnjaka, kosurina, lanaca i nitni sa iskeženim ažbahama na majama, preko gotik i darka do AC/DC i skin, punk, oj, joj itd. Vidio sam prvi put i te neshvaćene emo klince, al mi nisu izgledali utučeno i nježno spremni za smrt, nego baš dobro raspoloženi i spremni za provod.


Elem, našli smo se i snašli, pa polako zaputili ka ulazu. Tu sam skontao da društvo gricka snikerse i bajate kvekeve, da im se u očima vidi da su već pomalo umorni i zgužvani, pa zato slijedi intermeco o kojem tamo nije bilo riječi
Spoiler! --Click here to view--

Procijenili smo da ćemo od šutaka biti bezbjedni tu negdje iza miksete, po sredini, da se sve lijepo vidi i čuje. Znalo se i ranije da će Arena biti puna do vrha, čak su za ovaj put uklonili najniži prsten tribina, nikad nije bilo više mjesta na patosu. Predgrupa je, kako sam i očekivao, smorila u 35-toj sekundi nastupa. Mnogo galame i gibanja na bini, al nisam ja čuo ništa posebno od tog Kombikrajsta. Ajde, plus im je što su 2h kasnije sa svoja dva bubnjara fino dopunili prvi bis benda zbog kojeg su svi došli i što je pjevač, kako čujem, u svoj fejs spejs stavio da se u Beogradu desio najbolji Ramštajnov koncert na turneji od kad ih oni prate.

Onda mala pauza, minuti priprema, naelektrisavanje, još malo i onda, uf

mrak

huka


:D

Kad bend na početku izađe na binu krampama kroz zid, znaš da dalje ne može da ne valja. Znao sam manje-više sve kako će dalje da puca i grmi i tutnji u toj raskošnoj produkciji i svaka je petarda i eksplozija bila savršeno tajmirana sa muzikom (da su promašili barem jednu, samo bi se o tome pričalo, ali nein, nisu). Ona procjena o bezbjednosti od šutkanja pokazala se pogrešnom već kod drugog rifa prve pjesme i bilo je napeto u momentima samoodbrane, ali neki je fini svijet bio oko nas, jer su se ljudi okretali i pitali jesu li svi dobro i tako. I pjevali su klinci bogami, ne samo refrene, nego i po čitave strofe ili više. Sa njima i ovi moji štreberi. :ph34r: To valjda znači da globalizam engleskog jos nije nadvladao i da ima nade u borbi protiv kulturnog totalitarizma, a da ja nisam bio vrijedno đače. Sve je bilo pod konac, totalno profi. Sve ukupno 18 pjesama, dosta sa novog albuma i stari tzv hitovi, očekivano, prangijanje preko publike, tamo bljuju vatru, suču dimovi i plamenovi, ognji sa svih strana, gori i žeže rafalno, a oni tabaju ko mašine i to tako tare, ubija, gnječi. Meni su nedostajale neke stvari sa prošlog albuma, naročito ona das ljubavna balada koju znam da pjevam sasvim bez akcenta :) , ali bila je Du Riechst i kad je krenuo refren, počeo sam da skačem ko napaljeni zec. Nisam tako đipisao od Metalike 2004. i mislio sam da sam već toliko mator da koncerte mogu da doživim samo glavom, ali jok. Ježio sam se na Du Hast naravno i sve više kako je odmicalo kroz veče.

Zvuk je na momente lelujao i gubio se tamo-vamo, ali to je u onolikoj gužvi bilo neizbježno. Bilo je onesvješćavanja i svega, ali za prvi put sam morao biti u parteru - sa ovakvim bendom m.o.r.a.š. da izgubiš nevinost tamo gdje nastaju legende. Ovo je ozračilo generacije.

Posted Image

Veltšmerc je što ipak nisu doveli madam Šajlu iz onog spota i obljubili je na sred bine, ali, sve u svemu, bio je to golemi SEX od svirke, benda, publike. Jbte skakao sam za glupim konfetama, mator konj, a skače u panici za parčetom papira, a njih pet miliona sipa na sve strane. Al sam uspio i sad imam strašan suvenir. :D Znam da tu ima i vokalnih matrica i ukrasa koje oni teatralno koreografiraju, da ne zvižde na Engelu, ali sve zajedno to zvuči i izgleda da se samo prepustiš i kažeš mozak, bugija i da te nema dok se ovo ne svrši.

Šta još; volim što su odrasli u komunizmu i dajem ogroman respect za to što su sami šetali Beogradom, bez vodiča, bodigarda i palaca, a mogli su ko neki da oblete krug u onoj bijeloj limuzini od 10 metara ili čak ni to. Drago mi je zbog klinaca koji su ih ulovili na potezu od hrama sv Save do Kalemegdana, kad su se gubili pred njima i zamuckivali za autogram, a ovi se smješkali i tješili ih kao It`s OK, relax. Obilježili su ovaj grad na više načina i da mogu da me vide, ja bih im se naklonio onako kao što su oni nama. Večeras u busu puštam Reise Reise i skapiram da uz muziku slažem neke gadne grimase i sablažnjavam putnike oko sebe.

Til je na kraju koncerta rekao samo "Rammstein vas volimo".

Hvala, dobri ljudi. Rammstein i ja vas. Posted Image


jebemti 03:38

Edited by autsajder, 23 March 2010 - 03:47.


#23 M.M.

M.M.
  • Members
  • 140 posts

Posted 23 March 2010 - 23:09

Svaka ti cast za iscrpan komentar spektakla. Slazem se sa vecinom stvari (i ja obilazila Arenu preko dana, stojala malo iza tvog mesta na parteru i drago mi je sto sam bila dalje od bine jer sam mirno odstojala samo uz F... in Paris, i ja kao klinka skakala za konfetama, gotovo pocela da placem od srece sto konacno cujem uzivo omiljenu Links 2,3,4...) osim onog "stari tzv. hitovi".
Da dodam: mnogo sam bila ponosna kad sam videla masu ljudi na ulici po izlazu iz Arene i zbunjene poglede ljudi iz automobila. Ponosna na to kako smo ih docekali posle vise od decinije cekanja.

#24 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 24 March 2010 - 02:06

osim onog "stari tzv. hitovi".

Samo mislim da Ramštajn, koliko god popularni i uspješni bili, nemaju hitove u tradicionalnom smislu. Vizuelno i zvučno su dovoljno neprihvatljivi mejnstrim establišmentu da se nikad neće izlizati od vrćenja po TV i radiju, kakav god da im je singl.

Što se mene tiče, prije neko veče je umjesto onih 18 moglo da svira bilo kojih drugih 18 i meni bi bilo jednako dobro.

hoppe hoppe Reiter


Hvata me depresija zbog odmicaja vremena od one veličanstvene noći. Kako je slatka sloboda animalnog urlikanja. :ph34r:

edit>

nije bio FB, nego blog:

so our amazing tour with RAMMSTEIN has come to an end (hopefully only for the time being). we spent our final few days on the tour joining RAMMSTEIN on stage for HAIFISCH and ICH WILL, and having some serious dinner / goodbye party time together.

i must add that the very last 2 days were spent in serbia, where we had our death threat and police brigade escort all day long about one year ago, and i must amend. now that we had some freedom to see this city and to play a stress free show here, it is certainly one of the most beautiful places i have ever been to in europe. people here are really friendly beyond belief, and both COMBICHRIST and RAMMSTEIN agreed, one of the top 3 best crowds on the whole tour so far.... so serbia, for my judgmental blog last year, i apologize and am happy to be in love with you once and for all ;-)

Za ostale dvije publike tipujem na neki istok ili J. Ameriku.

Edited by autsajder, 24 March 2010 - 11:33.


#25 dexxxter

dexxxter
  • Members
  • 1,185 posts

Posted 24 March 2010 - 10:17

daj link da vidimo sta je to bilo prosle godine kad su bili u bg-u... rammstein je bio odlican, jedino mi se ne svidja sto je prva stvar bila sa zadnjeg albuma i sto ne ovoj turneji ne sviraju rammstein, ostalo savrseno.

#26 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 24 March 2010 - 11:33

link> http://vampirefreaks...mbichrist?pg=17

(scroll na pola strane, tu je tekst citave poruke. predstavljaju se kao oni koji su do temelja spalili američku ambasadu)

#27 dexxxter

dexxxter
  • Members
  • 1,185 posts

Posted 24 March 2010 - 13:08

koji raspad, bem ti srbiju...

#28 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 24 March 2010 - 20:01

Ma ta stokadija je zaboravljena ekspresno pred onakvom publikom, nema brige.
Jeste da je sve to jedna putujuća mašinerija koja izvodi isti šou svakih par večeri, ali kad čovjek sam napiše da je BG Arena bila vr` - treba mu vjerovati.

Ali afterparti.. bateeee, kakve je tu časti i nečasti bilo.. :ph34r:

klembava Pussy sad dobija jednu ozbiljnu lirsku dimenziju

#29 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 25 March 2010 - 12:57

Pristojan koncert, sasvim se fino nauzivah i naskakah. I naurlikah refrena, kilav mi nemecki...

#30 dexxxter

dexxxter
  • Members
  • 1,185 posts

Posted 25 March 2010 - 13:52

Ma ta stokadija je zaboravljena ekspresno pred onakvom publikom, nema brige.
Jeste da je sve to jedna putujuća mašinerija koja izvodi isti šou svakih par večeri, ali kad čovjek sam napiše da je BG Arena bila vr` - treba mu vjerovati.

Ali afterparti.. bateeee, kakve je tu časti i nečasti bilo.. :ph34r:

klembava Pussy sad dobija jednu ozbiljnu lirsku dimenziju


sudeci po tome kakve su komade izabrali za after ne sumnjam da je bilo zabave :)