Jump to content


Photo
- - - - -

Kako se đubre njive u Belegišu, opština Stara Pazova


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
6 replies to this topic

#1 zorankyu

zorankyu
  • Members
  • 9 posts

Posted 22 March 2008 - 22:43

Imam vikendicu u Belegisu opstina Stara Pazova. Skoro svakodnevno sam svedok kako lokalno stanovnistvo djubri svoje njive, psenicu i kukuruz, sadrzajem septickih jama. Cisterne sa fekalijama iz septickih jama se prazne u njive sa psenicom i kukuruzom. S obzirom da sam u vikend naselju, imam pogled prema Fruskoj Gori, a samim tim i prema nasem "plodnom Sremu", zatekao sam pocinioce, pretio inspekcijom ali od toga nema vajde. Zvao sam Opstinu Stara Pazova, inspektora, a on mi rece da podnesem privatnu tuzbu protiv pocinioca. Obavestio sam Republicko ministarstvo za zastitu zivotne sredine, Republicku inspekciju , Pokrajinsku i sve sto se moglo zvati ali za dz.

Upozoravao sam sve te ljude da ta ista psenica moze zavrsiti na njihovom stolu, ali svi kazu da su bespomopcni i da nemaju ovlascenja da reaguju. U Opstini Stara Pazova se niko vise ne javlja na telefon. Alarmirao sam i mestane ali oni kazu da se tu nista ne moze, da jedino mogu da se tuku sa njima, i ranije su alarmirali vlasti ali niko ne reaguje. Vlasnici parcela ne reaguju, ocigledno su u dosluhu kako bi povecali prinos.

Nas ne treba niko da unistava, mi to sami radimo!!!

Pa ljudi prijatna vam pogacha i slavski kolach.

Traktor registarskih tablica

Stara Pazova - 5360

Vratio sam se da ga uslikam a on bezi, doduse poveo sam i Nemackog ovcara!!!

Attached Files


Edited by zorankyu, 22 March 2008 - 23:29.


#2 Recycle Bin

Recycle Bin
  • Members
  • 6,759 posts

Posted 23 March 2008 - 00:06

Posalji mail novinama... recimo Danas-u na desk@danas.co.yu
Ili B92... oni jedva cekaju da napisu neku pricu o ovakvim stvarima...

#3 zorankyu

zorankyu
  • Members
  • 9 posts

Posted 23 March 2008 - 00:15

Posalji mail novinama... recimo Danas-u na desk@danas.co.yu
Ili B92... oni jedva cekaju da napisu neku pricu o ovakvim stvarima...


Svake vecheri slushamo sta pise na forumu 92-ojke, citiraju svoje prijatelje, pa sad nek se pozabave forumom, evo im priche, ovo je vest, a nek mi se obrate na mail ja sam spreman i da svedochim, a koliko sam chuo i Zaharije Trnavcevic ima vikendicu u Belegisu.

Edited by zorankyu, 23 March 2008 - 00:16.


#4 janus37

janus37
  • Members
  • 16 posts

Posted 07 April 2008 - 13:50

Guncate kod Sremčice, potpuno ista priča. A sa pesticidima užas! Sadržaji septičkih jama u komšijskim baštama. I posle se čude što EU neće našu hranu. Kada bi ovo videli, bili bi na čekanju narednih 100 godina.

#5 Supercuber

Supercuber
  • Members
  • 348 posts

Posted 07 April 2008 - 15:30

Da nije ipak u pitanju ovo:

Otpadna voda sa farmi - ekološki problem ili đubrivo

Sažetak

Važeći pristup u stočarskoj proizvodnji podrazumeva uzgoj velikog broja grla stoke na farmi. Organizacija rada vezana je za visok nivo automatizacije sa nizom prednosti i kvalitetnih uslova rada kao i visoke produktivnosti. Održavanje higijene na farmi obavlja se sistemom tečnog izđubravanja. Po pravilu, otpadne vode sa farmi privremeno se deponuju u otvorene laguna iz kojih se najčešće ne koriste ponovo npr. u biljnoj proizvodnji. Uslovi ponovnog korišćenja otpadnih voda sa stočarskih farmi se u Srbiji još izučavaju, nasuprot primeni sličnih organskih hraniva (osoka, tečni stajnjak) koja se koriste od početka uzgoja domaćih životinja u zatvorenom prostoru. Osnovni zadatak rada je da ukaže na neke mogućnosti korišćenja otpadnih voda i neke prisutne terminološke dileme.

PDF dokument o tecnom stajskom djubrivu

#6 krios

krios
  • Banned
  • 344 posts

Posted 18 September 2008 - 01:51

Guncate kod Sremčice, potpuno ista priča. A sa pesticidima užas! Sadržaji septičkih jama u komšijskim baštama. I posle se čude što EU neće našu hranu. Kada bi ovo videli, bili bi na čekanju narednih 100 godina.


Evo i u EU rade isto seljaci. Nema razlike....tako, da je ovo tvoje pisanje EU ovo, ono čista budalaština.

Lepo je videti, da se u Srbiji neko buni zbog toga jer u EU niko se ne buni zbog toga. Imamo i mi inspekcije za to ali nikoga nije briga :ph34r:
Svi znaju za to ali se prave ludi i sve ide po starom :)

#7 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 19 January 2009 - 16:46

To je sasvimnormalno. Posle izlozenosti kiseoniku fekalije vise nisu toksicne.