Jump to content


Photo
- - - - -

Izdavaštvo


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
19 replies to this topic

#16 m.m.andric

m.m.andric
  • Members
  • 13 posts

Posted 15 May 2008 - 08:54

obozzavam avanturiste :rolleyes:


.... mislim da je reklama na ovom mestu neprilichna.....

da, verovatno, nije mi to palo na pamet. u svakom slučaju, ceo taj poduhvat zvuči izvodljivo.

#17 Zivojin Ivkovic

Zivojin Ivkovic
  • Members
  • 32 posts

Posted 10 January 2009 - 20:10

Vidi, vidi... interesantan put do prvog izdanja.
Mnoge izdavačke kuće nude "kooperaciju". Pasac, pored rukopisa preda i odgovarajući iznos sredstava, ( plati štampu u punom iznosu, uključujući i radnu snagu, naravno i lavovski deo profita), i nadoknadu za "brendiranje" na koricama (što je izdavačka kuća poznatija ili veća tim se i procenat uvećava). Za uzvrat pisac-kooperant dobije ugovoreni tiraž i - osmeh, ponekad i stisak ruke. Ah, da, i pregršt lepih želja. Ona tri para cipele mora sam da kupi, to jhe bar jasno.
Ideja sa novinarima koji drže rubrike o novim izdanjima je definitivno loša. Verujte mi na reč. Da bi eventuelno neko od njih potegao svoj uticaj bilo bi potrebno da se steknu neki uslovi, kao na primer da ima uticaja kod izdavača (dobro, ima i takvih, mada retkih - jedva da bi ih čovek mogao na prstima jedne ruke izbrojati) i da mu toliko značiš (ovo shvati kako ti drago).

Napomena: nisam ni najmanje pakostan; više pokušavam da se našalim.

Usput, ipak, ovo što sam napisao nije šala.

No, preporučujem keš kao poslednje sredstvo. Prvo bi trebalo iskoristiti svu tvrdoglavost kojom raspolažeš. Pronađi na sajtu: www.knjigainfo.com, adrese izdavača i sve ih nazovi. Pa šta bude. Poslaćeš brdo primeraka rukopisa. Mnogi te neće više udostojiti bilo kakvom povratnom informacijom, osim ukoliko reše da te štampaju. No to je već stvar njihovog vaspitanja.

Definitivno maskijev predlog je konačna i sigurna opcija. Samo ima jednu falinku. 500 evrića je malo za štampu tiraža od 500 knjiga. ukoliko ima cca 220 - 250 stranica.

Nakon svega, ili više nećeš želeti da pišeš ili ćeš odma sa kešom štamparu.

#18 kostabednik

kostabednik
  • Members
  • 38 posts

Posted 01 June 2010 - 17:50

Self Publish a Book - Lulu.com

Pokusaj ovako. Ima li neko iskustva sa gore pomenutim?

#19 kapetanm

kapetanm
  • Members
  • 3,153 posts

Posted 02 June 2010 - 10:36

Racunaj da sa prvom knjigom nista smisleno u materijalnom pogledu ne mozes da ostvaris. Mislim da je za autora prvenstveni cilj da prvenac nekako predstavi javnosti, i to ce teze ici u selfmade varijanti. Ne treba ni razmisljati o tirazzu - iznenadili biste se koliki su kod dela etabliranih pisaca - dakle, za pocetak je ipak najbolje sa nekom lovom sponzorisati sebe kod izdavaca da bi se skratio hod po mukama. Ima i predusretljivih izdavaca, nije tako crno, a treba pratiti i knjizevne konkurse

#20 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 02 June 2010 - 12:45

Poslaćeš brdo primeraka rukopisa.

Ovde sindikat pisaca preporucuje da kad rukopis posaljes izdavacu da i sebi posaljes istu stvar preporuceno. To iz bezbednosnih razloga da bi se izbegli eventualni konflikti oko autorstva.

Self Publish a Book - Lulu.com

Pokusaj ovako. Ima li neko iskustva sa gore pomenutim?

Jedan moj klub je bas preko njih stancovao neke antologije i puni su hvale. Cula sam od jos nekih da su presli na Lulu i da su zadovoljniji nego sto su bili sa nekim drugim firmama koje se bave istom tom stvari.