Jump to content

Photo

Opet hajka na P. Lukovica

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
56 replies to this topic

#31 condor

condor
  • Banned
  • 4,809 posts

Posted 16 October 2002 - 23:48

1) da ja citam samo nesto sto me zabavlja

Netacno. Nastasia tako nesto nigde nije tvrdila.

2) da je moj motiv sto citam X to da bih rekla da je dosadan (znaci, bavi se mojom motivacijom sto je osnov svakog vredjanja plus implicitno se tvrdi da ja ne mislim ono sto mislim o tekstu posle citanja vec pre citanja teksta)

Samo delimicno tacno. Nastasia stavlja znak pitanja na kraj recenice u kojoj spekulise o tvojoj motivaciji. Kaze ovako: "Zasto uopste citas kolumne P.L? Da bi posle rekla da su dosadni?" (a ovo o tome da te implicite optuzuje za nekakav apriorni stav - to ne stoji.)

3)ratni zlocini...smesno? dobro priznajem, ovo nije bas lako interpretirati ali ja sam ga razumela kao pokusaj da se sebi da na vaznosti pominjanjem teskih tema, a na racun mojih lakih interesovanja (videti gore).

Ne, ovde Nastasia izlazi sa teorijom (sa kojom se ja, inace, uopste ne slazem) da je Pera Lukovic novinar koji o vrlo teskim temama pise na odgovarajuce ozbiljan nacin. T.j. da on i ne pokusava da bude duhovit. (od toga krece vas spor: ti tvrdis da je neduhovit, Nastasia da njemu to nije ni bitno) Nastasia prosto hoce da kaze da ratni zlocini ne mogu biti smesni, t.j. u sluzbi smeha. Ne znam koliko bi se Pera slozio sa ovakvom jednom konstatacijom (a mislim da ne bi!). Medjutim, u ovim Nastasinim recima svakako nije bilo ama bas nikakve uvrede po tebe...

Sve u svemu, ona je tebi rekla: "pa idi onda gledaj Monti Pajtona ili vec nesto drugo sto te zabavlja" - a ti si nju krenula da nazivas mentalnim sirochetom... Veruj mi da jednako ne poznajem ni Nastasiu ni tebe, ne znam koji su vam politicki i drugi svetonazori, ni sa jednom nisam dolazio ni u kakav sukob - cini mi se da mogu da budem dosta objektivan. E, moj objektiv kaze da joj dugujes jedno golemo izvinjenje!

#32 Dubravka

Dubravka
  • Members
  • 4,879 posts

Posted 17 October 2002 - 00:00

Sioran:
“>tvojom argumentacijom:
“ ja samprosto rekla da si ti glupa...treba da vezbas kako da tu glupost prikrijes...”
gde sam ja rekla da je to moja argumentacija za bilo sta, posebno ne za kvalitet tekstova
ili politicku poziciju petra lukovica. mislim mozda ti to dozivljavas kao argumentaciju,
ali to je onda vec tvoj problem.”

--Nije se to odnosilo na “...kvalitet tekstova ili politicku poziciju petra lukovica...”, u tome
i jeste problem. Posto su ti ponestali argumenti vezani za temu, pribegla si ponizavanju
(sama si se odredila) nastasie, to ti je bila “argumentacija” za neslaganje sa njom, jer, zaboga,
naravno da je glupa, ima afinitet i mentalni sklop drugaciji od tvog!
Posle tvog bljuvanja (van teme), nisam imala nikakvu zelju da se bavim Petrom Lukovicem i temom,
ali sam imala potrebu da ti kazem kako zvuci ta tvoja histericna narcisoidnost. A da je to moj
problem, potpuno se slazem. Moram da “ispljunem” kad mi zastane u grlu...

“...i posto mi je sada prosto zao da te ponizim pa da pocnesda mi places, 'ajde nemoj
vise da zloupotrebljavas moje strpljenje nego prosetaj malo, ok?”

--Vidis, vredelo je! Manje si hirovita, resila si da me postedis ponizavanja. Postajes, cak
velikodusna! Ma, blagorodno si ti jedno stvorenje! Nisi ti kriva. Oni sto su te ubedili da si najlepsa i najpametnija...mozda su u pravu. Samo je trebalo da te nauce i kako se to “nosi”,
a da se ne pretvori u svoju suprotnost.
Sto se “prosetaj malo” tice, nije to lako Sioran, prosetati po Forumu a ne nabasati na tebe.
Toliko si “jaka”, ne znam ‘de da se denem, a da te ne sretnem – u sve se razumes, i to
bez pogovora. Zamisli da odem na RECEPTE...i da mi kazes “...ma nemas ti pojma kako se
pravi dobra sarma..!” To bi’, zaista, tesko podnela! Posted Image
Konacno bi me, stvarno rasplakala...:cry:

to nastasia:
Molim te, izvini sto je ovaj tvoj topik iskoriscen za prepucavanje, tako se potrefilo! :smile:
A o Peri cu ti reci moje misljenje. Jedino sto mu zameram je -“kratak fitilj”...tanak zivac.
Pre izvesnog vremena sam na Forumu za my favourite forumasa rekla, otprilike: skoro uvek se slazem
s’ njim, ali bi’ (to isto) samo malo drugacije upakovala...uvila bi’ u celofan i vezala masnicu...
Isto mislim i o Peri Lukovicu.

ps. obecavam ti - no more digression! Posted Image

#33 Sioran

Sioran
  • Members
  • 1,885 posts

Posted 17 October 2002 - 00:27

1) da ja citam samo nesto sto me zabavlja

>Netacno. Nastasia tako nesto nigde nije tvrdila.

rekla je da idem da gledam monti pajton ili nesto drugo sto me zabavlja po logici posto PL ne moze da me zabavi treba da gledam nesto drugo sto moze da me zabavi. ali to podrazumeva da je moj cilj da uopste budem zabavljena - u suprotnom takva preporuka bi bila nesvrsishodna. znaci, tvrdi se da je moj cilj da se zabavim.

2) da je moj motiv sto citam X to da bih rekla da je dosadan (znaci, bavi se mojom motivacijom sto je osnov svakog vredjanja plus implicitno se tvrdi da ja ne mislim ono sto mislim o tekstu posle citanja vec pre citanja teksta)

>Samo delimicno tacno. Nastasia stavlja znak pitanja na kraj recenice u kojoj spekulise o tvojoj motivaciji. Kaze ovako: "Zasto uopste citas kolumne P.L? Da bi posle rekla da su dosadni?" (a ovo o tome da te implicite optuzuje za nekakav apriorni stav - to ne stoji.)

ja sam to dozivela kao retoricko pitanje, sto je mislim potvrdjeno tonom celog teksta. dalje, ja i ne tvrdim da je nastasia imala a priorni stav o mojoj motivaciji - mislim da ga je formirala stav nakon mog prvog/drugog komentara. da li ti tvrdis da je ovo pitanje bilo samo hipoteza za koju je ona zaista trazila dokaze?

3)ratni zlocini...smesno? dobro priznajem, ovo nije bas lako interpretirati ali ja sam ga razumela kao pokusaj da se sebi da na vaznosti pominjanjem teskih tema, a na racun mojih lakih interesovanja (videti gore).

Ne, ovde Nastasia izlazi sa teorijom (sa kojom se ja, inace, uopste ne slazem) da je Pera Lukovic novinar koji o vrlo teskim temama pise na odgovarajuce ozbiljan nacin. T.j. da on i ne pokusava da bude duhovit. (od toga krece vas spor: ti tvrdis da je neduhovit, Nastasia da njemu to nije ni bitno) Nastasia prosto hoce da kaze da ratni zlocini ne mogu biti smesni, t.j. u sluzbi smeha. Ne znam koliko bi se Pera slozio sa ovakvom jednom konstatacijom (a mislim da ne bi!). Medjutim, u ovim Nastasinim recima svakako nije bilo ama bas nikakve uvrede po tebe...

prihvaticu tvoju teoriju njene teorije (tentatively), i i dalje tvrdim da je komentar bio uvredljiv. iz svega sto si naveo deluje da ona tvrdi da ja zahtevam ili ocekujem da se o ratnim zlocinima pise na duhovit nacin, ali to naravno nije slucaj. ja samo ocekujem da, ako neko optereti tekst ogromnom koncentracijom pokusaja (u vidu preterivanja, parabola i sl) da bude duhovit, da u tome bar ponekad i uspe. moj stav o ratnim zlocinima to jest stavu PL o ratnim zlocinima je dodatan i nezavisan stav o cemu zbog nastasiine intervencije, nisam uspela ni da se izjasnim.

>Sve u svemu, ona je tebi rekla: "pa idi onda gledaj Monti Pajtona ili vec nesto drugo sto te zabavlja" - a ti si nju krenula da nazivas mentalnim sirochetom...

e pa ne bas u toj tacki - tu sam joj samo rekla da ne ume da artikulise misao. dakle, ona je meni (prva) otprilike rekla da sam povrsna i da treba da batalim vazna drustvena pitanja, a ja njoj da ne ume da sklopi recenicu. meni se to cini kao jedan za jedan uvreda; cija je uvreda bila efektnija je drugo pitanje.

>Veruj mi da jednako ne poznajem ni Nastasiu ni tebe, ne znam koji su vam politicki i drugi svetonazori, ni sa jednom nisam dolazio ni u kakav sukob - cini mi se da mogu da budem dosta objektivan.

mozes, ali to ne znaci i da jesi. ovo sto si rekao mozda znaci da nemas motiva da stajes na bilo ciju stranu, i to je mozda i tacno, ne znam, ali tvoj sud moze da bude pogresan i iz drugih razloga.

>E, moj objektiv kaze da joj dugujes jedno golemo izvinjenje!

mislim da je iz svega sto sam rekla jasno da ne mislim da nastasiji bilo sta dugujem. ali generalno nisam zlopamtilo pa bih se cak i izvinila kad bi to bila nekakva uobicajena praksa na forumu, to jest, kada bi i meni pocela da pristizu izvinjenja.

#34 Sister

Sister
  • Members
  • 1,166 posts

Posted 17 October 2002 - 00:38

Čoran, ton i rečnik koji ti koristiš jednostavno nije prihvatljiv. Očegledno je dočim da zbog nekog teškog hendikepa to nisi u stanju da pojmiš. Ako nekome eksplicitno kažeš "Ti si glupa" i direktno vređaš ostale diskutante, ne samo da kršiš pisana pravila (pogledaj gornji link - FAQ) već i nepisana koja definišu učešće u diskusijama bilo gde online.

Ovim tempom, može samo da doguraš do titule Toiletmouth II. A truba je biti drugi, pa ćeš ili morati mnogo više da se potrudiš da dostigneš Snajku, ili da se dohvatiš nekog bon-tona za laike...

#35 Sioran

Sioran
  • Members
  • 1,885 posts

Posted 17 October 2002 - 00:44

>Očegledno je dočim da zbog nekog teškog hendikepa to nisi u stanju da pojmiš.

>Ovim tempom, može samo da doguraš do titule Toiletmouth II

#36 elle

elle
  • Members
  • 4,479 posts

Posted 17 October 2002 - 00:45

sioran, ja ti se izvinjavam, jer sam te nazvala nevaspitanom i nespremnom za razgovor ( parafraziram da ne trazim citat)

da li si i koliko vaspitana , ja ne znam, ovako virtuelno deluje da da polazis od pretpostavke da znas istinu, to nije strasno, mlada si. nije trebalo da upotrebim rec nevaspitana jer ti inplicitno vredja, osim tebe i sve koji su u tvom odgajanju ucestvovali.. mogu ja sad andugacko o uslovima odrastanja, jos kojecemu, ali mogla sam i trebala da nadjem drugu rec

- o tome da li si spremna za razgovor, pa izgleda da sam i tu pogresila, jer ti, fakat pricas ovde, ta zelja za komunikacijom mora sadrzati bar parce interesa za tudje postove; opet nisam trebala to tako reci, morala sam naci blaze reci

da ne duzim, ja ti se izvinjavam

ps. a kad te pohvalim, ne komentarises c c c, a ona tirada o objektivnom i subjektivnom tvom misljenju je bravurosna bila i ja ti cestitah

#37 Sioran

Sioran
  • Members
  • 1,885 posts

Posted 17 October 2002 - 01:10

>da ne duzim, ja ti se izvinjavam

ps. a kad te pohvalim, ne komentarises c c c, a ona tirada o objektivnom i subjektivnom tvom misljenju je bravurosna bila i ja ti cestitah

i ja tebi :smile:. mislim da sam preterala kad sam ti odgovorila, i mislim da je to delom zbog toga sto je mene takoreci organizovano napadalo vise ljudi (ti, vladan, dragan)odjednom sto je cinilo da ja otprilike svakom pojedincu pripisem sve postove te grupe i odgovaram besom koji je srazmeran tom zbiru postova.

a za ovo cestitanje sam mislila da je sarkasticno, ko je jos lud da ti cestita u sred najvece svadje :smile:.

#38 Sister

Sister
  • Members
  • 1,166 posts

Posted 17 October 2002 - 01:19

Hajde Čoran, pa niko ovde nije završio kliničku psihologiju pa da može da predvidi kada će tebe spičiti nekontrolisani napad besa.

Nije te organizovano napadalo više ljudi nigde, već si ti orgaqnizovano uspela svojim ponašanjem da iznerviraš više ljudi.

Da li zaista tako razgovaraš sa ljudima i uživo? Za to postoji anger management i slično, što bi i sama trebalo da poznaješ.

Mislim da će te to grdno iznenaditi, ali nivo na kome ti razgovaraš te eliminiše kao ozbiljnog sagovornika, i kvalifikuje te kao nekoga ko je tu samo da bi se prepucavao kramponima u cevanice. I kako bi ti rekla - nemoj posle da plačeš...

#39 Sioran

Sioran
  • Members
  • 1,885 posts

Posted 17 October 2002 - 01:36

>Hajde Čoran, pa niko ovde nije završio kliničku psihologiju pa da može da predvidi kada će tebe spičiti nekontrolisani napad besa.

moji "napadi besa" su odlicno kontrolisani. njih izaziva vredjanje od strane nekog i zavrsava (prakticno istog trenutka) normalno ophodjenje tog istog.

>Nije te organizovano napadalo više ljudi nigde, već si ti orgaqnizovano uspela svojim ponašanjem da iznerviraš više ljudi.

ovo nije tacno, ljudi su na moje oci razgovarali o meni, i to ste radili i na ovoj temi. i za to postoji nekoliko vrlo jednostavnih psiholoskih objasnjenja. jedno je confirmation bias - kad izadjes sa nekom teorijom o necemu (ili nekom - tipa sioran samo vredja) jedino sto primecujes i trazis su dokazi za to. drugo, borba protiv neprijatelja jaca tvoju grupu, tvoje veze sa drugima, pogotovo ako su ti drugi ugrozeni (mali telegram podrske moze da znaci mnogo, a vec ce biti prilike da se naplati).

>Da li zaista tako razgovaraš sa ljudima i uživo? Za to postoji anger management i slično, što bi i sama trebalo da poznaješ.

ne znam na sta mislis. u principu nemam nekih problema, niti imam "napade besa". to medjutim mozda ima veze sa tim da me niko ne izaziva, da se ljudi drze teme, da se ne pozivaju na svoje kvalifikacije kada nesto dokazuju itd. kada bi oni to radili verovatno bi se desilo ovo isto, ali oni to ne rade, i ja imam relativno harmonicne odnose.

>kvalifikuje te kao nekoga ko je tu samo da bi se prepucavao kramponima u cevanice.

na primer ovo uopste nije tacno. meni je vredjanje prilicno dosadno, i zao mi je sto su mnoge teme koje me zanimaju upropastene.

>I kako bi ti rekla - nemoj posle da plačeš...

ko place - ja diskutujem. ono sto sam tebe citirala nije zato sto me to pogodilo, nego zato sto ti meni drzis lekcije o necemu sto i sama radis.

#40 elle

elle
  • Members
  • 4,479 posts

Posted 17 October 2002 - 01:40

"a za ovo cestitanje sam mislila da je sarkasticno, ko je jos lud da ti cestita u sred najvece svadje" .

O, sioran, daleko od toga, stvarno je bila islrena cestitka i jeste bilo bravurozno.
Mogu ti citirati napamet kraj onog tvog posta, zaista.

Meni skroz moze da se , kako ti kazes svadja, a ja bih rekla, da se sukobljavaju misljenja i da se istovremeno hvale neki delovi posta. To meni nije nekompatibilno, naprotiv u intelektualnom, kao i svakom drugom, tzv obicnom razgovoru", slaganja i ne slaganja se mogu nadovezivati. Zar ne?

#41 Sister

Sister
  • Members
  • 1,166 posts

Posted 17 October 2002 - 01:56

Kako bilo, nivo na kome ti diskutuješ je i pored racionalizacije kojom pravdaš svoje ponašanje - po netikeciji jednostavno neprihvatljiv. Isto kao kada bi recimo u razgovoru umesto "Gospodine, žao mi je što se ne slažete sa mojim stavom" ispalila "Ti si izuzetno glup, hajde prošetaj malo, nemoj da mi cmizdriš zato što sam ti rekla da si glup, i da si mi se izvinio zbog toga što sam ti rekla da si glup istog momenta"

Nažalost, svoj nivo diskusije racionalizuješ, a sasvim bi sigurno dobila jedan od svojih napada besa ukoliko bi neko prepisao jedan od tvojih postova i uputio ih tebi. Verovatno bi pri ruci imala spremnu i neku od analiza...

Ali ovo je već prilično smorno, te ću te ostaviti u svom hodočašću ka tituli najiritantnije osobe posle Gizma. Cheers.

#42 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 17 October 2002 - 04:51

>>tu sam joj samo rekla da ne ume da artikulise misao. dakle, ona je meni (prva) otprilike rekla da sam povrsna i da treba da batalim vazna drustvena pitanja, a ja njoj da ne ume da sklopi recenicu<<

..."ona je meni rekla da sam ja takva i takva a onda sam ja njoj rekla da cu se zaliti svom bratu i da ce on njenom bratu odseci glavu a onda je ona meni rekla da je moj brat impotentan a ja sam njoj rekla da je moj brat najjachi i najbolji j8bach u celom South Parku"...

mislim ljudi :smile:
koliko vi imate godina?
nisam ni znala da na b92 postoji forum i kad sam doshla dopalo mi se shto su ljudi zreliji, pametniji itd...
kad ono medjutim,
jedina razlika izmedju ovog foruma i nekih drugih na koja zalaze deca od svojih 15-20 godina je to shto su ovde uvrede upakovane u genijalnu retoriku.

tema je odlichna i pitam se ima li ovde mesta pravom konstruktivnom razgovoru ili ce se sve svesti na detaljno analiziranje jednog konflikta?

Sioran odlichan si retor plus vidim da lako reprodukujes svoje misli na "papir", medjutim da li ti to daje za pravo da neke ljude otpishesh kao glupe samo zato shto ne vladaju tim sposobnostima.

kao psiholog sigurno znash da postoji mnogo vrsta inteligencija i ako si ti dobra na verbalnom delu zashto otpisujesh sve koji nisu.

nemam nameru da se mesham u prepirku, kontam da su obe pogreshile, mozda prva nastasija koja je previshe burno reagovala na Sioranino (koji prisvojni pridev :smile:)mishljenje, koje je ipak samo njeno i koje je dala bez pretenzija da time utiche na tudje.

pozD

#43 quasar

quasar
  • Members
  • 682 posts

Posted 17 October 2002 - 08:38

DUNADAN:
mislim ljudi :smile:
koliko vi imate godina?
nisam ni znala da na b92 postoji forum i kad sam doshla dopalo mi se shto su ljudi zreliji, pametniji itd...
kad ono medjutim, 
jedina razlika izmedju ovog foruma i nekih drugih na koja zalaze deca od svojih 15-20 godina je to shto su ovde uvrede upakovane u  genijalnu retoriku.

odlicno zapazanje, imao sam slican utisak posmatrajuci postove...

siorance, ono sto sam ja pokusao da kazem je da u tvojim postovima itekako ima dobrih razmisljanja, a i znas da ih lepo pretocis u tekst - medjutim ponekad, od gomile uvreda i, jednostavno, prilicno 'drcnog' human-interface-a se te misli bas ne mogu dobro videti.... mislim, ne zahtevam ja ovde neku zestoku etiketu, medjutim uzmi u obzir da je pisana komunikacija ponekad prilicno zeznuta stvar - za razliku od licnog kontakta ovde mozemo videti samo ono sto si napisala, a ne doziveti i ostale komponente razgovora uzivo poput mimike, tona itd. zbog toga, jedna izjava poput "ti si budala" u ovom obliku moze da deluje mnogo ostrije nego u licnom razgovoru, gde je mozes relativirati pogledom, tonom itd... to i jeste jedan od razloga za postojanje netikete. u svakom demokratskom sistemu - a slozicemo se da ovaj forum jeste jedan od njih - postoji jedan bazican set pravila i osnovnih vrednosti kojih se svi moraju pridrzavati, inace cela stvar gubi smisao i prestaje da bude produktivna - umesto diskusije u kojoj se nesto moze nauciti, sve se pretvara u svadju sa izrazenom tendencijom ka sve gorim uvredama i nadmudrivanjem. to je kontraproduktivno i ne vodi nicemu, cisto gubljenje vremena.

sto se toboznjeg "grupnog" napada tice, nemoj upadati u paranoju - niko se ovde nije udruzio da bi napadao bas tebe (kao da mi svi nemamo druog posla nego da se bavimo takvim stvarima na forumu?). jednostavno, svojim ponasanjem (ne stavovima) si uspela da uvredis/iznerviras par ljudi i normalno je da si dobila nekakvu reakciju na to... naravno, mozes da radis sta hoces, ali ako malo modifikujes interface, mocices znatno efektivnije da plasiras svoje stavove i razmisljanja.

[ Izmena poruke: quasar na dan 2002-10-17 09:50 ]

#44 Sioran

Sioran
  • Members
  • 1,885 posts

Posted 17 October 2002 - 14:18

quasar, DUNADAN

da mi je neko pricao da ce diskusija o mojim postovima da izazove ovakav interes ne bih mu verovala. s druge strane, na gotovo svakoj temi na kojoj kazem bilo sta poceli su da se pojavljuju ljudi koji me komentarisu (i naravno ja njih), pa je mozda i bolje da se ovde napravi karantin za to. mozda bi bilo dobro da se otvori nova tema o PL.

ne mislim da se bilo ko udruzio unapred protiv mene, to bi zaista bilo paranoidno. ali mislim da je bar u nekim situacijama napad jednog bio inspirisan mojom svadjom sa nekim drugim, kojeg ovaj poznaje, i tezi ka tome da pretpostavi da je "nevin" i kad nije. no ne bih da se ubedjujem na tu temu, iz prostog razloga sto ja ne mogu da dokazem da je to tako niti vi da nije tako ili bi to zahtevalo vreme nesrazmerno zainteresovanosti za rezultat a trenutno za tim nema neke potrebe.

mislim da jeste malo detinjasto da se o ovakvim stvarima javno raspravlja (zvuci kao neka porodicna terapija), ali da se o njima misli ili u njima ucestvuje nije.

#45 quasar

quasar
  • Members
  • 682 posts

Posted 17 October 2002 - 15:16

Sioran:
quasar, DUNADAN

da mi je neko pricao da ce diskusija o mojim postovima da izazove ovakav interes ne bih mu verovala. s druge strane, na gotovo svakoj temi na kojoj kazem bilo sta poceli su da se pojavljuju ljudi koji me komentarisu (i naravno ja njih), pa je mozda i bolje da se ovde napravi karantin za to. mozda bi bilo dobro da se otvori nova tema o PL.

ispravka: mi ovde nismo diskutovali o tvojim _postovima_ - to bi, nekako, podrazumevalo diskusiju o tvojim stavovima, a do nje, nazalost, uglavnom ne dolazi. kazem nazalost, jer u stvarima koje govoris ima i vrlo interesantnih pogleda, a mene licno vrlo zanima da cujem sta misle drugi ljudi sa razlicitim backgroundom od mog, zato i dolazim na ovaj forum. ovde se, medjutim, najvise diskutovalo o _nacinu_ na koji iznosis svoje misljenje i koji, isto tako ocigledno, nije kompatibilan sa opstim vibe-om ovog foruma. pri tome mislim da su ljudi, uglavnom, bili vrlo dobronamerni.

upravo to je ono sto sam sazeo u stavu o "minimalnom setu vrednosti i pravila ponasanja" - ako se od toga udaljimo, tema se gubi, diskusija se pretvara u svadju, a to se dogodilo na vise tema u kojima si/smo ucestvovala/ucestvovali. tako i ovde pricamo o tebi, a ne o p. lukovicu ili tvojim stavovima o istom, sto je zaista zalosno.

ne mislim da se bilo ko udruzio unapred protiv mene, to bi zaista bilo paranoidno. ali mislim da je bar u nekim situacijama napad jednog bio inspirisan mojom svadjom sa nekim drugim, kojeg ovaj poznaje, i tezi ka tome da pretpostavi da je "nevin" i kad nije. no ne bih da se ubedjujem na tu temu, iz prostog razloga sto ja ne mogu da dokazem da je to tako niti vi da nije tako ili bi to zahtevalo vreme nesrazmerno zainteresovanosti za rezultat a trenutno za tim nema neke potrebe.

izvini, onda sam te pogresno razumeo, ucinilo mi se da si par puta spominjala neke grupne napade na tebe. e, sad, sto u komunikaciji grupe ljudi ima i tzv. grupne dinamike ne bi trebalo da nas previse iznenadjuje. uostalom, kao psiholog, o tome sigurno znas i-ha-ha vise nego jedan tehnicar poput mene, koji se takvim stvarima bavio samo zato sto je to njegova karijera zahtevala u odredjenim trenutcima.

mislim da jeste malo detinjasto da se o ovakvim stvarima javno raspravlja (zvuci kao neka porodicna terapija), ali da se o njima misli ili u njima ucestvuje nije.

pa, da budem iskren, i mene smara pricanje o ovome. ipak, pokusaj mozda da razumes postove upucene tebi kao dobronamernost, a ne napad - koliko sam shvatio, "message" ljudi koji su ti se obratili je, uglavnom, bio "pametna si, stavovi su dobri, ali nivo diskusije nije". u ovome ja vidim vise dobronamernosti nego mrznje.