Jump to content


Photo
- - - - -

Razmene utisaka


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
82 replies to this topic

#76 Domicilna Nistarija

Domicilna Nistarija
  • Members
  • 2 posts

Posted 11 February 2009 - 11:52

Mislim da link za stranicu na Wikipediji ne može dovoljno da vam kaže o gospodinu, njegovom linku i delu. Poznajem osobe koje uređuju tu stranicu i ako je bolje pogledate, videćete da je mnogo toga što je tamo napisano poprilično kontradiktorno.

http://www.invisible-movement.net je pažljivo uređen izvor informacija i ažurira se svaki dan. :) A valjda smo Srbi, pa kupujemo domaće, a to je domaći proizvod.

Isto tako, Džonov blog je divan. http://www.johnfrusciante.com

The Empyrean je predivan, a ja za lako slušanje svima preporučujem To Record Only Water For Ten Days. On se kod nas malo teže nalazi, ja mislim da sam ga samo jednom videla u Mamutu. Onda treba preći na Curtains, pa na SCWP i IOE, a prva dva albuma svakako treba ostaviti za kraj. Bolni su i tužni, iako se i na njima da prepoznati Džonova genijalnost.

From The Sounds Inside je besplatan album, možete ga skinuti sa neta:
http://www.invisible.../internet-album


Uma, nije *baš* tačno da se zatvorio u sobu, izlazio je on iz kuće tokom tih šest godina (npr. bio je prisutan u Viper Roomu noći kada je River Finiks umro).

TinyDancer, super ti je korisiničko ime. Ko zna, možda se odnekud i znamo.

Nisam mislila nikome da popujem, nisam takva, nipošto, samo sam htela da kažem par stvari. Nadam se da se niko neće naljutiti na mene. Ovo je moja prva poruka na B92 forumu itd itb ktdž. Trebaće mi vremena da se naviknem na to kako se ovde spajaju teme...mogu da se zakunem da je ovo bila posebna tema kad sam je prvi put videla. :ph34r:

#77 TinyDancer

TinyDancer
  • Members
  • 21 posts

Posted 11 February 2009 - 17:39

@ Domicilna Nistarija
Pozdrav!
Dobro došla na forum, od mene, takođe nekog ko je newbie! Lepo je videti da ima onih koji cene i vole rad muzicara kakav je JF. A moguće je da se znamo.
Nadala sam se da će tema zaživeti, te nisam odmah ponudila linkove koje si spomenula.
Kao da si mi čitala misli kada si postavila link za album From The Sounds Inside. To bi bio još jedan moj pokušaj da ljudima približim zvuk ovog muzičara. Možda sam bila malo obeshrabrena kada sam videla da je ovo sada u Svaštara topic-u.
Moja preporuka za početak se ne razlikuje mnogo od tvoje, s tim što bih ja Shadows Collide With People ponudila u akustičnoj verziji.
Akustična verzija za sve zaintresovane može se naći na sledećoj adresi:

http://www.invisible-movement.net/download...o/scwp-acoustic

Nadam se da će biti onih koji će uživati u ovoj muzici i naravno, kako je i naglašeno na sajtu, koristite ovaj album samo za slušanje.

:ph34r:




Edited by TinyDancer, 11 February 2009 - 17:47.


#78 TinyDancer

TinyDancer
  • Members
  • 21 posts

Posted 14 February 2009 - 21:00

Nešto što bi moglo da dopuni prethodni post.
Svakako treba čuti John-a i uživo. Dobar nastup iz New York-a, klub Angel Orensanz, može se naći na adresi:

http://www.second-walk.com

Potrebno je odabrati link "media" i audio download. Koncert je iz 2001. i set lista je dobra, sa nekoliko dobrih obrada i momentom kada publika John-u peva "Happy Birthday".

#79 Domicilna Nistarija

Domicilna Nistarija
  • Members
  • 2 posts

Posted 20 February 2009 - 21:49

(Najviše mrzim kad pišem odgovor i onda mi se odjednom otvori nešto drugo preko ovoga...ajme.)

Kao što rekoh, vrlo je lako da se znamo, sad možda nikad pre nismo razgovarale. Ja vodim onaj gore pomenuti sajt, zato sam se onako našalila na svoj račun i rekla da treba da kupujemo domaće, pošto se ljudi uvek zaprepaste kad saznaju da sam iz Srbije. :ph34r:

Ne znam kakva je politika na ovom forumu, pa se teme ovako spajaju, ali pošto je ovo ipak tako poznat web sajt, pretpostavljam da se tako izbegava konfuzija. Ako hoćeš da nam se pridružiš na http://www.yourforum...siteonfire.net/ gde nas ima poprilično iz ovih krajeva, više si nego dobrodošla. Ja se trudim da budem dobar administrator, a kad su sve teme o Džonu, nema šta mnogo da se spaja i menja. :D

I slažem se, svi Džonovi živi nastupi su sjajni, baš me nervira što nema nameru da nastupa u skorije vreme, ako se ne računa ovo ludilo sa Venetian Snaresom u aprilu. Ja bih bila presrećna kad bi odlučio da uradi nešto tipa te turneje iz 2001 godine, i to negde gde možemo da ga vidimo. Sad, malo nam je i dužan posle fijaska na Green Festu... :)

#80 TinyDancer

TinyDancer
  • Members
  • 21 posts

Posted 21 February 2009 - 15:34

John Frusciante je poznat kao gitarista benda RHCP, ali je odlican i kao solo muzicar. Proslog meseca se pojavio njegov novi album "The Empyrean". Zanimljivo je, mozda, da je broj njegovih solo albuma veci od broja albuma koje je izdao sa bendom. Naravno, kvantitet ne znaci uvek i kvalitet, ali to ovde nije slucaj.
Ne znam koliko je muzika JF-a bliska clanovima ovog foruma, ali ja je toplo preporucujem. Albumi se razlikuju i za svakoga moze da se pronadje po nesto.

Niandra LaDes And Usually Just A T-Shirt, 1994.
Smile From The Streets You
Hold, 1997.
To Record Only Water For Ten Days, 2001.
From The Sounds Inside, 2001.
Shadows Collide With People, 2004.
DC EP, 2004.
Inside Of Emptines, 2004.
A Sphere In The Heart Of Silence, 2004.
Curtains, 2005.
The Empyrean, 2009.
Bend Ataxia- Automatic Writing, 2004. i Automatic Writing II, 2007

Uzivajte u dobroj muzici!

(novi link)



#81 David Gilmour

David Gilmour
  • Members
  • 5,374 posts

Posted 16 June 2009 - 14:42

Sinoc, dok su Kinik i Siki ispunjavali svoju noc ispisivajuci mi komplimente na forumu, ja sam bio u Detroitu na koncertu sjajnog kanadskog alternativnog benda Metric.

http://www.myspace.com/metricband

Saint Andrews Hall je sjajan mali prostor za svirku, gotovo identican legendarnoj sarajevskoj Slozi. Cak i raja izgledaju kao Sarajlije. :ph34r:

Jako me prijatno iznenadio i duet Smile Smile http://www.smilesmilemusic.com/

Edited by alek33, 16 June 2009 - 14:44.


#82 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 11 July 2009 - 14:09

Groundwave - Mankind

Posted Image

Ako ste za završni zvučni zamračaj ovog sumornog planetarnog vremena, evo prave stvari. Crni rok, postprog, metal, bluz.. obojeno upadicama klasičnih instrumenata, pa sa crnjačkim stihovima melankoličnog pada ličnog, opšteg.. o čemu pjeva neko koga bez problema zamišljam u drakulinoj crnoj mantiji, a bome i sa grofovskim zubima. Čujem tu turbo darkizam Kejva, otuđenost Vejtsa, kompoziciju Toola, riffing onog valjanog albuma od Bjesova, solo Paradise Losta (neko reče i prizvuk Sisters of Mercy!).

Album funkcioniše kao cjelina i traži svoje vrijeme za prijem odaslanih talasa, nema hitova, ali jasno je da nisu ni namjeravani. Produkciono je ovo veoma ozbiljna stvar, a moram priznati da odavno nisam čuo bolje ime za jedan bend.

Ako se pitate zašto tri ribe lete iznad bolesnog noćnog pejzaža, pazarite CD pa ćete saznati. :)

theirwaves

Pozdrav vukovima sa Ontarija. :ph34r:

ps
Velika zahvalnost nonicku na vanrednoj nesebičnosti i podrška za dalji rad (1. disk i DVD nisu nikad stigli, znači hejt na poštara)
i javno izvinjenje zbog ovolikog kašnjenja

Edited by autsajder, 11 July 2009 - 15:58.


#83 David Gilmour

David Gilmour
  • Members
  • 5,374 posts

Posted 14 August 2009 - 00:01

Srpska rok grupa "Riblja čorba" Bore Đorđevića našla se na poštanskoj marki u Sloveniji, koja će od ponedjeljka biti u prodaji u slovenačkim poštama. Bora Đorđević za beogradski "Pres" kaže da su Slovenci ukazali izuzetnu čast njegovom bendu i da ih očigledno tamošnja vlast više voli i cijeni nego ova u Srbiji. "Ideja je potekla od organizatora našeg koncerta u Ljubljani, koji će biti u septembru. Prvo su hteli da izađe marka kao suvenir, ali je na kraju ipak štampana legalna poštanska marka koja ima nominalnu vrednost i oznaku slovo A", rekao je Bora Đorđević. Đorđević, koji je početkom 90-ih u jednoj svojoj pjesmi Slovence nazvao "bečkim slugama i konjušarima", kaže da se zbog te svoje greške već izvinio slovenačkom narodu, te dodao da "niko ne može davati generalne ocjene i sve ljude staviti u isti koš".

:ph34r: