Jump to content


Photo
- - - - -

Od devet do pet


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
781 replies to this topic

#781 mango

mango
  • Members
  • 11,607 posts

Posted 02 April 2008 - 02:01

Ti izgleda stvarno ne zelis da citas ono sto sam napisao?Profit sharing je zagarantovan zakonom u Meksiku.U SAD nije obavezan ali ako postoji onda je regulisan profit-sharing agreementom koji opet prolazi kroz Treasuru department i IRS.Znaci kada je agreement potpisan neki manager ne moze da menja pravila pa tvoj recepcioner ostane bez dela koji mu sleduje.Ono o cemu ti govoris su tantieme i one su vise karakteristicne za evropske zemlje.
Ponovo ti podvlacim da ja znam sigurno da je profit sharing zagarantovan u Meksiku a kako je u Australiji stvarno nemam pojma.
Evo jos jednom ono sto sam napisao:


ja govorim o profit sharingu koji nije - kako reche i sam -obavezan u SAD. a to je samo deo diskusije o zivotu od devet do pet i kako svi vole svoj posao i kako ih kompanije cene itd....:rolleyes:

#782 mango

mango
  • Members
  • 11,607 posts

Posted 02 April 2008 - 02:02

"Osmeh ne košta ništa,a znači mnogo.On obogaćuje one koji ga primaju,a ne osiromašuje one koji ga daju.Traje trenutak,ali je sećanje na njega kadkad večno.Niko nije dovoljno bogat da bi ga propustio,niti tako loš da ga ne zaslužuje.On čini ljude sretnima,olakšava im rad,a očevidan je znak prijateljstva.Obeshrabrenima vraća hrabrost,daje odmor onima koji su umorni.On se ne može ni kupiti,ni pozajmiti,ni ukrasti,jer je nešto što nema vrednost,osim onda kada se poklanja.I ako nekada sretneš osobu,koja više nema osmeh,budi velikodušan,pokloni joj svoj.Jer niko ne oseća takvu potrebu za osmehom,kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima."ja se slazem. ja se osmehnem kada dobijem bonus. i onda me rastuzi kako neki dobijaju samo osmehe.

ali ako je njima dobro - pa im je osmeh umesto novcanog bonusa dovoljan - zasto ja da se osecam tuzno jer su oni zajebani?