Jump to content

Photo
- - - - -

Od devet do pet

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
781 replies to this topic

#31 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 06 March 2008 - 06:33

Ja i ne vidim da se mi ovde bavimo oko toga ko je u pravu, vec da li topik uopste ima bilo kakvog smisla. Sumnjam da neko od forumasha ima poslugu, tako da i to nema smisla, ne prichamo o bogatima i siromasnima.
Zivot u automobilu prestaje da bude zamoran onog trenutka kad se preselish blize poslu, ako je to tvoj izbor. Jedenje brze hrane je takodje tvoj izbor. Buka, ko nije navikao, meni nije nikada smetala, ako ne mozes da pobegnes dalje, bar mozes vishe, hocu reci na vishe spratove, opet tvoj izbor.

Neko ko zivi u Holandiji trebalo bi da moze da kupi 200 ovaca i 10 hektara na nekoj planini u Srbiji, to ti je kao godisnje plata i da ceo dan masturbira ispod neke sljive. Ali ne bi trebalo da ostale ubedjuje kako je to "ispravan ugao" gledanja na stvari i stvarnost, to je samo njegov lichni izbor.

Uostalom za ovakve slucajeve postoje vrlo dobre socijalne sluzbe i programi, bar ovde u Kanadi, a ne sumnjam da su, ako ne i bolji, pristupni i u Holandiji. Objasnish svoj problem i ljudima je posao da ti pomognu.

Edited by down with the sickness, 06 March 2008 - 06:42.

#32 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 06 March 2008 - 09:09

rodjen sam u Beogradu, ziveo tamo 20 godina i zena mi je Srpkinja.

Ja te, recimo, nisam napao, al' evo sa' cu.

Jel' ti beshe onaj sto si nam otkrio "ogromnu zainteresovanost" gradjana Beneluksa da se presele, zaposle, zive, pa bogami i umru u Srbiji? Eh, pobeze a ne objasni nam, da li je na to vishe uticaja imao Seseljev sharm i duhovitost ili Slobicino dostojanstvo i intelektualna grandioznost? Koji hashki suzanj je miliji gradjanima Beneluksa?

Ti li beshe onaj koji nam se predstavi kao stranac koji bi dosao u Srbiju da otvori biznis, da tebi ne smeta paljenje stranih ambasada, banaka i ostalih verskih objekata, ali se malo dvoumish oko tvoje lichne sigurnosti i bezbednosti, pa proveravas da li bi mi mogli kakve garancije u tom pogledu ponuditi, onako na diplomatskom, da kazemo ambasadorskom nivou?

Ode ti, kao postavljach topika, a nas ostavi da tugujemo za strancem, koji nam je naklonjen do imbecilnosti, perfektno zna srpski, ima puno razumevanja za mlade i njihovu ljubav prema sportu i sportskoj opremi, koji nas na brzaka prosveti da jedino sto imamo na ovom svetu vaistinu je vremja, a ne musava dechurlija, kucni ljubimci, ljubavnici-ce, prijatelji, rodjaci i ostale stranputice, syeba nam uobichajeni, normalni ugao gledanja na stvarnost i udje u legendu za vjek vjekova.

#33 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 06 March 2008 - 09:15

vidis, ti si srecan da putujes svaki dan na posao, u religioznom zanosu tebi tvoj zivot ne znaci nista, iz topa konstatujes da je moj topik besmislen

zivis u kanadi, to je tako tipicno, nedostaje ti samopouzdanje, moras da ubedis sebe da si dobro odlucio. plasis se da ce neko da se vrati pre tebe, ne uklapa ti se sve u sopstvenu sliku sveta jednog potrosaca kome su sve ti trenuci kada ga mlada konobarica opsluzuje...

ako imas problema sa nesanicom, uzimaj melatonin

Mislim, ja to nikada ne jedem, boli me elvis za tu vrstu ispashe, ako mi je do sendvicha ja svratim u Quiznos, uzmem Black Angus Steak on Rosemary Parmesan, ali samo konstatujem yebenu mogucnost izbora ......

ALO, zivi kako hoces i pusti druge da to isto rade.

#34 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 06 March 2008 - 09:21

Godinama sam radila od 8 do 16 h i prizeljkivala rad od 9 do 17 h, cak je pokrenuta inicijativa nas nekoliko da se predje na to radno vreme ali su nas utkli "argumentom" da im je ugrozeno slobodno vreme nakon posla. To sto se aktivnost nakon posla svodila na dremuckanje, blejanje u TV i shpanske serije - o tome nije bilo reci. Nisu hteli ni da razmisle da bi do 9 h mogli lepo da doruckuju sa svojom decom, da ih isprate u skolu, da malo vezbaju, trce, ili da popiju kaficu na miru, procitaju desetak stranice neke knjige, jednom reci, da lepo udju u dan. Stvar je propala i ja sam morala da ustajem u 5,30 h da bih imala taj svoj "lep ulazak u dan". Firama mi je bila na 4 km i 700 m od stana i od aprila do oktobra sam isla peske na posao, tako sam namirivala onih 5 km potrebnih za dobru kondiciju. Vremenom, kako se stabilizovala situacija sa benzinom, sve je vise kolega islo kolima na posao ( u gradu gde je sve "na pljuc" pa i nasa firma u industrijskoj zoni!) pa je pola kilometra ispred firme postalo opasno zbog izduvnih gasova. Obaska sto je svakih 5 m trebalo ovjasniti zabrinutom kolegi da necu prevoz, prosto nisu shvatali da ja zelim da idem peske.
Dakle, po meni je od 9 - 17 h sasvim o.k. I to je neizbezno posto je stanje "od svih prema mogucnostima i svakom prema potrebama" jos uvek na dugackom stapu, ergo - mora da se radi. Meditacija ispod shljive dolazi na red tek nakon nuklearne katastrofe planetarnih razmera, daleko bilo.
Po meni, to "od 9 - 5" treba uciniti podnoshljivim i kako me obavestavaju vec izbegli prijatelji, kao da je i kapitalizam doziveo zen prosvetljenje pa se malcice radi na tome da se zaposleni prijatno oseca dok radi. Ovde, u S. to tek treba urediti i kad Kosovo opet postane nashe, valjda ce parlament da usvoji zakon o anti mobingu.

Ne radim 11 meseci i moram da priznam da mi je vec dosta 'ladovine. O.K. vishe sam u prirodi, vishe vezbam, pocela sam da slikam, imam vremena da sviram (ovo mnogo lepse zvuci kad napisem, macka mi je bila zapanjena kad sam prvi put posle 30 godina otvorila vezbanku Jele Krsic) i sve je to super ali me ne ispunjava. Dala bih mnogo da mogu opet da radim, da se borim sa casovnikom i imam onaj lepi osecaj tihog trijumfa kad ipak uradim u jednom danu sve sto sam htela. Oglupavila sam od tog "imam vremena". Sve vise blejim pred TV i dozvoljavam da mi kojekakvo djubre ulazi u zivot. Unuci nisu ni na vidiku pa tako - pristala bih da radim i bez plate, samo DA RADIM!
Iz licnog iskustva i primera nekolicine kolega, znam da je moguce imati kvalitetno slobodno vreme. Sve je stvar dobre organizacije, licne odgovornosti, pitanje samosvesti i tu se nista nije promenilo vec vekovima. Samo su iskusenja drugacija.
Da li sam promasila temu?

#35 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 06 March 2008 - 09:39

Odlicno, nisi promasila temu.

Ali zasto samo gledas TV. Mogla bi da pises, slikas, da se bavis umetnoscu, da istrazujes neke fenomene, da se druzis sa ljudima.... Naravno ukoliko oko tebe jos ima ljudi koji nisu preoptereceni poslom. Opusti se. Ako imas dovoljno novca za zivot, za minimum, glupo je da radis.

Mozda ipak imas neki nesvesni osecaj krivice koji su ti utisnuli roditelji.
Ili mislis da je covek ima pravo na zivot samo ako radi.

Istocne tradicije uce nas (Lao Ce) da je postojanje po sebi ispred svih vrsta iskupljenja. Jedan kamen, jedan cvet, zemlja, nebo, sve to postoji samo po sebi. Na kraju ionako dolazi smrt. Treba raditi onoliko koliko je nuzno. Haksli j episao o tome, o tome da tih osam sati moramo da shvatimo kao nesto rljavo ruzno, sramno, ali neophodno da bi preziveli. Radu treba dati pravo mesto.

(Znam da ce me neki bivsi streberi ismejati, ali ozbiljno mislim)

Ne radim 11 meseci i moram da priznam da mi je vec dosta 'ladovine. O.K. vishe sam u prirodi, vishe vezbam, pocela sam da slikam, imam vremena da sviram (ovo mnogo lepse zvuci kad napisem, macka mi je bila zapanjena kad sam prvi put posle 30 godina otvorila vezbanku Jele Krsic) i sve je to super ali me ne ispunjava. Dala bih mnogo da mogu opet da radim, da se borim sa casovnikom i imam onaj lepi osecaj tihog trijumfa kad ipak uradim u jednom danu sve sto sam htela. Oglupavila sam od tog "imam vremena". Sve vise blejim pred TV i dozvoljavam da mi kojekakvo djubre ulazi u zivot. Unuci nisu ni na vidiku pa tako - pristala bih da radim i bez plate, samo DA RADIM!
Iz licnog iskustva i primera nekolicine kolega, znam da je moguce imati kvalitetno slobodno vreme. Sve je stvar dobre organizacije, licne odgovornosti, pitanje samosvesti i tu se nista nije promenilo vec vekovima. Samo su iskusenja drugacija.
Da li sam promasila temu?

#36 sta dalje

sta dalje
  • Members
  • 1,987 posts

Posted 06 March 2008 - 09:44

rodjen sam u Beogradu, ziveo tamo 20 godina i zena mi je Srpkinja.

bas interesantno. videla sam ja da neki podatak fali da bi se konstruktivna diskusija nastavila. sad mogu da dam i svoj doprinos :rolleyes:
samo jos kad bih skapirala sta je poenta ovog plodnog topica.

ocekujem da ce me sad nickie ponovo opomenuti, ali sorry ne mogu da se uzdrzim.

naravno, podrazumevam da hoces da pricamo o tome kako smo se svi pretvorili u masine i bla bla bla...ali to je vec prica stara i znamo mi to.
svega toga ne bi bilo da sam rodjena bogata, ali jbg.

edit:

Ili mislis da je covek ima pravo na zivot samo ako radi.

uglavnom je da covek ima sredstava za zivot samo ako radi.

Edited by sta dalje, 06 March 2008 - 09:46.

#37 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 06 March 2008 - 11:11

Mamu i tatu, RIP, ne mesati u ovo, nije da nisu ali tamo gde jesu - nije po pitanju rada, naprotiv.
Elem, da ja nisam bila zaposlena '95g, da nisam bila ovakva svakava a najvishe radoznala - da nisam prepoznala sta M.Office.Excel znaci za mene koja se bavim ekonomskim analizama prodaje, ne bih danas bila na netu i moj osecaj stvarnosti bi bio drugaciji (ne kazem da bi bio gori ili bolji, nije tema). U to vreme smo imali Amigu u kuci i mrzela sam je iz dna duse jer su deca samo ubijala neke sirote coveculjke koji su bolni kmecali i skoro prestala da se krecu i citaju. Uz to, panicno se plasim svega sto je na struju i potpuni sam duduk sto se tice mehanike a u to vreme ne bih mogla da priustim sebi M. Office sa svim programima koje ukuljucuje a tada nisam mogla ni da ih skinem jer - nije bilo Interneta u S. Dakle, bila sam na pravom mestu, u pravo vreme, trazila od firme comp i dobila ga sa sve knjigom od 567 strana i tako je pocelo, ostalo je istorija. Bila sam druga u firmi sa tom vestinom i mashinom i, boga mi, napravila karijeru od toga. Sta hocu da kazem: da nam to "od9 - 5" otvara sferu u kojoj takodje postoji igra mogucnosti u koju ulazemo ono sto imamo, hocemo da imamo, sta mozemo i, ako nesto ne mozemo - da to dostignemo.
Da sam zivela u nekoj drugoj epohi - opet bih bila drugacija od vecine, sve je u nasoj nadleznosti bar kad su nasi resursi u pitanju.

Sinoc sam pricala sa covekom koji je nasledio mnogo nekretnina od svojih predaka i koji vec 20 godina ne mora da radi, osim da ubire kiriju. On se bavi umetnickom stolarijom, iz ciste ljubavi, iz ciste potrebe da oseti (svoj) zivot. Od hobija je napravio umetnicku radionicu i zahtevan posao. On zaradjuje. Rekli bi neki, para na paru ide ali nije to u pitanju. On ne mora ali hoce. On hoce jer je samosvestan, jer talenat, skolonost nekoj vestini prosto kopka coveka iznutra, ne da mira. Ne moze se celog zivota biti ispod shljive u hladovini. Da ne radimo od 9 -5, lovili bi smo bizone, orali njive, krpili sherpe i lonce ili ih pravili.
Nisam nasledila nekretnine, od "pokretnina" imam beobraznu macku. Svakog dana bar 2 sata provedem u trazenju posla na jedan ili drugi nacin, ostalo je sloboda da se umre od dosade, da se zaroza od tuposti i ogroman osecaj da ne valjam ni sebi ni drugima. Prednost rada - sustinska, pa kakav god da je.

Edited by highlanderka, 06 March 2008 - 12:10.

#38 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 06 March 2008 - 12:06

vrlo zanimljiv post. mozes li da objasnis svoe motive zapostizavanje. da li je to takmicenje sa drugima ili neko unutrasnje zadovoljstvo sto si prva itd?

boga mi, napravila karijeru od toga. Sta hocu da kazem: da nam to "od9 - 5" otvara sferu u kojoj takodje postoji igra mogucnosti u koju ulazemo ono sto imamo, hocemo da imamo, sta mozemo i, ako nesto ne mozemo - da to dostignemo.
Da sam zivela u nekoj drugoj epohi - opet bih bila drugacija od vecine, sve je u nasoj nadleznosti bar kad su nasi resursi u pitanju.

#39 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 06 March 2008 - 12:19

Nikada, nikada se nisam takmicila sa drugima jer sam grozno nesigurna u sebe i ta utakmica je unapred izgubljena, bar ja tako mislim. Takmicim se sa sobom, koliko god da pateticno zvuci.
Kad nisam mogla da shvatim zasto moje mladje dete bezglavo tutnji na rolerima i prepada komsije penzionere pa sam jedne noci usla u te rolere i mic po mic (od bandere do bandere) - naucila da ih vozim. Poenta je u trudu, naporu da otkrijes princip, da razumes. To pd 9 - 5 ima jedan aspekt koji rad po kuci nema bas tako jasno vidljiv: Kad radis od 9 - 5, cinis nesto za sebe ali cinis i za druge, koliko god da malo cinis. Neka je to i fino vaspitanje, jedno "molim" i "hvala" pa je dovoljno, mozes da osetis zadovoljstvo da si doprineo za opstu stvar.

#40 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 06 March 2008 - 12:59

vidis, ti si srecan da putujes svaki dan na posao, u religioznom zanosu tebi tvoj zivot ne znaci nista, iz topa konstatujes da je moj topik besmislen
zivis u kanadi, to je tako tipicno, nedostaje ti samopouzdanje, moras da ubedis sebe da si dobro odlucio. plasis se da ce neko da se vrati pre tebe, ne uklapa ti se sve u sopstvenu sliku sveta jednog potrosaca kome su sve ti trenuci kada ga mlada konobarica opsluzuje...
ako imas problema sa nesanicom, uzimaj melatonin

A koja je to moja religija? Vidim da si ti budista :rolleyes: . Zasto ja ne bih trebao biti srecan sto radim posao za koji sam se skolovao 17 godina i kakve veze ima da li na njega dolazim "metalnim vozilom", za 20 minuta ili peshke, koliko to utiche na moju nesanicu? Nemam nishta protiv mladih konobarica, dapache, ali slabo imam vremena za njih, imam petochlanu porodicu. Samopouzdanje? Mogu samo da ti kazem da 700 ljudi ne voli da me vidi, a nisam im shef, kad me vide samo se smeskaju i klimaju glavom, samopouzdanja mi je pun kufer, a i autoriteta, jer mi ne preti ni teorijska mogucnost otkaza.
I glavna stvar, ja ne zelim nigde da se vracam, bre. Ko te to slagao?
Ovo za nesanicu si u pravu.

#41 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 06 March 2008 - 13:07

>Mogu samo da ti kazem da 700 ljudi ne voli da me vidi, a nisam im shef
na zalost.
zamisli da bi voleli da te vide, da ti se obraduju svakog jutra, da nemas tu autoritarnu crtu...

autoritarni ljudi obicno `vole` svoj posao, u tome nalaze neko zadovoljstvo, u toj disciplini...
oni ne mogu da razluce izmedju `vole`i vole

u svakom slucaju, hvala ti sto si se javio, svedocenja kao sto su tvoja veoma su vazna, skoro neprocenjiva. tako da cemo uskoro svi zajedno ovde odgonetnuti i tu veliku misteriju vezanu za odlazak na posao.

ja sam protivnik radnog vremena 9/17 jer ono konzumira coveku ceo dan. daleko lepse je radno vreme
8/14 h.

A koja je to moja religija? Vidim da si ti budista :rolleyes: . Zasto ja ne bih trebao biti srecan sto radim posao za koji sam se skolovao 17 godina i kakve veze ima da li na njega dolazim "metalnim vozilom", za 20 minuta ili peshke, koliko to utiche na moju nesanicu? Nemam nishta protiv mladih konobarica, dapache, ali slabo imam vremena za njih, imam petochlanu porodicu. Samopouzdanje? Mogu samo da ti kazem da 700 ljudi ne voli da me vidi, a nisam im shef, kad me vide samo se smeskaju i klimaju glavom, samopouzdanja mi je pun kufer, a i autoriteta, jer mi ne preti ni teorijska mogucnost otkaza.
I glavna stvar, ja ne zelim nigde da se vracam, bre. Ko te to slagao?
Ovo za nesanicu si u pravu.

#42 yossarian

yossarian
  • Members
  • 3,774 posts

Posted 06 March 2008 - 13:09

vrlo zanimljiv post. mozes li da objasnis svoe motive zapostizavanje. da li je to takmicenje sa drugima ili neko unutrasnje zadovoljstvo sto si prva itd?

Zar još Homer nije u Ilijadi rekao
"Uvek da najbolji budeš
odličan između drugih"...

Međusobno nadmetanje nam je urođeno, taj nagon dobijamo u genetskom paketu sorte homo sapiens sapiens. U primitivnim društvima se to nadmetanje odvija u razbijanju glava, ali je jedna od posledica civilizacije u tome da se danas nadmećemo oko drugih stvari. Naučnici oko toga ko je pametniji, slikari ko bolje slika, u firmama ko je sposobniji, a ljudi kojima je imovina najvažnija oko toga ko ima veća kola i veću kuću. Čak i ovo poslednje mi je bolje od nizanja neprijateljskih zuba na ogrlice. Takvi smo i šta da radiš.

Zbog tog nadmetanja, koje je civilizacija kanalisala u korisnije svrhe, idemo napred, pa smo odavno zaboravili šta su gladne godine, veliki broj bolesti od kojih se nekada umiralo se leče za nedelju dana, živimo u neuporedivo boljim uslovima nego naši preci čak i pre samo 300 godina, a da ne pričam o prvobitnoj zajednici kada je ceo dan prolazio isključivo u potrazi za bobicama, zrnevljem ili bilo čemu jestivom (sa povremenim pauzama za bištanje od vaški i sličnih parazita). Da ne pričam i o tome da smo u toplim gajbama i da ne goremo životinjski loj radi osvetljenja već gurneš šteker u zid i crpiš energiju iz utikača. Sve to zahvaljujući tome što svaki lekar hoće da bude bolji od kolege, seljak da ima veće prinose uz manje goriva od komšije - pa izmisle nešto novo a to onda drugi kopiraju pa i oni rade bolje.

Imamo urođeni nagon da radimo, da nešto stvaramo, a i da se pri tome nadmećemo sa drugima. Ne da bi smo ih ponizili ili upropastili, nego onako, kao sport. Danas "pobedim", sutra "izgubim", al nema veze, idemo dalje. Tako je to svuda. Dragi su mi trenuci u kojima sam ja bio taj koji je rešio neki problem u firmi ili uradio nešto što je dobilo poštovanje ostalih. Takođe sam od srca poštovao kolege i čestitao im kada bi oni rešili nešto što ja nisam uspeo. U totalu je rasla količina znanja, iskustva i rešenih problema.

Kao i highlanderka, znam i kako je biti nezaposlen. Apsurdno je što kada radim imam više elana i za druge stvari. Naprimer - dođem s posla, umoran, pokvario se ženi bicikl - odmah zasučem rukave pa ga popravima. Da sam nezaposlen, taj bicikl bi danima čekao na popravak iako imam "sve vreme na svetu" da ga popravim :rolleyes: Ne znam zašto sam takav, al' takav sam...

Što se "istočnjaka" tiče, pa i oni rintaju, čak i gore nego mi, a i veći su materijalisti, bar oni koji žive u civilizaciji. Znam dosta ljudi koji su bili u Indiji, otišli puni naivnih predrasuda, a vratili se preneraženi pohlepom i materijalizmom. Pa šta su mislili, da celo stanovništvo po ceo dan meditira po hramovima? I mi na zapadu imamo monahe i kaluđere koji su se odrekli materijalnog i posvetili duhovnome, a tako i na istoku - nemaju ih ni manje ni više nago mi, samo mi romantizujemo "istočnu mudrost" jer se više zanimamo filozofijom i religijom Istoka nego svakodnevnim životom milijardi ljudi koji tamo žive i isto vole da imaju više nego komšija...

Indusi kažu da se čovekov život sastoji od tri faze. Prva je posvećena učenju, druga svetu, radu i ljubavi (prema deci, porodici i bližnjima), a treća meditaciji i spasenju. U prvoj i trećoj drugi rade i stvaraju za tebe, a u drugoj ti radiš i stvaraš za one koji su u tom trenutku u prvoj ili trećoj. Meni to liči na "good deal" i civilizacijsku tekovinu, a i bilo bi mi žao da klinci rmbače a stari i bolesni drhtavim rukama ređaju konzerve na policama u samousluzi...

Već sam ti ranije rekao da rad ne doživljavam kao teret ili obavezu. Mogu i da ne radim, ima dobrih ljudi, neću krepati od gladi. Ima i poslova koji nisu od 9 do 5, već noću ili u druga vremena, ali je ovo od 9 do 5 zgodno jer je kompatibilno sa ostalima, pa možemo lako da se posećujemo ili zvrckamo telefonom. Čista konvencija, da bi bilo lakše.

#43 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 06 March 2008 - 13:49

>Međusobno nadmetanje nam je urođeno, taj nagon dobijamo u genetskom paketu sorte homo sapiens sapiens

delimicno. ipak, nisu svi isti. svet nije ono sto vidis na National geographic/u

Zar još Homer nije u Ilijadi rekao
"Uvek da najbolji budeš
odličan između drugih"...

Međusobno nadmetanje nam je urođeno, taj nagon dobijamo u genetskom paketu sorte homo sapiens sapiens. U primitivnim društvima se to nadmetanje odvija u razbijanju glava, ali je jedna od posledica civilizacije u tome da se danas nadmećemo oko drugih stvari. Naučnici oko toga ko je pametniji, slikari ko bolje slika, u firmama ko je sposobniji, a ljudi kojima je imovina najvažnija oko toga ko ima veća kola i veću kuću. Čak i ovo poslednje mi je bolje od nizanja neprijateljskih zuba na ogrlice. Takvi smo i šta da radiš.

#44 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 06 March 2008 - 14:15

>Mogu samo da ti kazem da 700 ljudi ne voli da me vidi, a nisam im shef
zamisli da bi voleli da te vide, da ti se obraduju svakog jutra, da nemas tu autoritarnu crtu...

autoritarni ljudi obicno `vole` svoj posao, u tome nalaze neko zadovoljstvo, u toj disciplini...
oni ne mogu da razluce izmedju `vole`i vole

Pa meni to zaista ne treba ni za ....., naprotiv, tesko sam se na to navikao, ali to je jednostavno tako, mozda za par vekova nece biti. Jednostavno, ako mi se ljudi obraduju kad me vide, za mojom profesijom vise ne bi postojala nikakva potreba, a mi, koji nismo budisti, smo jos daleko od tog nivoa nirvane.

Osim toga morash da shvatish da svi nismo striptizete i prostitutke pa da nam se ljudi raduju prilikom poslovnih kontakata. Zamisli recimo koliko se raduje pacijent kome upravo sledi teshka operacija svom hirurgu ili prekrshilac zakona svom sudiji, da ne nabrajam dalje.

Edited by down with the sickness, 06 March 2008 - 21:45.

#45 Sheridan

Sheridan
  • Members
  • 3,357 posts

Posted 06 March 2008 - 14:20

Pa meni to zaista ne treba ni za ....., naprotiv, tesko sam se na to navikao, ali to je jednostavno tako, mozda za par vekova nece biti. Jednostavno, ako mi se ljudi obraduju kad me vide, za mojom profesijom vise ne bi postojala nikakva potreba, a mi, koji nismo budisti, smo jos daleko od tog nivoa nirvane.

Osim toga morash da shvatish da svi nismo striptizete i prostitutke pa da nam se ljudi raduju prilikom poslovnih kontakata. Zamisli recimo koliko se raduje pacijent kome upravo sledi teshka operacija svom hirurgu ili prekrshilac zakona svom sudiji, da ne nabrajam dalje.

placeni ubica, nema druge.

:rolleyes: