kadar, kadar treba menjati. strasno je ko sve danas odlazi u profesore, imam utisak da su to oni koji nisu uspeli da postignu nista drugo
kad se setim svojih profesoa iz gimnazije- gomila ih uopste nije vladala predmetom koji su trebali da nam drze, a jos gomila su bili ocajni pedagozi koji uopste nisu mogli da se izbore s nama...
ne nzam kako ovo zvuci, ali imam utisak (samo utisak, i nista drugo) da je stanje mnogo bolje u privatnim gimnazijama, gde se za skolovanje placaju debeli novci, ali je bar profesorski kadar odlican- strpljivi, kompetentni, ljubazni i vole svoj posao-bar su takvi bili oni sa kojima sam imala prilike da imam posla, a bogami daleko od toga da su bili zadovoljni svojim uslovima rada
pa to mi se nekako kosi sa idejom entuzijazma, barem onog pocetnickog; jeste sve to idealisticno, ali postoji i neka ljubav prema svom pozivu, prema deci/ omladini, nekakvo zadovoljstvo samim radom...nije sve u finansijskoj komponenti, niti u tome da su drugi profesori merilo, sto naravno ne znaci da kvalitetan rad ne treba biti adekvatno placen
hocu da kazem da kvalitet necijeg rada ne zavisi samo od cinilaca spolja nego i od licnih sposobnosti i kvaliteta samog profesora
Kad vec menjamo kadar mogli bismo i da zamenimo i gimnazijalce. Strasno je sta sada deca ocekuju od gimnazije i uopsteno od skole a da ne pricam o njihovim roditeljima.