Jump to content


Photo
- - - - -

RAY BAN SA DIOPTRIJOM?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 bokica71

bokica71
  • Members
  • 45 posts

Posted 25 February 2008 - 13:38

Pre neki dan su mojoj majci u opticarskoj radnji ponudili Ray Ban naocare sa dioptrijom. Nikad nisam cula za tako nesto, pa molim ako neko zna da kaze nesto o tome. Dakle, ponudili su joj da joj iz Ray Ban naočara za sunce izvade postojeca stakla i ugrade "original Ray Ban stakla, ali sa dioptrijom". Nekako mi ne zvuci realno, sta vi kazete? Cela operacija naravno poprilicno kosta...

#2 bokica71

bokica71
  • Members
  • 45 posts

Posted 25 February 2008 - 13:45

Da dodam, ako nisam bila jasna, radi se o suncanim naocarima (zatamnjena stakla) sa dioptrijom. Bila sam na njihovom sajtu, imaju oni stakla sa dioptrijom, ali ne pominju zatamnjena, ili se ja nisam snasla

#3 avramova

avramova
  • Members
  • 8,594 posts

Posted 25 February 2008 - 14:18

Da dodam, ako nisam bila jasna, radi se o suncanim naocarima (zatamnjena stakla) sa dioptrijom. Bila sam na njihovom sajtu, imaju oni stakla sa dioptrijom, ali ne pominju zatamnjena, ili se ja nisam snaslaAj, ja ti pomognem :rolleyes:

I moj muz vec godinama nosi samo taj Ray Ban sa dioptrijom, ali kao naocari za sunce
i to ono gore za daljinu, dole za citanje. Pa nema bre veze kakav "okvir" imash
U svaki koji ti odgovara ( i lepo ti stoji) mogu da ti ugrade stakla koja zelish.

Meni ti okviri Ray Ban ne pristaju pa kupim neke Versace ( ali stara izvedba, sa velikim
okvirima) i ugradjujem stakla za dioptriju (za sunce,naravno).

#4 bokica71

bokica71
  • Members
  • 45 posts

Posted 25 February 2008 - 20:56

Hvala, Teja! Ipak, ono sto su mami nudili u opticarskoj radnji nije original Ray Ban. Videcemo da li ih ima po Beogradu, na kraju krajeva, ne mora da bude Ray Ban, ali je vazno da budu kvalitetna stakla sa UV zastitom, i po mogucstvu anti-reflex zastitom (ne znam ide li to sve jedno sa drugim).

Pozzz

#5 Anadion

Anadion
  • Members
  • 481 posts

Posted 29 February 2008 - 20:54

Svake naocare za sunce mogu biti dioptrijske dokle god stakla i ram to dozvoljavaju. Uglavnom je za tako nesto potrebno da stakla budu zasebna i sto manje zavijena. Ja recimo imam Ray Ban za sunce vec skoro 2 godine sa dioptriom -1. Mogu se naruciti u boljim opticarskim radnjama (ja sam moje uzeo u LaGatti). Sto se cene tice ona nesporno jeste visa, ali svakako vredi, jer ipak, sa vidom se ne treba zezati.