Jump to content


Photo
- - - - -

Dogadjanje naroda - drugi deo


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2268 replies to this topic

#2266 Croqy

Croqy
  • Banned
  • 3,907 posts

Posted 09 March 2008 - 17:06

"Dobrodošli u Republiku Kosovo"
9. mart 2008. | 12:43 -> 17:02 | Izvor: B92
Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači otkrio na prelazu Merdare sa Srbijom tablu na kojoj piše "Dobrodošli u Republiku Kosovo".

Tekst na tabli napisan je na engleskom, albanskom i srpskom jeziku. Tači je tablu otvorio u prisustvu građana, ali i velikog broja pripadnika KFOR-a i Kosovske policijske službe. Otkrivajući natpis „Dobrodošli u republiku Kosovo“, Tači je rekao da tabla simbolizuje graničnu tablu najmlađe države i da je ovo dugo očekivan događaj od velikog značaja.

Ovom prilikom, premijer Kosova rekao je da je državna politika Kosova politika dobrosusedstva, mira i stabilnosti.

Na pitanje novinara o odluci premijera Srbije da okonča mandat svog kabineta, Tači je rekao da je Kosovo oduvek imalo uticaja na situaciju u Srbiji.

"U stvari, istorijski, odluke koje smo mi donosili na Kosovu, uvek su imale uticaja na demokratiju u Srbiji. Pad Miloševića je počeo kada smo srpsku policiju i administraciju 1999. godine proterali sa Kosova. I sa nezavisnošću Kosova, Koštunica je takođe pao, jednostavno govoreći – prošlost je pala, mentalitet zaostao iz prošlosti je pao. Mi se nadamo, i verujemo, da je ovo slučaj”, izjavio je on.

Hašim Tači pozvao je Srbiju da prizna Kosovo, ocenivši da bi to označilo evropsku perspektivu za obe države.

On je rekao da je budućnost Kosova i Srbije u Evropskoj Uniji i NATO-u i da će i Kosovo i Srbija, kao dve posebne države, biti deo evropske porodice.

Tači je naglasio da će raditi na liberalizaciji i otvaranju granica, ali da je teritorijalni integritet Kosova zaštićen i garantovan.


:rolleyes:

#2267 st.maurice

st.maurice
  • Banned
  • 14,181 posts

Posted 09 March 2008 - 18:18

Pre ce biti da ce NAS vrag odneti. Crno-crno-crvena koalicija SRS-DSS-SPS 90 posto dobija izbore. Ali dok ima bilo kakve sanse treba se boriti

Narod je neunistiv a stranke nisu vecite. Jednom ce doci i taj ciklus izbora na kojim ce da im se dogadja cenzus, umesto sto se oni dogadjaju narodu.

#2268 Krosh

Krosh
  • Members
  • 2,546 posts

Posted 17 March 2008 - 13:38

Ministarstvo unutrašnjih poslova podiglo je stepen aktivnosti na teritoriji Srbije na viši nivo u cilju povećanja bezbednosti građana, potvrđeno je Tanjugu u vrhu MUP-a Srbije. Navedeno je da je reč o uobičajenim aktivnostima koje se na teritoriji Republike sprovode zbog postojanja bezbednosnog rizika, kao i u slučaju najavljenih okupljanja.


Edited by Krosh, 17 March 2008 - 13:46.


#2269 Pedja_Nbg

Pedja_Nbg
  • Members
  • 163 posts

Posted 18 March 2008 - 17:21

"Ministarstvo unutrašnjih poslova podiglo je stepen aktivnosti na teritoriji Srbije na viši nivo u cilju povećanja bezbednosti građana, potvrđeno je Tanjugu u vrhu MUP-a Srbije. Navedeno je da je reč o uobičajenim aktivnostima koje se na teritoriji Republike sprovode zbog postojanja bezbednosnog rizika, kao i u slučaju najavljenih okupljanja."

Koja prica...strasno....koji bezbednosni rizici???Za obraz i co. ima mesta,a za one koji se njima ne svidjaju mogu da se obese... :rolleyes: