Jump to content


Photo
- - - - -

Muzičke vesti


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
32 replies to this topic

#1 Massive_Attack

Massive_Attack
  • Members
  • 2,103 posts

Posted 19 October 2007 - 02:44

Ovde Music News.
Da se ne otvara za svaku vest u vezi muzike poseban topic.
Za pocetak evo jedne, mozda malo i bajate. Cini mi se da se ovo desilo pre par nedelja.

Placebo - Latest News

Posted Image

PLACEBO PART COMPANY WITH DRUMMER STEVE HEWITT

Placebo have parted company with drummer of 11 years, Steve Hewitt, due to personal and musical differences.

Brian Molko commented "Being in a band is very much like being in a marriage, and in couples - in this case a triple - people can grow apart over the years. To say that you don't love your partner anymore is inaccurate, considering all that you've been through and achieved together. There simply comes a point when you realize that you want different things from your relationship and that you can no longer live under the same roof, so to speak."

The split is amicable and a sad time for both parties. Steve Hewitt replaced Robert Schultzberg behind the drum kit in 1996 whilst the band were promoting Placebo’s eponymous debut album and went on to record the following 4 studio albums ‘Without You I’m Nothing’, ‘Black Market Music’, ‘Sleeping With Ghosts’ and most recently ‘Meds’.

Placebo have just returned from the USA where they were part of the high profile ‘Projekt Revolution Tour’ alongside Linkin Park and My Chemical Romance. The band are now taking a well earned break.

Brian Molko and Stefan Olsdal will begin work on Placebo’s 6th studio album next Spring and are in no rush to find an immediate replacement for Steve.


Dakle Placebo ostao bez Steve Hewitt-a posle 11 godina saradnje. :rolleyes:
Ne sumnjam da ce naci dobru zamenu.

#2 ohbabyw

ohbabyw
  • Members
  • 2,208 posts

Posted 25 October 2007 - 14:55

:rolleyes:

'ajmo malo lepšu vest... :huh:


Purple Rain najbolji saundtrek
Album Prinsa (Prince) pod nazivom „Purple Rain“ proglašen je za najbolji filmski saundtrek svih vremena.



Album „Purple Rain“ našao se na prvom mestu liste 50 najboljih saundtrek albuma koju su kompilirali urednici magazina „Vanity Fair“ za jedinstvenu publikaciju nazvanu „Movies Rock“.

Album „Purple Rain“, objavljen 1984. godine, sadrži ukupno devet pesama među kojima se nalaze hitovi „Purple Rain“, „When Doves Cry“ i „Let’s Go Crazy”.

Urednici su album opisali kao „mešavinu fanka, bluza, metala i psihodelije koja je obeležila osamdesete godine XX veka“.

Sam film žiri je međutim proglasio za ostvarenje sa „možda najgorom glumom ikad viđenom na velikom platnu“.

Album „A Hard Day’s Night“ sastava „The Beatles“ zauzeo je drugo mesto na listi, dok se na trećem mestu našao rege album koji je pratio film „The Harder They Come“ snimljen 1972. godine.

Pri samom vrhu liste nalaze se i albumi koji su obeležili filmove „Pulp Fiction“ i „The Graduate“.

Muzika iz filma „Trainspotting“, snimljenom po romanu Irvina Velša, zauzela je sedmo mesto, dok je na osmom mestu muzika iz ostvarenja „Saturday Night Fever“.

U prvih deset filmova sa muzikom za pamćenje nalaze se još i „Superfly“, „American Graffiti“ i „The Big Chill“.

#3 zagor

zagor
  • Members
  • 6,113 posts

Posted 25 October 2007 - 14:59

Aj baci linak za kompletnu listu

#4 zlizla

zlizla
  • Members
  • 136 posts

Posted 25 October 2007 - 15:30

Aj baci linak za kompletnu listu



http://www.cbc.ca/ar...ce.html?ref=rss

#5 ohbabyw

ohbabyw
  • Members
  • 2,208 posts

Posted 26 October 2007 - 12:18

...hvala... :rolleyes:

#6 Gooky

Gooky
  • Members
  • 955 posts

Posted 02 November 2007 - 18:19

jel neko gledao sinoc ema, ona amy winehouse je bila toliko nadrogirana da prilikom dobijanja nagrade nije uspela ni jednu jedinu rec da izgovori, a takodje je imala i nastup na kojem je jedva uspevala do pogodi koju rec iz pesme `back to black` :rolleyes:

#7 ohbabyw

ohbabyw
  • Members
  • 2,208 posts

Posted 06 November 2007 - 14:53

eeeeee, ovo je za mene dobra vest:





Novi album sastava „Nick Cave & The Bad Seeds“ pod nazivom „Dig, Lazarus, Dig!!!“ u prodaji bi trebalo da se pojavi 3. marta 2008. godine posredstvom izdavačke kuće „Mute“..

Četrnaesti album po redu producirali su sami članovi benda uz pomoć Nika Launeja (Nick Launay“, koji je već sarađivao sa Nikom Kejvom na diplom albumu „Abattoir Blues/The Lyre Of Orpheus“.

Kejv je sa bendom album snimao tokom leta 2007. godne u „State Of The Ark“ studiju u Londonu.

Izgled omota poveren je britanskim umetnicima Timu Noblu i Sui Vebster (Sue Webster).

#8 untouchable_23

untouchable_23
  • Members
  • 1,337 posts

Posted 06 November 2007 - 20:06

znaci bice ga na netu do pocetka decembra, yay!!! :rolleyes:

#9 Marija G.

Marija G.
  • Members
  • 11 posts

Posted 06 November 2007 - 20:35

Jako mi je zao Amy Winehouse, zena dobro peva, svidja mi se njena muzika, ali - ako ovako nastavi, vrlo brzo ce se pridruziti Dz. Dzoplin, Dz. Hendriksu i Dzim Morisonu.
Steta!

#10 Koko Bil

Koko Bil
  • Members
  • 1,097 posts

Posted 07 November 2007 - 11:14

50 najboljih saundtrek albuma koju su kompilirali urednici magazina „Vanity Fair“ za jedinstvenu publikaciju nazvanu „Movies Rock“.

Te top liste su sve nebuloznije - mislim da se originalna muzika za film kakva je recimo a hard day's night ili rečeni purple rain nikako ne mogu porediti sa kompilacijama kakve su pulp fiction ili american graffiti. U toj konkurencjii, btw, teško da se ijedna kompilacija može nositi sa muzikom iz Forest Gumpa koja je greatest hits šezdesetih ili jedinom koju ja posedujem - until the end of the world...
I gde bi tu spadale muzike iz filmova Hair i Tommy?

#11 ohbabyw

ohbabyw
  • Members
  • 2,208 posts

Posted 07 November 2007 - 11:20

pa izgleda sad kreatore mrzi (ili neće) da naruče Original Soundtrack, u bukvalnom smislu, nego samo plate autorska prava već popularnim pesmama.
eksept, Edi Veder je radio muziku baš za film, baš.. (neznamkakosezovefilm :rolleyes: )
Koko, slažem se 100 % sa tobom

#12 Gooky

Gooky
  • Members
  • 955 posts

Posted 07 November 2007 - 12:08

Exit festival dobio nagradu za najboli festival u evropi!

http://www.virtualfe...ls/reviews/4153

#13 Gooky

Gooky
  • Members
  • 955 posts

Posted 23 November 2007 - 17:56

evo sta sam upravo procitao na jednom forumu

Na konferenciji za štampu kraljica popa, Madonna, izjavila je da svim snagama podržava srpski narod i da će Kosovo biti nezavisno samo preko njenog od joge žilavog i mišićavog tela. Madonna je takođe u svojoj izjavi za medije dodala: „Svako veče se molim za zavisnost Kosova i ovom prilikom pozivam sve Kabala vernike, svih tristajedanaestoro, da se pridruže mojoj molitvi, jer kad neko trpi nepravdu ja napravim humanitarni koncert. Moj muž Gej Riči i ja smo spremni da dođemo u Srbiju i da se borimo za zavisnost Kosova“ – izjavila je Madonna na konferenciji za štampu u Londonu, javlja Queeria blog.

Madonnina predstavnica za štampu Liz Rozenberg potvrdila je glasine da Madonna namerava da usvoji manji kontingent dece iz Srbije kako bi im pružila šansu za bolji život u Engleskoj, kao i da će Madonna pevati kod Velje na Trgu za Novu godinu.
Madonna je dokazala još jednom da je trendseterka i da diktira modu u svetu šou biznisa kad je u pitanju odevanje, muzika, ali i kada je u pitanju humanitarni rad i društvena odgovornost, a znamo da Madonnu svi imitiraju.

Kylie Minogue: Moje srce kuca za Kosovo

Samo nekoliko sati nakon što je Madonna izjavila da podržava zavisnost Kosova, po istoj temi oglasila se i australijska zvezda Kylie Minogue. Kylie je izjavila na konferenciji za štampu u Sidneju da je njen najnoviji singl „2 Hearts“ inspirisan Kosovom.

Kylie objašnjava da su dva srca iz pesme ustvari Srbija i Kosovo, i ta dva srca treba da kucaju kao jedno: „Two hearts beat as one. Two love hearts, I need you, I need you“.

Kylie je takođe najavila da će sav prihod od prodaje singla „2 Hearts“ da pokloni Vladi Republike Srbije da se bori za zavisnost Kosova. Ona je pozvala građane Srbije da je razumeju što ne može da se prijavi u dobrovoljce, kao što je to učinila Madonna, jer se još uvek oporavlja od teške bolesti.

Amy Winehous: Albanka rules!

Popularna britanska pevačica Amy Winehous izjavila je u eksluzivnom intervjuu za američki magazin „Blender“ da ne koristi bilo kakvu marihuanu, već jedino i samo Albanku.

„Albanka rules, man!“ – rekla je ova mlada problematična zvezda i najavila svoju podršku projektu „Zavisno Kosovo“.

„Čim moj muž izađe iz zatvora dolazimo u Srbiju da branimo zavisnost Kosova. Neće meni tamo neki ...i Albanku da čupaju. Seme mu se zatrlo ko mi Albanku dirne“ – izjavila je s razlogom iznervirana Amy.

Rihanna: Kosovo pod srpskim kišobranom

Popularna pop pevačica Rihanna, koja 24. novembra nastupa u Beogradu, najavila je da će svoju pesmu „Umbrella“ posvetiti projektu „Zavisnost Kosova“, kao i sav novac od prodatih karata.

Rešenje za kosovsku krizu treba tražiti u mojoj pesmi „Umbrella“, izjavila je mlada pevačica za MTV Adria. Kosovo treba da se vrati pod srpski kišobran. To je najbolje rešenje za sve strane.




Fergie snima Kosovo Bridges


Nakon dodele MTV muzičkih nagrada u Americi perspektivna pevačica Fergie izjavila je za američke medije da će snimiti Kosovo verziju njenog popularnog hita „London Bridges“ pod nazivom „Kosovo Bridges“.

Izlazak ovog singla očekuje u vreme pravoslavnog Božića.

Michael Jackson želi da usvaja decu sa Kosova

Posle nekoliko godina skrivanja od medija, Michael Jackson je ispuzao iz svog skrovišta i izjavio da bi voleo da usvoji nekoliko dece sa Kosova i da sa velikim oduševljenjem prihvata poziv kolege Pahomija da poseti Srbiju i Eparhiju vranjsku. Vladika Pahomije se nije javljao na telefon, tako da nismo bili u mogućnosti da dobijemo njegov komentar na izjavu Michael Jacksona.

Pedro Almodovar: Snimam film o Kosovu

Projektu „Zavisno Kosovo“, koji je zahvatio Holivud, priključio se i Pedro Almodovar, koji je odlučio da snimi film o Kosovu.

Na konferenciji za štampu u Madridu poznati španski režiser i oskarovac Pedro Almodovar najavio je da počinje sa snimanjem filma o transvestitu sa Kosova koji preživljava tako što se prostituiše sa vojnicima NATO-a, ali se zaljubljuje u vojnika iz Rusije koji ga spašava i zajedno beže u pravoslavnu Rusiju, gde mu rađa blizance.

Transvestita će glumiti Gael Garcia Bernal, koji je već glumio transvestita u Almodovarovom ostvarenju „La Mala Educacion“. Film će koštati deset miliona dolara. Almodovar se već sada nada oskaru za najbolji film.

#14 Posthuman17

Posthuman17
  • Members
  • 375 posts

Posted 23 November 2007 - 18:14

Gooky,meni ovo izgleda "malo" neverovatno.. :rolleyes:

#15 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 23 November 2007 - 22:51

Gooky,meni ovo izgleda "malo" neverovatno.. :rolleyes:

Al je funny
:huh: