Slažem se da se ponekad mora ući u svinjac, makar zbog čišćenja svinjca. Ali onaj ko ulazi u svinjac (i zna šta je svinjac) mora da zna da iz njega ne može izaći čist kao što je i ušao. Ali ako je jedini rezultat ulaženja u svinjac sakupljanje smrada i prljavštine na cipelama i odelu, a svinjac je ostao onakav kakav je bio (plus, vepar i dalje nesmetano pravi štetu), onda stvarno nije vredelo.
Iskreno, ja sam se stvarno nadao da će se vepar nekako primiriti... Ali vepar, divlja li divlja... A ja se sve manje nadam...
Odlazak Koštunice i DSS-a je uslov svih uslova da Srbija krene napred, makar i po cenu ga na neko vreme zameni Grobar. Nama je sada potrebna čista situacija i čvrsta odluka šta mi tačno hoćemo, uz svest da svaka odluka ima i dobre i loše strane. Politika Koštunija je korak napred, tri nazad, uz lagano i relativno bezbolno truljenje. S Grobarom je bar situacija čista: kod njega će biti samo rikverc i brzo upropašćavanje i ono malo što je urađeno do 2000. godine dosad. Ali poznajući mentalitet Srba, njihovu sklonost ka mitologiji i samozamajavanju, kao i manjak smisla za konkretno i praktično, možda jedini način da se ljudi najzad trgnu i nateraju da razmišljaju racionalno jeste da ih neko dovede do ivice provalije da bi shvatili šta će im se desiti ako nastave još samo korak u pravcu kojim su dotad išli. A Grobar je odličan vodič ka provaliji.
Znaš, da nismo preživeli Slobodana, i ja bih delio tvoj optimizam spram dolaska SRS-a na vlast... Ali nekako, prisećajući se Radoja Domanovića i njegovog
Vođe prosto mislim da nam je usud da nas uvek vodi neko slep u provalije i trnje... Ovaj narod se, jednostavno, ne želi opametiti... I tako već 200 godina...
Bojim se, jednostavno, da bi se demokratija, dolaskom radikala na vlast ugasila... Sporo i gotovo bezbolno bi gasili jedan po jedan deo demokratskih sloboda... I išli bi smo ka ponoru... Gotovo neosetno... Devizne rezerve su oko 11B dolara, to je dovoljno da se narodu da para bez motike na duže vreme, a narod će da zaboravi na demokratiju, zarad
hleba za 3 dinara.... I iz tog ponora bi se teško izašlo...
Jedina naša šansa su brzi izbori, stabilna većinska vlada DS-LDP-Manjine... Ali to ćemo jako teško videti u ovoj zemlji...
Edited by Radisa, 11 February 2008 - 10:03.